Dikmen vadisine yeni kardeş

Dikmen vadisine yeni kardeş

Ankara?nın prestij parklarından Dikmen Vadisi?ne kardeş geliyor. Başkent?i özellikle son yıllardaki çalışmalarıyla Türkiye?nin en yeşil kent merkezi haline getiren Ankara Büyükşehir Belediyesi, aynı bölgede bulunması ve benzer özellikleriyle Dikmen Vadis

Dikmen Öveçler’de Çetin Emeç Bulvarı’ndan başlayan ve Sokullu son durağa kadar güney yönünde uzanan yaklaşık 182 bin metrekarelik bir alana yapılan Öveçler Vadisi Rekreasyon Alanı, spor aktivitelerinin ağırlıkta olacağı dev bir vadi park olarak Başkentlilere hizmet verecek.Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekiplerin yoğun olarak  sürdürdüğü çalışmalarda rekreasyon alanının, Öveçler eski 4.  Cadde ile Sokullu Salkım Söğüt Sokak bölümlerine 2 adet de ana giriş kapısı yapılıyor.

            -2 BİN 800 KİŞİLİK DOĞAL ÇİMLİ SEMT STADI- 
Öveçler Vadisi’ne 2 bin 800 kişilik tribünü olan ve doğal çimli  bir semt stadı yapılıyor. Rekreasyon alanında çim sahanın oluşturulduğu, tribünlerin yerleştirildiği Çetin Emeç Bulvarı bölümündeki semt stadının yanı sıra ayrıca, 3 tenis, 5 basketbol sahası ile bir de halı saha yer alacak.   

Çalışmalar hakkında bilgi veren Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Hatice Akgül, alanın tıpkı Dikmen Vadisi gibi prestij vadi parkı şeklinde planlandığını, 2 ana giriş kapısına üzeri taklı merdivenli yollar ve engelli vatandaşlar için rampalı yollar yapıldığını söyledi.

            Park’ın başlangıç noktası ve en geniş kısmı olan Çetin Emeç Bulvarı girişine yaptıkları semt stadyumunun tamamlanmak üzere olduğunu açıklayan Hatice Akgül, “Top sahası doğal çimle kaplanıyor. Park’a 3 bin 200 adet ağaç diktik. 210 bin çalı ve yer örtücü bitki daha dikilecek. Yeşillikler içinde yer alan spor ağırlıklı dev bir park olacak. 2,5 kilometrelik bir hat boyunca uzanacak yaklaşık 182 bin metrekarelik rekreasyon alanına planlar dahilinde 3 tane tenis kortu, 5 tane basketbol sahası bir de halı saha yapılıyor” dedi. 

Eskiden bakımsız ve kötü görüntüler içeren bölgenin prestij dev bir parka dönüşecek olmasından vatandaşların mutlu olduğunu  kaydeden Akgül, “Alan vadi tarzında olduğu için rekreasyon alanı boyunca çevresindeki tüm mahallelerden, sokaklardan yapılan merdiven yollarla Park’a ana girişler haricinde de her yerden giriş imkanı sağlayacağız” diye konuştu.

 

-“SEYİR TERASLARI, YÜRÜYÜŞ YOLLARI OLACAK”

Bölgenin yapısı ve vatandaşların ihtiyaçları doğrultusunda  şekillenen Öveçler Vadisi’ne 2 tane kondisyon alanı, 3 tane çocuk oyun alanı, süs havuzları, seyir terasları yapılacağını belirten Hatice Akgül, şöyle konuştu: “Öveçler Vadisi’nde yaşlılar merkezi, engelliler merkezi, küçük bir amfi tiyatro ve gösteri alanı, kaskatlı havuz ve süs havuzları, çardaklar, yürüyüş yolları, oturma grupları, cep  tarzı küçük otoparklar ile bir de kafeterya yer alacak.”     

Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

04.05.2024

  • İMSAK 04:00
  • GÜNEŞ 05:38
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:41
  • AKŞAM 19:53
  • YATSI 21:24
  • Cumartesi 14.5 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 14.7 ° / 5.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 16.5 ° / 2.2 ° Güneşli