EĞLENCE ÇOCUKLARIN AYAĞINA GİDİYOR.

EĞLENCE ÇOCUKLARIN AYAĞINA GİDİYOR.

Çocukların doyasıya çocukluğunu yaşadığı, mahallelerin nostaljik günlere kavuştuğu, komşuların bir araya gelip tanışma, sohbet imkanı bulduğu ?Mahallede Şenlik Panayırı? eğlenceyi Başkentlilerin ayağına götürmeye devam ediyor.

 Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin yaz aylarında gelenekselleştirdiği “Mahallede Şenlik Var” panayırlarının 11’incisi, 6. Büyük Ankara Festivali ve Ramazan Şenliklerinin ardından mahalleye döndü.

Heyecan verici sahne gösterileri, küçükler için lunaparkı, tiyatrosu, konseri ile sosyal yaşama renk katan Mahallede Şenlik Var panayırı, Başkent’in ilçe ve mahallelerini geziyor. Okulların tatile girmesinin hemen ardından Büyük Ankara Festivali kapsamında Hipodrom’a kurularak, 23 gün boyunca dev bir alanda ücretsiz hizmet sunan Panayır, Gençlik Parkı’ndaki Ramazan eğlencelerinin ardından şimdi de iki koldan kentin dört bir tarafını geziyor.

Kurulduğu her yere hareket ve renklilik kazandıran, her yerde büyük ilgi gören, çocukların dört gözle beklediği, çeşit çeşit oyuncağın ücretsiz hizmet verdiği panayırlarının bir kolu Ramazan bayramının hemen ardından 12 Ağustos’ta Sincan ve 15 Ağustos’ta Bala’ya kuruldu. Bu ilçelerde 4’er günlük ücretsiz eğlencelerin ardından panayırın bir kolu Beypazarı, Kazan ve Saray’da, bir kolu da Gölbaşı’nda Örencik Konutları ve Seğmenler Pazarı ile Elmadağ’da çocuklar ile buluştu.

Renkli görüntülere sahne olan Panayır, yeni eğitim ve öğretim döneminin başlangıcına kadar Başkent’te tatil atmosferini sürdürecek. Panayır, 4 Eylül’de Mamak Derbent Pazarı, 6 Eylül’de Akyurt Belediyesi, 9 Eylül’de Çankaya Balgat Pazarı,11 Eylül’de Çubuk Belediyesi’ne kurulacak.

 

ÇOCUKLARIN EN BÜYÜK EĞLENCESİ…

Her yıl gelişen ve sürprizlerini artıran panayırlarda; çocukların vazgeçilmezi olan oyun grupları yine minik ziyaretçilerini ağırlıyor. Çin Akrobasi Grubu heyecan verici şovlarla sahnede harika gösteriler yaparken, yerel sanatçıların verdiği konserler yetişkinleri eğlendiriyor.

Midilli atlar, trenler, akülü arabalar, şişme oyuncaklar ile pek çok lunapark oyuncağının yer aldığı panayır alanındaki coşku ise görülmeye değer.

Çocuklara yönelik tiyatro gösterileri eğlenceyi artırırken, kent merkezindeki mahalle ve semtleri gezen panayır bunun yanı sıra Büyükşehir sınırlarına dahil olan ilçe ve mahallelere de taşınıyor.

 

-FESTİVAL PROGRAMI:

 

1.  Grup

1-5 Eylül

Kalecik Belediyesi

6-10 Eylül

Akyurt Belediyesi

11-14 Eylül

Çubuk Belediyesi

 

2. Grup

30 Ağustos-3 Eylül

Elmadağ Belediye Yanı

4-8 Eylül

Mamak Derbent Pazarı

9-12 Eylül

Çankaya Balgat Pazarı



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

29.04.2024

  • İMSAK 04:09
  • GÜNEŞ 05:44
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:40
  • AKŞAM 19:48
  • YATSI 21:17
  • Pazartesi 23.7 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 24.2 ° / 11.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 21.9 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı