Devlet Bey Ahbabım Değil!

Devlet Bey Ahbabım Değil!

Yeni atanan MHP Sincan İlçe Başkanı Sami Can gazetemizin sorularına cevap verdi

Can, kendisi için söylenen Devlet Bahçeli ile yanına özel kalemi bile hiçe sayarak gidebilecek kadar samimimi olduğu şeklindeki iddiaları arkadaşların kendileri için söylediği bir söz olduğunu söyleyerek şunları ekledi: ‘Öyle bir arkadaşlık olması söz konusu değil o bizim genel başkanımız ben de ilçe başkanıyım. İlçe başkanı olmadan önce de sokaktaki vatandaştım. Eskiden tanıdığım genç yaşlarda mücadele ettiğimiz bir tanışıklığımız vardır. O tarihteki mazideki bir hareket tarzı. Öyle özel bir arkadaşlığımız yoktu genel başkanımızla.’

‘İl teşkilatını hiçe saymadım’

Parti tüzüğüne göre ilçe atamalarının il tarafından gerçekleştirildiği, genel merkezin duruma müdahale olması söz konusu ise ili tanımamazlıktan geldikleri şeklindeki  yorumlar için genel merkezin Sincan’la özel olarak ilgilendiği, çeşitli kesimlerden görüşler alındığını ve bu kişilerle fikir alışverişinde bulunulduğunu söyledi. Sincan’ın nasıl daha iyi yönetilebileceğine dair kendilerinden isim istendiğini söyleyen Can, genel başkanın kendilerine bağlı pilot bölge istendiğini, Sincan’da özel bir çalışma yapılacağını, ilin üst kuruluşu olduğunu, genel merkeze nasıl bağlıylarsa ile de o şekilde bağlı olduklarını söyledi.

‘Listeyi kongrede gördüm!’

Kongre tarihi görüşmesine gitmeden önce ille görüşüp görüşmedikleri sorusuna bizzat gitmediklerini fakat Sincan’da oturanlarla görüşüldüğünü belirten Can, bütün adaylar gibi kendilerinin de çağrıldığını, genel merkezin birlik olması için tek liste istediğini, lizteye kendilerinin de katkıda bulunduğunu beyan etti. Can, listenin il başkanlığı tarafından hazırandığı ve kendilerinin de kongrede gördüğünü, kendisiyle karar vermediklerini sözlerine ekledi.

‘Sincan’da bölünme yok’

Sincan’da MHP’nin 8-9 farklı gruba bölündüğü, buraya ‘abi’ olarak atandığı sözylentilerinin doğru olmadığını belirten Can, delege listelerine bile tepki varken birliği nasıl sağlayacakları sorusuna 1989’dan beri gelen 2 bin 170 kişilik kadronun çift partiye üyelikten dolayı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 2 bin 50ye düşürüldüğünü söyledi.  Bu 2 bin kişi içinden 400 kişi delege yazılmasının geri kalan bin 600 kişinin elbette bir kısmında hoşnutsuzluk yaratabileceğini belirten Can,  o gün kar yağışının olması, bazı delegelerin uzakta oturmasının ve zaten tek listenin yer almasının katılımın düşük olmasında etkili olduğunu sözlerine ekledi. Can, delegelerin ilçe yönetimine bir tepkileri olmadığını çünkü kendisinin bile listeyi kongre salonunda gördüğünü il başkanının listeyi kongreye gelirken getirdiğini söyledi.

Sincan’da yeni teşkilat şeması

Sincan’ı ulaşımı birbirine kolay olan 5 veya 6 bölüme ayırdıklarını, her grubun temsilcilei olduğunu, açılan her büroda başkan, başkan yardımcıları, muhasebeci gibi sorumluların olduğunu, bu şekilde teşkilatlanmayı ilçe halkının ayağına götürdüklerini beyan etti. İlkinin Plevne’de, 2 nolu şubenin ise Ayaş  yolu tarafında olduğunu belirten Can ‘Teşkilat gelip insanı bulmaz teşkilat gelip her insanı yanında çalışmaz .İnsanlar gelir teşkilatların içine girer kendine düşecek görevi ister’ dedi. 



Anahtar Kelimeler: Devlet Bey Ahbabım Değil!

Ankara

29.04.2024

  • İMSAK 04:09
  • GÜNEŞ 05:44
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:40
  • AKŞAM 19:48
  • YATSI 21:17
  • Pazartesi 23.7 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 24.2 ° / 11.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 21.9 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı