Eğitime bir spor salonu daha

Eğitime bir spor salonu daha

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Mamak Belediyesi´nin de katkılarıyla hayırsever Çatak ailesi tarafından yaptırılan ve kendisinin de ilk mezunlarından olduğu Sibel-İsmet Çatık Ortaokulu Spor Salonu´nun açılışına katıldı.

Salon´un açılış törenine Akgül´ün yanı sıra Mamak Kaymakamı Ali Mantı, Meclis Başkanvekili Erdal Ak, Başkan Yardımcısı Aydın Demir, Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney, hayırsever Çatak ailesinden Yaşar Çatak, Nurşen Çatak, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Ankara´nın Türkiye Basketbol 1.Lig´de oynayan tek takımı olan Mamak Belediyesi DSİ basketbol takımı oyuncularının da gösteri yaparak destek verdiği açılışta konuşan Akgül, öğrencilere hayatta başarılı olabilmek için yapılması gerekenleri sıralayarak, eğitimin ve sporun önemine değindi. Akgül, sadece devlet desteğinin değil hayırseverlerin eğitime verdiği desteğin çok önemli olduğunu vurgulayarak Çatak ailesine teşekkür etti.

 Minik jimnastikçiler büyüledi

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başlayan program, Gençlik Hizmetleri Spor Kulübü´nün minik jimnastikçilerinin gösterileri ile devam etti. Minik jimnastikçilerin yaptığı artistlik hareketler katılımcıların büyük beğenisini topladı. Ardından sahneye çıkan Mamak Halk Eğitim Merkezi yetişkinler halk oyunu ekibi seğmen oyunları ile büyük alkış alırken programda Mamak Belediyesi DSİ basketbol takımı oyuncuları küçük bir gösteri yaptı. Mamak Belediyesi DSİ Basketbol Takımı sporcuları ve protokol

tarafından Mamak´taki bazı okullara temsili olarak basketbol, futbol ve voleybol topları dağıtıldı.

 Sportif tesisleşmede en zengin Mamak

Mamak´ta sportif tesisleşme anlamında ilçeler arasında başı çektiklerini kaydeden Akgül, tesisin olduğu her yerde başarı da yükseliyor, Mamak hem tesis hem de sporcu zengini dedi. Akgül, salonun gençlere ve çocuklara hayırlı olması temennisinde bulundu.

 Halka, millete ve ilçeye hizmet ediyoruz

Mamak Kaymakamı Ali Mantı da, salonun okula ve gençliğe hayırlı olmasını dileyerek, “Mamak´ta eğitim seviyesini daha da yükseklere çekmek, fiziki yönden ise okullarımızın eksiğinin kalmaması gerekiyor.Bunu yaparken de kamu kaynaklarından faydalanmanın yanı sıra hayırsever vatandaşlarımızın da yapmayı planladığı bu tür düşünceleri destekliyoruz. Kurumlar arası işbirliği ile Mamak´ta halka, millete ve ilçeye yönelik çok güzel hizmetler gerçekleştiriyoruz” dedi. Kaymakam Mantı, spor salonunu okula kazandıran Yaşar Çatak´a plaket verdi.

 Yeni ufuklar açılıyor

Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney, gençlere yönelik yapılan yatırımların başında spor salonlarının geldiğini dile getirdi. Mamak Belediyesi DSİ basketbol takımının alt yapısı olan gençlik takımlarının da Mamak´ta hızla yaygınlaştığını belirten Güney, “Mamak´ın gelişmesi yanında sosyal, kültürel ve sportif anlamda yeni ufuklar açması sebebiyle Mamak Belediye Başkanımız Mesut Akgül´e teşekkür ediyoruz” diye konuştu.



Anahtar Kelimeler: Eğitime spor salonu daha

Ankara

26.04.2024

  • İMSAK 04:14
  • GÜNEŞ 05:48
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:45
  • YATSI 21:12
  • Cuma 23.5 ° / 10.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı