Dünyada Büyük Kitlelere Hitap Eden

Dünyada Büyük Kitlelere Hitap Eden

Mücadele Sporlarına yıllardır hizmet veren Ali Arık yepyeni bir oluşum ile Başkentte yeni bir Federasyon oluşumunun önünü açarak geniş bir kadro kitlesi ile MMA Federasyonunu kurarak Türkiye?ye tanıtmak üzere ilk hamleyi başlattı.

  Başkentte mücadele sporları ile uğraşan birçok kişiyi aynı çatıda toplayarak sporda kalite ve marka olma yolundaki hedeflerini gazetemiz aracılığı ile kamuoyu ile paylaştı.

 Federasyon hakkında bilgi veren Ali Arık yıllardır Savunma ve mücadele sporları ile uğraştığını belirterek ‘’geçmiş yıllarda Kick Boks Profesyonel şubesinde görev yapmaktaydım. Bu dalda uğraşan sporcular ve iş adamları ile bir araya gelerek kurduğumuz yeni bir oluşum ile İngilizce adı Mixed Martial Arts kısa adı ile MMA Türkçe anlamı ise Karma Dövüş Sanatları Federasyonunu kurduk. Federasyon olarak amacımız başarılı sporcuları, Antrenörleri Dünya`da marka haline getirmek "dedi.

"Ata Sporumuza yakınlığı ile dikkat çeken ve Sporcuya değer veren bir Federasyonuz"

MMA sporu hakkında bilgi veren Arık, bir çok spor branşına nazaran daha fazla kondisyon ve efor harcattığını belirterek " Bu sporun yıllardır Türkiye`de farklı isimlerde yapıldığını ve bunu bir çatı altında toplamak istediğini belirterek federasyon kurduğunu ‘’ söyledi. Sporun 10 yaş üstü herkesin yapabileceğini kaydeden Arık, herkes bir karma - savunma sporu ile uğraşsa kimse sokakta kavga etmez diyerek ring ortamında fazla enerji atarak sokakta kavga etmeye gerek kalmayacağını belirtti. Ayrıca Organizasyonlarda ve diğer mücadele  sporlarında kullanılan ve çok geniş dövüş teknikleri içeren, tam temas mücadele sporudur. Kurallar, sporcuların yerde veya ayaktayken birbirlerine hücum etmelerine ve sarılarak mücadele etmelerine izin vermektedir. Bu tip organizasyonlar farklı geçmişleri olan dövüşçülerin birbirleriyle dövüşmelerine olanak sağlamaktadır. MMA bir spor olarak en heyecanlı ve nefes kesen aktivitelerden biridir. Birçok ülkede MMA en hızlı gelişen ve rovanşda olan bir spor dalıdır. Randy Couture, Chuck Lidell, Georges St Pierre, Anderson Silva ve diğer birçok şampiyon bu sporun yıldızları arasındadır.  Biz bunu ülkemizde de marka yapmak istiyoruz. Bu spor en fazla efor harcayan ve yer teknikleriyle ata sporumuza çok yakın bir mücadele sporudur.  

Federasyon yönetimi olarak  ilk hedefimiz kaliteli antrenörler ,hakemler  ve sporculara eğitim vererek MMA FEDERASYONU ahlakına ve disiplinine uygun  sporcu ve antrenörlerin eğitimine katkı sağlamak bu katkıyla beraber  ilk bölge müsabakalarında derece alan sporcularımıza Nakdi para ödülü ve katlamalı ödül sistemini uygulayarak " sporcu ve antrenörlerimize maddi destek vermek istiyoruz şeklinde konuştu.

"İş Dünyasının Başarılı isimleri MMA Federasyonu ile bizlerle" 

Sporla uğraşan iş adamlarının ve iş kadınlarının ağırlıklı olduğu bir yönetim oluşturulduğunu söyleyen Arık ; Türkiye de sayılı isimlerle iş ortaklığı yaparken Yurt Dışında Federasyonu destekleyen  Bülent Sağlam ile   "  Mixed Martial Arts (MMA) yani "karma dövüş sanatları" Federasyonunu kurdu. Bu kuruluşta  spor da başarı olan antrenör ve sporcularında uluslararası arenada yönetim kurulu destekleri ile en iyi yerlerde mücadele olanağı sağlamak olduğunu belirtti.

 

 

 

 MMA Tarihi

MMA fikri "En üstün dövüş sanatı hangisidir?" sorusundan ortaya çıkmıştır. 1993 senesinde Denver`da "hiç kısıtlama olmayan" bir UFC turnuvası yapıldı. Yarışmacılar arasında en çelimsiz olan Royce Gracie şampiyon oldu ve herkesi şaşkına çevirdi. Bu yarışma dünyada dövüş sanatlarına -özellikle de karma dövüş sanatına karşı bakış açısını değiştirdi.

1993 yılından itibaren diğer dövüş sanatlarından sporcular Karma Dövüş Sanatını öğretilerine katarak "tam anlamıyla" bir sporcu haline gelmeye çalışmışlardır. Bu süreç sayesinde karşımıza MMA çıkmıştır. Günümüzde MMA dövüşçüleri, rakibe saldırı için boks tekniklerini kullanmaktadır. Dirsek ve diz saldırıları(bir çok profesyonel organizasyonda dirsek vuruşu kullanılmamaktadır) için Kick-Boks ve Muay Thai`yi tercih ederlerken yere serme hamleleri için Judo ve Güreş, yakın dövüş ve yerde mücadele için de Brazilian Jiu-Jitsu`yu kullanmaktadırlar.

Haber: Beril Çuhadaroğlu



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

27.04.2024

  • İMSAK 04:12
  • GÜNEŞ 05:47
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:46
  • YATSI 21:14
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 26 ° / 12.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı