Doğan “Öğretmenler, toplumun önünde giden gönül erleridir”

Doğan “Öğretmenler, toplumun  önünde giden gönül erleridir”

- “Öğretmenlik, insanlık tarihinin en önemli ve ölümsüz mesleğidir” diyen MHP Sincan İlçe Başkanı Altuğ Barış Doğan, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, “Öğretmen, yarını bir gün önceden yaşayan kişi olmalıdır. Planı olmayanlar, başkal

Milliyetçi Hareket Partisi Sincan İlçe Başkanı Altuğ Barış Doğan, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir açıklama yaptı. Doğan, “Öğretmenler tolumun sürekli önünde giden gönül erleridir” diyerek, şu görüşlere yer verdi:

 “Millet Mektepleri´nin açılışı ve Atatürk´ün Başöğretmenliği kabul tarihi olan 24 Kasım günü, 1981 yılından beri Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. Bugün tüm öğretmenlerimizin hizmetlerine karşılık, unutulmadıklarını gösteren bir gündür.

 Öğretmenlik, insanlık tarihinin en önemli ve ölümsüz mesleğidir. Öğretmen, insanların kendi ayakları üzerinde durmasını sağlayan, yaşamları boyunca kendilerine gerekebilecek bilgileri kazanmalarına yardımcı olan ve topluma arkasını dönmeden toplumun sürekli önünde giden bir gönül eridir. Bundan dolayı da karşısına çıkabilecek zorluklar kendisini yıldırmayacaktır, yıldırmamalıdır.

 Her işi bilen, her işi yapan, bilgi deposu ve ayaklı kütüphane olmak yerine; bilgi kaynaklarını öğreten yönlendiren, değerlendirme alışkanlığı kazandıran bir kişidir, öğretmen.

 Baş döndürücü bir gelişimin olduğu bir çağda yaşıyoruz. Bunun için öğretmenlerin kendilerini yenilemeleri, gelişmeleri yakından takip etmeleri gerekir. Öğretmen, hayatının her aşmasını planlamalıdır. Planı olmayanlar, başkalarının planına uymak zorunda kalırlar. Öğretmen yarını bir gün önceden yaşayan kişi olmalıdır. Onun hayalleri olmazsa, başkalarının hayallerinin de önemi olmayacaktır. Öğretmen, yaptıkları kadar yapamadıklarından da sorumludur. Meşhur bir filozof derki: Servet ayaklarınızın altında olduğu halde neden bu kadar fakirsiniz, diye sorulduğunda, Ona ulaşmak için eğilmek lazım da ondan, demiş. Öğretmenin kendindeki gücü fark etmesi, harekete geçirmesi ve elindeki işlenmeyi bekleyen servetin kıymetini bilmesi gerekir. Çeşitli bahanelerin ardına sığınarak kendindeki bu gücü ve serveti eritmemelidir.

 Her daim öğretmen çocuğu olmaktan gurur duyan birisi olarak,tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutlar, öğretmenlerimize yaşamları boyunca başarı, sağlık ve mutluluklar dilerim. Saygılarımla…



Ankara

20.04.2024

  • İMSAK 04:25
  • GÜNEŞ 05:56
  • ÖĞLE 12:53
  • İKİNDİ 16:37
  • AKŞAM 19:39
  • YATSI 21:04
  • Cumartesi 21.1 ° / 8.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 18.1 ° / 3.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 20.2 ° / 7.6 ° Güneşli