Diktatör Recep?e boyun eğmeyeceğiz

Diktatör Recep?e boyun eğmeyeceğiz

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları için Türkiye?nin 80 ilinden gelen otobüslerin engellendiği iddiaları üzerine harekete geçen CHP?li milletvekilleri TBMM önünde gece 2.30 da basın açıklaması yaptı. Ankara milletvekillerinin de bulunduğu yaklaşık 15


İnce:otobüsler engellendi
ANGARA-CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce de bugün yapılması planlanan "Cumhuriyet Yürüyüşü"ne ilişkin TBMM`nin Dikmen kapısında yaptığı basın açıklamasında 81 ilden yola çıkan otobüslerin engellendiğini öne sürdü.

Türkiye`nin demokratik bir hukuk devleti olduğunu ve buna inandıklarını dile getiren İnce, "Burada yaşanan bir demokrasi cinayetidir, anayasal bir suçtur. Seyahat özgürlüğünü engellemek anayasal bir suçtur. Bu Yüce Divan`lık bir suçtur. Bugün bunu verenler, yarın bunun hesabını vereceklerdir" diye konuştu.

İnce, "Şunu göstermiştir ki milletten korkuyor AKP, bu, korkunun bir eseridir. Suriye`de muhaliflerin silah kullanması serbest, Türkiye`de muhaliflerin yürümesi yasaktır. `Engelleyin genelgesi`ni tanımıyoruz. AKP`nin bu faşist yaklaşımlarını şiddetle kınıyoruz ve onlara sokaklarda, meydanda, parlamentoda pabucun pahalı olduğunu göstereceğiz."

İnce; Cumhuriyet’ten AKP’nin rahatsız olduğunu ifade ederek ; “ Diktatör Recep’e boyun eğmeyeceğiz. Suriye’de muhaliflerin silah taşıması serbest ama Türkiye’de 81 ilden Ankara’ya gelmek yasak. Şuanda Türkiye cumhuriyetinin vatandaşının ulaşım hakkı engellenmekte ve suç işlenmektedir.  
Cumhuriyet demek imkansızı başarmak, bağımsız olmak demokrasiden yana olmak, mücadele etmek demektir. Onların adı ak bizim anlımız ak. Onlar ibadeti Recep Tayyip Erdoğan’a inanarak yaparlar bizler Allah’a inanarak. Bu engellemeler bizleri ve hiçbir Cumhuriyet sevdalısını yıldırmayacak yarın binler, milyonlar Ankara’da Cumhuriyet için bir arada olacağız. Papuç’un pahalı olduğunu söyleyeceğiz. Bu millete hesap verecekler. meydanlarda binlerce milyonlarca kişiyi görmekten korkanlar hesap verecek. Bu bir  faşizmdir. Onlar Amerika’ya hesap veririler biz Allaha. Bu engellemelere boyun eğmeyecek yarın Türkiye Ankara’da ayağa kalkacak bu faşizme dur diyecek” dedi.



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

19.04.2024

  • İMSAK 04:27
  • GÜNEŞ 05:58
  • ÖĞLE 12:53
  • İKİNDİ 16:37
  • AKŞAM 19:38
  • YATSI 21:03
  • Cuma 21.3 ° / 8.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 21.1 ° / 8.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 18.1 ° / 3.8 ° Güneşli