DÖRT BAKAN YÜCE DİVAN’DA YARGILANMALI

DÖRT BAKAN YÜCE DİVAN’DA YARGILANMALI

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, FOX TV’de İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat programına konuk oldu. İsmail Küçükkaya’nın sorularını cevaplandıran Akşener, gündemdeki gelişmeleri değerlendirdi.

Akşener’in önemli açıklamalar yaptığı konuşmasının satır başları şöyle:

 

DÖRT BAKAN YÜCE DİVAN’DA YARGILANMALI

“Erdoğan Bayraktar’ın kendi görevinde bir yanlışlık varsa bunu Erdoğan’ın emri ile yaptığını söyledi. Bir vicdan isyanı olabilir. Hırsız kabul ettiği Bakanlarla aynı tanımın içinde yer almayı gönlü el vermiyor. Ben suçluysam öbürü de suçlu modelinde. Savcılar yargı göreve diyoruz ama asıl olan Erdoğan Bayraktar’ın önemli bir sözü var, Cemil Çiçek’in önemli bir sözü var, Ertuğrul Yalçınbayır’ın var. Meclis’te bir soruşturma komisyonu kurup çok uzatmadan Yüce Divan’a gönderilmesini sağlayabilirsek eğer Türkiye bu problemli bir türlü unutmadığı zaman zaman ortaya çıkacak olan bu travmadan kurtulur. BU arkadaşlar suçsuz ise aklanıp geri dönerler. Meclis’in çalıştırılıp Yüce Divan’a bu dört kişinin gönderilmesinde fayda var. Vatandaş ekonomik anlamda acı çekerken o günkü tapeler ortadayken o unutulmaz.

Ak Parti iktidara geldiği zaman Meclis’te yargılayacağım dedi. Pek çok kişi yüce divanda yargılandı, berat ettiler. Ak Parti döneminde hakkında istiinatlar olmuş her kim varsa yaptılar. Yolsuzluk istinatları ile mücadele altında soruşturma komisyonu kurdular kimse buna itiraz etmedi. Yüce Divan’a gönderilen bütün insanlar yargılandılar ve berat ettiler. Bu dört bakan ile ilgili olarak ne yapıldı? Sayın Davutoğlu’nun çok istediğini biliyorum yüce divana gönderilmelerini. Bu dört arkadaşın Yüce Divan’da yargılanmasının önü Ak Parti tarafından açılmalı. Yolsuzluk olduğu iddialarıyla görevden alıyorlar bu arkadaşları aklanmış oluyorlar. En son ticaret Bakanı Pekcan. Görevden alındı, kenara kondu iş bitti. Bunun bir de mahkeme tarafı var. Vatandaş bundan rahatsız oluyor. Ak Parti grubu getirsin soruşturma önergesini biz evet vereceğiz. Sayın Bahçeli’nin yolsuzluk haftası teklifini de getirsinler biz desteklemeye hazırız. Bir yolsuzlukla mücadele olsun. Yasaklar desek olanları görüyorsunuz. Sosyal medyaya kadar en son yasak geliyor. Üçüncüsü yoksullukla mücadele. Ben illeri ilçeleri geziyorum herkes perişan. Yıllardır bir şey söylüyorum bu ülkenin bürokrasisinin içinde hiçbir bilgi kaybolmaz ama aradığın zaman bulunamayabilir. Ne tapeler gider, ne bilgi gider, ne talimat gider.

DİNİME SÖVEN BARİ MÜSELMAN OLSA

Cahit Özkan, kumpas iddialarının ilk gündeme geldiği dönemde bunu savunan avukatların başındaydı bu arkadaş. O avukatlar STK’sı Fethullah Gülen’in sevenlerinin kurduğu bir STK’ydı. Dinime söven bari müselman olsa. Ak Parti’li arkadaşlar kendi pisliklerini örtmek için onlara bunu yansıtmak gibi bir yöntemin sahibi. Buna ayna yöntemi denir ama bunun için çok büyük zeka gerekir. Bu olmadığı için böyle oluyor her seferinde. İYİ Parti’yi Fetö kurdurdu deniyor. Şimdi ben bu işi kazıyacağım kimler çıkacak göreceğiz. Yarın bu arkadaşı da Bayraktar gibi itirafçı olarak görebilirsiniz. İYİ Parti’nin FETÖ ile iltisakı olsa bizim kalmamız mümkün mü? Benim hakkımda 5 yıldır bir dava var, bir şey olsa beni çağırmazlar mı? Ben şimdi bununla uğraşacağım kimin işine yaradı bu? Ak Parti’nin terör unsurları ile yaptığı bütün görüşmeler çıkacak şimdi. Bu bir algoritma bir süre hakaretin en çirkinleri yapılıyor. Sonra bu iki partinin sayın genel başkanlarına bir şey oluyor buyur kardeşim sen yerli ve millisin buyur yuvana dön deniliyor. Bir gün sonra en ağır şekilde hakaretler başlıyor. Sayın Erdoğan’ın küfürlü konuşmasını duymadım ama diğer arkadaşların çok feci konuşmaları var. Sonra bir yerde karşılaşıyorsunuz en kibar halleriyle nasılsınız diyorlar, benim en küçük bir saygısızlığım, terbiyesizliğim olmadı bugüne kadar. Bu tür anlayışlara psikiyatristlerin bakması gerekiyor bipolar bir kavram var. Bu arkadaş durup dururken böyle dedi, ben kazma küreği alıyorum elime bakalım ne çıkacak.

KÖPEKSİZ KÖY BULUP, DEĞNEKSİZ GEZİYORLAR

Köpeksiz köy bulup, değneksiz geziyorlar. Aylin hanım ve bütün bunlara maruz kalan kim varsa hepsine geçmiş olsun diyorum. Bu tek adam rejiminin getirdiği mesele, bunların hiçbirinin Sayın Erdoğan tarafından bilindiğini sanmıyorum ama bütün bunların suçu günahı, sorumluluğu Sayın Erdoğan’a vicdanlarda gidiyor. Madem tek adam bu tür konularla ilgili Sayın Erdoğan bir açıklama yapsa, hakimleri savcıları göreve çağırsa, hepsi bıçak gibi kesilir.

ARTAĞAN PROJESİ İLE VERGİDE KAYIP, KAÇAK OLMAYACAK

Ben ilçe ilçe esnaf geziyorum 2020’den beri elektrik şikayeti vardı. Biz Ümit Özlale’nin başkanlığında bir ekiple elektrik meselesini çalıştık. Bir faturada neler var, herkes şikayetçi mesela faturada 8 ayrı bedel var, bütün bu bedeller yetmezmiş gibi bunun üzerinden yüzde 18 KDV alınıyor. 1000 liralık faturanın 520 lirası elektrik satışı ile ilgili, enerji üretim teşvikleri dolar bazlı veriliyor, faturanın içinde bunlar var. Dolar arttıkça faturalar artıyor. TEİAŞ, onu da özelleştirmeye karar verdiler. Artagan diye bir proje yaptık biz, verginin yapay zeka ile toplanması. Artağan projesi ile vergide kayıp kaçak olmayacak. Dolarla alım garantisi verilmiş herşey düzenlenecek, teşvikler düzenlenecek, alt taşeronlara aktarımlar kalkacak, TRT payı kalkacak, havagazı elektrik vergisi ortadan kalkacak. Bana her gittiğim yerde özellikle emekliler elektrik faturası gösteriyor.  Türkiye’de her şey çok ucuz denildi. Buğday üretmek Türkiye’de pahalı almak daha ucuz gibi. Biz tarımı çökerttik, hayvancılık besicilik gitti oradan buradan almak daha ucuz denildi. Para bolluğunda aldığımız o paraları bu tür şeylere harcamak yerine üretime, sanayiye, bu sistemin içinde inşaatta olmalı ama tek tercihiniz beton, sanayi yok, sadece hizmet sektörü ithalat üzerine yaptığınız sistemde birilerini zengin edersiniz, ucuz diye alırsınız. Sonuçta pandemi gelir Ukrayna der ki size şu şekilde satıyorum. Ben sürekli tarım diye gezdim hatta alay edildi bazı durumlarda ama pandemi çıktığında haklı olduğum ortaya çıktı.

DEVLET KRİZİ VAR

Devlet, millettir eşittir nüfus. 2016’da dünyada 12 milyonun üzerinde göçmen var bunun yarısı neredeyse Türkiye’de Pakistan’dan daha ileri seviyedeyiz göçmen kabulü konusunda. Milleti oluşturan nüfusudur. Siz kevgire dönmüş sınırlardan Suriye olan dostluğun tuhaflığından Suriyelileri içinize aldınız. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından bahsediyorum siz o nüfusu göçlerle tersine çevirdiğiniz zaman demografi bozulur. Bugünkü devlet krizlerinden biri de topraktır. Siz topraklarınıza kupon arazi mantığını öne koyduğunuz için yangınların büyüklüğü sebebi ile beceremedik demezsiniz. Kupon arazi için yaktırdılar söndürmediler. Göçmenle beraber toprağınızla ilgili de sorununuz olur. Daire satarak vatandaşlık vermek var. Üçüncüsü ise egemenlik. Kimse ile göçmen pazarlığı yapamazsınız. Göçle mücadele şöyle olur, bugüne kadar bütün ülkeye gelen hükümetler iki şeye yönelik çok dikkatli davrandı. Biri uyuşturucu trafiğidir ikincisi göç meselesidir. Batının başından beri Türkiye’yi hendek olarak kullanmaya yönelik hedefi vardır. Her hükümet buna gayret etmiş bu arkadaşlar değiştirdi. Suriye’nin içişleri ile ilgili olarak biz taraf olduk, Mursi’de olduğumuz gibi, bu çok duygusal bir dış politika problemi. Mursi’ye yakınlık hissedebilirsiniz, kabulümüz ama arkadaş Sisi gelmiş onunla bütün ilişkilerinizi kesemezsiniz. Suriye iç sava girdi insanlar savaştan kaçtı Bu iç savaşın çıkmaması için Türkiye gayret göstermeliydi. Sınırında muhafaza sınırından sonra o alanda bir bölge oluşturursun, oradan Türkiye’nin içine darmadağın dağıtacağınız bir sistem kuramazsınız. Vatandaşlık meselesinde şaibeler var. Açık biçimde vatandaşla milletle paylaşacaksınız. Bu insanları can güvenliklerini sağlayarak göndereceksiniz. Bu işin müsebbiplerini kenara koyulup göçmen insanların hedef gösterilmesi bizim açımızdan yanlıştır. Bunlara yol açan zihniyet artı müsebbipler bizi yönetenler cezanın oraya kesilmesi lazım. Bugün iktidarda bulunan arkadaşları milletimizin cezalandırması lazım.

TÜİK’İN ACAYİP SİSTEMİNE RAĞMEN BU RAKAM ÇIKTIYSA EYVAHLAR OLSUN

Biz aylık araştırma yapıyoruz. Açıklanandan daha yüksek. TÜİK’in acayip sistemine rağmen bu rakam çıktıysa eyvahlar olsun. Reel enflasyon bize göre daha yüksek. Biz öncelikle yolsuzluğu ortadan kaldıracağız, kayırmacılığı ortadan kaldıracağız, kayıp kaçağı önleyeceğiz, üretim yatırım kısmına gelmeden insanlarımızın günlük hayatını rahat hale getirebilirsiniz. Üretim hem tarımda hem hayvancılıkta sanayide, teknolojide, girişimcilikte yatırım. Vergideki kayıp kaçağı hallettiğimiz zaman Türkiye’nin otomobil alımında ÖTV’yi kaldırıyorsun 1 milyon gence girişimcilik için para verebiliyorsun, 100 bin öğretmeni tayip edebiliyorsun, akaryakıtta ÖTV’de indirim yapabiliyorsun. 300 milyar lira para kazanıyorsunuz bu artağan projesi ile. 

VELEYBOL TAKIMIMIZLA CUMARTESİ GÜNÜ BİRLİKTEYİZ

Tomris Saka Türklerini birleştiren kişi. Bir de Banu çiçek vardır. Ben bu kızlarımızın her birini Tomris, bir Banu Çiçek olarak gördüm. Bu kızlar hepimizi birleştirdi, her biri bir Tomris onun için. Cumartesi gönü görüşeceğiz, destek olmaya gideceğiz. Hepsine başarılar diliyorum çıksalar da çıkmasalar da desteğe gideceğiz.  

Kazakistan Büyükelçiliği bütün partilere davet gönderdi biz gittik. Ben çekimlerini de çok beğendim. Az bir para ile mühteşem bir film çekilmiş. Banu Çiçek ve Tomris hatun benim üzerinde çalıştığım çok özel insanlardır.

BİZİM ADAYIMIZ MERAK EDİLİYOR, ÇÜNKÜ ADAYIMIZ CUMHURBAŞKANI OLACAK

Benim sayın Erdoğan ile ir derdim yok, düşmanım değil. Ama bu ucube sistem Türkiye’nin düşmanı dolayısıyla bu sistemin değişmesi lazım. Parlamenter sistemi geçiş için cumhurbaşkanlığını kazanmamız gerekiyor. Ben kendim için en ufak bir çalışma yapmıyoruz. Türkiye’nin önünü tıkayacak bir şey yapmayacağım. Parlamenter sisteme geçişin takvimini Sayın Kılıçdaroğlu, Sayın Uysal ve Sayın Karamollaoğlu ile hala gideceksek ve yeni kurulmuş partiler var onlar olacak mı olmayacak mı bilmiyorum birlikte o takvimi bağlamamız gerekiyor. Sayın Kılıçdaroğlu acelesi yok diyor isim bildirmekle ilgili, önemli olan ittifakın ilkeleri diyor. Bizim adayımızı Cumhur ittifakı merak ediyor, çünkü bizim adayımız 13. Cumhurbaşkanı olacak. Çok merak ediyorlarsa seçim kararını alsınlar biz de açıklayalım. Cumhur ittifakı cumhurbaşkanlığını kazanamayacak.

EMİR DEMİRİ KESMİŞ

Benim tanıdığım Ömer Çelik bunu yaptırmaz ve yapmaz. Esas mesele olmayacak dendiğinde emir demir meselesi. Akıl gitti, sağduyu gitti tek adam sisteminin geldiği nokta. Benim tanıdığım Ömer Çelik asla böyle bir şeye cevaz vermez ama emir demiri kesmiş. Son derece yanlış bir yolda gidiliyor. Sizin kanalınız insanlara tuzak kuran bir kanal değil soru sorar cevap vermeyebilirsiniz. Bazı kanalların özel organize edilmiş insanlar oluyor peşimizden gidiyor biz bunlara bile göz yumuyoruz.  



Anahtar Kelimeler: BAKAN DİVAN’ YARGILANMALI

Ankara

28.03.2024

  • İMSAK 05:07
  • GÜNEŞ 06:32
  • ÖĞLE 12:59
  • İKİNDİ 16:29
  • AKŞAM 19:15
  • YATSI 20:35
  • Perşembe 21.3 ° / 5 ° Güneşli
  • Cuma 17.9 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 8.3 ° Güneşli