Devletin ambarına fare sokmayacağız

Devletin ambarına fare sokmayacağız

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara 2’inci bölge milletvekili adayı Haluk Koç Kızılcahamamlılarla buluştu. Ziyaretlerine partisinin ilçe teşkilatında partililerle görüşerek başlayan Koç, Kızılcahamam caddelerinde vatandaşlarla sohbet

Bizim muhatabımız insan

Kızılcahamam sokaklarında esnafın derdini dinleyip, projelerini anlatan Koç “Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Daha önceki seçimlerden çok farklı bir görüntü var. Yüzde 40’ın altına inmiş bir AKP, yüzde 30’a ulaşmış bir CHP var. İlk defa genel lafların dışında, sıkıntı çeken vatandaşın sorunlarına ben geldiğimde şunu yapacağım diye açık, net konuşan bir CHP var. Bu önemli. Dikkat ederseniz eskiden onlar bir laf söylerdi biz onların peşinden koşardık, cevap vermek için. Şimdi biz bir laf söylüyoruz, onlar iki koldan birden, ustası, çırağı biz cevap vermeye çalışıyor. Ne ustasına ne çırağına, ne aslına ne suretine biz kavga boyutunda hiçbir cevap vermiyoruz. Yalnızca ne yapacağımızı anlatıyoruz. Bu vatandaşın dikkatini çekmiş durumda. Bizim muhatabımız insan, bizim muhatabımız emekli, çalışan, işsiz, sıkıntı çekenler ve biz onlara ne yapacağımızı anlatıyoruz” dedi.

Devletin ambarına fare sokmayacağız

Seçimlere 15 gün kala, bütün seçim masrafları dahil CHP’nin tek kuruş borcu olmadığına vurgu yapan Koç “Daha önce de söylemiştim görev yaptığım sürece hakkı olana hakkını vereceğiz ve o ambara da hiç fare sokmayacağım demiştim. Demek ki devlette böyle yönetilse, devletin ambarına da fare sokulmasa emekliye de para yeter, çalışana da yeter, borçluya da, esnafa da, köylüye de yeter. CHP olarak inşallah onu da gerçekleştirme fırsatımız olacak” dedi.

Emeklinin alevisi sunnisi olur mu, esnafın Türk’ü Kürdü olur mu diye yakınan Koç “Biz insanı hedefimize aldık. Hiç kimsenin ne inancıyla, ne kılık kıyafetiyle, ne mezhebiyle, meşrebiyle, ne soyuyla sopuyla, köküyle kökeniyle hiçbir ilgimiz yok. Hepsi bizim için kıymetlidir. İnsanın sorunları var. Biz kardeşçe herkesi eşit haklara sahip, eşit hukuka sahip eşit birer vatandaş görmek istiyoruz. Sıkıntılarını da çözmek için ortaya bazı projeler koyuyoruz” diye konuştu.

 

Herkes hesap verecek

Kendilerine ulaşan son rakamları açıklayan Koç “AKP yüzde 37-38, CHP de yüzde 29-30’larda. Manzara şu AKP tek başına iktidara gelecek çoğunluğu bulamayacak. İnşallah seçimlerin ardından CHP’nin iktidarı ile hukukun üzerindeki gölgeyi kaldırıp, mahkemeleri, hukuku tam bağımsız kılarak ‘Gel bakalım kardeşim, 13 senedir yedin içtin, hesap vermeden masadan kalkmak yok. Şu faturayı bir öde’ diyeceğimiz günleri inşallah göreceğiz” dedi. 



Ankara

29.03.2024

  • İMSAK 05:05
  • GÜNEŞ 06:30
  • ÖĞLE 12:58
  • İKİNDİ 16:30
  • AKŞAM 19:16
  • YATSI 20:36
  • Cuma 17.9 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 8.3 ° Güneşli
  • Pazar 23 ° / 10.3 ° Güneşli