Dünya Engelliler Günü

Dünya Engelliler Günü

Memur-Sen Engelliler Komisyonu tarafından farkındalık oluşturmak amacıyla 3 Aralık Dünya Engelliler Günü´ne özel organize edilen gösteri maçında Memur-Sen ve Osmanlıspor Ampute Futbol Takımı karşı karşıya geldi.

Memur-Sen yönetimi ve Memur-Sen´e bağlı sendika başkanları ile Osmanlıspor Ampute Futbol Takımı arasında “Hayatı paylaşmak, yaşamak ve engelleri aşmak için engel yok. Engellenen var” sloganıyla 19 Mayıs Spor Salonu´nda gerçekleştirilen maça birçok sivil toplum temsilcisinin yanı sıra gençler, engelliler, gazeteciler ve Memur-Sen´e bağlı sendikaların temsilcileri katıldı. Maçın hakemliğini Memur-Sen Onursan Başkanı ve TBMM İdari Amiri Ahmet Gündoğdu yaptı. Maçı, 5-2´lik skorla Osmanlıspor Ampute Futbol Takımı kazandı.
Maçtan sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yalçın, “Engelleri derinleştiren fiziki zorluklar ve öteki üreten zihniyetler var. Fiziki koşullar düzeltilmeli, engel üreten zihniyetler değişmelidir. Engelli insanımızı ihmal etmememiz onlara karşı duyarlı olmamız, ortamları engelsiz hale getirmemiz gerekir. Hayatı paylaşmak için hiçbir engel yok” dedi.
Engelin olmadığını burada bir kez daha herkese gösterdiklerini söyleyen Yalçın, inancın engel tanımayacağını vurgulayarak, “Bunu gördüğümüz kadar göstermek ve kamuoyunda duyarlılık oluşturmak adına bu müsabakayı organize ettik. Osmanlıspor Ampute Futbol Takımımızla sahaya indik. Sosyal hayata katılan engelli sporcularımız, gösterdikleri müthiş azim ve mücadeleyle topluma örnek olmaktadırlar. Bu mücadeleyi yürekten destekliyoruz. Tekrar altını çizerek belirtmek istiyorum; Engellilik yoktur engeller vardır. Bu engellerin aşılmasına katkı sunmak için bu maçı organize ettik. Kazanan insanlık oldu. Biz destek varsa engel yoktur diyoruz. Diğer bir konuda, kamuda çalışan hizmetli kadrosundaki engellerin bir an önce memur kadrolarına aktarılması için gereken yapılmalıdır. Engelli kamu görevlilerimizin sorunları bu yıl çözülmelidir” şeklinde konuştu.
Maçın sonunda Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve Memur-Sen Onursal Başkanı Ahmet Gündoğdu, Osmanlıspor Ampute Futbol Takımı´na plaket takdim etti.(Hürriyet)



Anahtar Kelimeler: Dünya Engelliler Günü

Ankara

27.04.2024

  • İMSAK 04:12
  • GÜNEŞ 05:47
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:46
  • YATSI 21:14
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 26 ° / 12.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı