Duyarlı Avukatlardan Giyim Yardımı

Duyarlı Avukatlardan Giyim Yardımı

Hukuk Ve Değişim Derneği Sincan´da yardıma muhtaç öğrencilere giyim yardımında bulunarak bir nebze olsun ihtiyaç sahibi ailelere ekonomik yardımda bulundular.

Dernek başkanı Av. Eyüphan Korkmaz yaptığı açıklamada "Bilindiği üzere bugün üç aralık dünya engelliler günü,.Bu gün hakkında söyleyecek ve yapılması gereken çok şeylerin  var. olduğunu vurgulayan Korkmaz her bireyin, her kuruluşun ve devletin bu konuda duyarlı atılımcı olması gerektiğinin altını çizerek önce sorunları tespit edip gereken düzenlemeleri, yasaları hayata geçirerek, devletin desteğiyle en kısa zamanda sorunların üstesinden gelinebileceğini söyledi.

Korkmaz;Şartlar ne olursa olsun engellilere sağlık imkânları, eğitimin kolayca sağlanması, A...dan Z..ye kadar eğitimle alâkalı donanımların sağlanması, topluma kazandırılması insani görevlerimiz arasındadır. Nasıl ki insan yaşadıkça sorunları da zamana ek olarak artıyorsa, ayni sorunlar engelli vatandaşlarımız için de geçerli olacağından,´ Çağdaş Yaşam´ neyi gerektiriyorsa yasa ve düzenlemeler de ona göre gündeme uygun olmalı...

Rehabilitasyon konusu, iş konusu, sağlık konusu ulaşım konusu, toplumda en güzel şekilde kabul görme, yaşam güvencesi bireye sağlayacağı öz güven duygusuyla sağlıklı düşünce payını da katarsak, her alanda dernekler, kuruluşlar devletin koruyucu desteği sorunların üzerine tek tek giderek çözme zamanı, sonuca ulaşma geldi de geçti bile diyorum. Ne güzel insanın sokakta ulaşacağı yere kolayca varması, ne güzel vasıtaların akülü sandalyelere göre olması, ne güzel sosyal pencereden gülümseyebilmek, ne güzel sokağa çıkabilmek, ne güzel acil ihtiyaçların bulunulduğu yerlerde giderilmesi, ne güzel sosyal yaşama karışarak başarıya koşmak, ne güzel eş değer yaşamdan nasibini almak, ne güzel iş imkânlarına göre bireyin kendi geçincesini sağlaması..Ne güzel aşkı sevgiyi sevdayı özgürce sınırsız bir biçimde yaşaması, aile kurması...Toplumdan kabul görmesi..Engelli vatandaşlarımızın konumlarına göre ihtiyaç ve sorunları farklı olacağından çok yönlü çalışmalarla, dayanışmalarla çözüm aramalıyız dedi.

Korkmaz;Sorunların büyük bir kısmı elbette maddi yönüyle dikkat çekmektedir..İkinci olarak da eğitimin ele alınması diyorum, sağlıkla paralel olarak. Hem engelli ailelerin ve hem de toplumun eğitimi konusunda çok geride olmamız derin yara toplumadına..Acımak,durumundan faydalanmak engelli bireyi susturmak, dört duvar arasında kalmasına göz yummak hem büyük kayıp hem de ayıp bizler için. Aileleri, bu konuda eğitmek gerekiyor. Sosyal yaşam içerikli ilişkilerde de toplumun davranışları eğitimle bilinçlendirilmesi gerektiğine inanıyorum...Bu konuda basının ve televizyonun da sürekli aydınlatıcı bilgilerle programlarla halka ulaşması gerekmektedir. Bu konuyu milletçe bütün olarak ele almamız bu konuda duyarlı olmamız, bu konuda önceliklerle yaşamlarını kolaylaştırmanın gerektiğini vurguladı.



Ankara

26.04.2024

  • İMSAK 04:14
  • GÜNEŞ 05:48
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:45
  • YATSI 21:12
  • Cuma 23.5 ° / 10.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı