Dünya Bankası’dan TARSİM’e Ziyaret

Dünya Bankası’dan TARSİM’e Ziyaret

Dünya Bankası yetkilileri Devlet Destekli Tarım Sigortaları Sistemi’nin işleyişi ve uygulamalarıyla ilgili detaylı bilgi almak için TARSİM’e ziyarette bulundu.

Tarım Sigortaları Havuz İşletmesi Genel Müdürü Yusuf Cemil Satoğlu, dünyadaki tarım sigortaları ile ilgili gelişmeleri yakından takip ettiklerini ve sistemi uluslararası arenada örnek teşkil edecek bir noktaya ulaştırmak için yurtdışı temaslarını aralıksız bir şekilde sürdürdüklerini bildirdi. Satoğlu, Devlet Destekli Tarım Sigortaları Sistemi’nin, 8 yılın ardından, dünyadaki benzer sistemlere örnek teşkil eden bir konuma ulaştığının altını çizerek, bu durumun gurur verici olduğunu belirtti ve sözlerine şu şekilde devam etti: “Geçtiğimiz aylarda uluslararası düzeydeki temaslarımızı yoğun bir düzeyde gerçekleştirdik. Özellikle Eylül ayındaki Dünya Bankası yetkililerinin ziyareti bizim için son derece önemliydi. Yetkililer, diğer ülkelere örnek model oluşturmak üzere bizlerden sistemin işleyişi ve uygulamalar hakkında detaylı bilgiler aldı. AIAG (Uluslararası Tarımsal Ürün Sigortacıları Birliği) tarafından her yıl farklı bir ülkede yapılan Uluslararası Hasar Tespit Organizasyonu bu yıl, Fransa’nın Colmar Kenti`nde üzüm ürününde gerçekleştirildi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan yetkililerle birlikte takip ettiğimiz program çerçevesinde, tarım sigortaları konusunda, teknik görüş ve bilgi alışverişi gerçekleştirildi ve aynı zamanda çok sayıda ülke temsilcisinin katılımlarıyla saha uygulamaları yapıldı.”

Ekim ayında, İstanbul’da düzenlenen Uluslararası Tarım Sigortaları Konferansı’na katılım sağlayarak, ‘Ürün Sigortalarında Sınırlı Verilerle Dolu Fiyatlarının Belirlenmesi Metodolojisi’ başlıklı çalışmayı sunduklarını belirten Satoğlu, bu çalışmanın çok sayıda katılımcıdan yoğun ilgi gördüğünü ifade etti. Satoğlu sözlerine şunları ekledi: “Aynı dönemde Karadağ Sigorta Denetleme Kurumu ve Tarım Bakanlığı’nın birlikte düzenlediği tarım sigortalarının mevcut durumunu ve geleceğini konu alan yuvarlak masa toplantılarına katılarak, Türkiye’deki tarım sigortaları sistemi ve uygulamaları hakkında deneyimlerimizi katılımcılarla paylaştık.”



Ankara

20.04.2024

  • İMSAK 04:25
  • GÜNEŞ 05:56
  • ÖĞLE 12:53
  • İKİNDİ 16:37
  • AKŞAM 19:39
  • YATSI 21:04
  • Cumartesi 21.1 ° / 8.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 18.1 ° / 3.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 20.2 ° / 7.6 ° Güneşli