Divriğililer Dayanışma Geleneğini Sürdürüyor

Divriğililer Dayanışma Geleneğini Sürdürüyor

Ankara’da faaliyet gösteren Divriği Kültür Derneği başkanı Metin Aktan gazetemize yaptığı açıklamada her yıl düzenledikleri birlik ve dayanışma gecesi öncesinde dernek hakkında bilgi verdi.

Aktan, derneğin kurulduğu 1967 yılından bugüne kurullarını hiç ara vermeden düzenli olarak gerçekleştirdiğini, geleneklerini unutturmamak adına sosyal ve kültürel birçok faaliyetlerde bulunduğunu açıkladı. Siyasal duruşu ile soldan ve emekten yana olduklarını tavır ve duruşuyla kendini ortaya koyduklarını ifade eden Aktan, dayanışma kültürünü sürdürdüklerini bunu da ihtiyaç sahibi hemşerilerine sağlık, eğitim ve çeşitli yardımlarda bulunarak sağladıklarını belirtti. Aktan, 21 Martta düzenlenecek olan Birlik Kardeşlik Dayanışma Eğitime Destek Şenliğinin gelirinin bir kısmı tespit ettikleri öğrencilere burs olarak verileceğini de ekledi.

Aktan neoliberel politikaların uygulandığı, kamucu anlayışın bırakıldığı, işsizliğin hat safhaya çıktığı bir dönemin yaşandığını, kimliklerinden ve duruşlarından dolayı iş sıkıntısı yaşayanlara çevrelerindeki bazı ilişkileri değerlendirmeye çalıştıklarını ve kendilerine yakın belediyelerle diyalog halinde olup katkıda bulunmaya çalıştıklarını söyledi.

Kurumsallaşmaya çalışan ve yaptığı etkinliklerin kalitesini arttırmaya çalışan derneğin müzik grubu, semah ekibinin yanı sıra eylül ayı gibi faaliyette olacak yabancı dil, üniversite hazırlık kursları da verilecek.

Özerk şekilde kurulmuş İzmir, İstanbul Adana ve Ankara’daki derneklerin yanı sıra vakfın da derneğin üç ayda bir yayına çıkan Harman Dergisi’ni düzenli olarak faaliyete sokan Aktan, derginin kalitesini ve niteliğini de arttırarak yayınlamaya devam edeceğini belirtti. Aktan, her ağustos ayının sonuna denk gelen tarihte Divriği’de düzenlenen Maden Festivali’ne 60a yakın köy dernekleri ve diğer Divriği dernekleri ile hep beraber katıldıklarını ve Divriği’ne yönelik paneller düzenlediklerini söyledi. Aktan, Divriği Ulu Camii, Şifahanesi, kümbet ve tarihi evleri ile tanınan Divriği’nin tanıtılması için de paneller ve toplantılar düzenlediklerini, turizme olan ilgiyi arttırmaya çalıştıklarını sözlerine ekledi.

Aktan, yoğun bir şekilde göç veren bir bölgede yer alan Divriği’nde özellikle organik tarımın geliştirilmesi için projeler oluşturduklarını bunu da mayıs ayında bölgedeki muhtarlara bir araya gelerek çözüm üretmeye çalıştıklarını ekledi. 



Ankara

16.05.2024

  • İMSAK 03:42
  • GÜNEŞ 05:25
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:44
  • AKŞAM 20:05
  • YATSI 21:41
  • Perşembe 17.1 ° / 8.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 24.3 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.7 ° / 11.6 ° Güneşli