Doğa Sevenler Güdül’de Buluştu

Doğa Sevenler Güdül’de Buluştu

Son zamanlarda başkentimizde düzenlenmiş olan en büyük kamp festivali gerçekleştirildi

Son zamanlarda başkentimizde düzenlenmiş olan en büyük kamp festivali gerçekleştirildi. Sorgun Tabiat Parkı Eko Turizm ve Rekreasyon Alanı içerisinde gerçekleştirilen kamp festivaline Güdül Belediyesi ve Decathlon lojistik ve teknik destek sağladı.

Festivali düzenleyen Hyperion ve Rotatrek doğa sporları grupları,  sosyal medya aracılığıyla organize ettikleri kamp festivali etkinliğinde amaçlarının şehir insanlarının doğaya ve doğa sporlarına olan ilgilerini artırmak, etrafımızı saran dijital cihazların ailevi ve sosyal ilişkileri zayıflattığı buna mukabil kampçılık kültürüyle de zayıflayan bu bağların güçlendirilmesi ve bunun farkındalığının oluşturulması, sporun vermiş olduğu rahatlama ve doğada olmanın enerjisini birleştirmek olduğunu belirttiler.

 Festivalin açılışında konuşan Güdül Belediye Başkanı Sn. Muzaffer Yalçın Sorgun Tabiat Parkı'nın Ankara için önemini belirterek, buranın bölgenin en önemli doğa hazinelerinden biri olduğunu belirtti.Sorgun Tabiat Parkındaki doğal yapıyı ve ekolojik sistemi korumak için mücadele ettiklerini belirten Sn.Muzaffer Yalçın, Ankaralı doğaseverler için çağrıda bulunarak hem fiziksel coğrafyası hem de kültürel zenginlikleriyle Güdül'ün keşfedilmeyi bekleyen birçok yönü olduğunu söyledi. 2 gece süren kamp festivaline yaklaşık 250 çadırla katılım sağlayan kampseverler,  Kamp festivali boyunca survivor parkuru,tırmanış duvarı, trekking, yoga ve Decathlon Ankara ekibinin destekleriyle alana getirilen çocuk tırmanma duvarı, okçuluk, mini basketbol ve futbol sahaları, badminton gibi birçok etkinlikle vakitlerini dolduran kampseverler hem tabiat parkının eşsiz doğasında ve göl manzarasında huzur bulma hem de çocuklarıyla spor yapma imkanı buldular. Festivale ayrıca sosyal medya hesaplarında doğada yemek yaparak fenomen olan Ayıyemeği ekibi renk kattı. Festivalin bitiminde ise Güdül ilçe merkezine inen kampçılar burada hem Güdül Kent Müzesini gezerek bölgenin tarihini ve kültürünü görme imkanı buldu hem de Güdül'de pazar günleri kurulmakta olan ekolojik tarım ürünleri pazarından alışveriş yaptılar. Güdül Kadın Kooperatifi nin yapmış olduğu yöresel yiyecekleri de tadan kampçılar, Ankara ve ilçelerinin zengin gastronomi kültürü ve damak zevkini de yerinde tatmış oldu.



Anahtar Kelimeler: Sevenler Güdül’ Buluştu

Ankara

28.04.2024

  • İMSAK 04:10
  • GÜNEŞ 05:45
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:47
  • YATSI 21:15
  • Pazar 26 ° / 12.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 23.7 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 24.2 ° / 11.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu