Ek Ödemedeki Adaletsizlikler Devam Ediyor

Ek Ödemedeki Adaletsizlikler Devam Ediyor

Okay Erözgün, sağlık çalışanlarının, ek ödemelerinin emekliliğe yansıtılmasını isteyerek; ?Döner sermaye ödemelerinin hekimlerde olduğu gibi hekim dışı personelde de emekliliğe yansıtılmalıdır. Sadece hekimlere mahsus olarak emekliliğe yansıtılması Anayas

 Tüm Sağlık-Sen Genel Başkanı Okay Erözgün,  Döner Sermaye yönetmeliğinin bir an önce değiştirilmesi gerekmekte olduğunu belirterek ödemelerdeki haksızlıkların ve adaletsizliklerin düzeltilmesini istedi,

 

Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşların Taşra Teşkilatında Görevli Personele Ek Ödeme Yapılmasına Dair Yönetmeliğin bazı maddelerinin ivedi olarak düzeltilmesi gerektiğini belirten Erözgün, Kurumsal Performans Katsayısı düzenlemesinin personelin performansına göre belirlenmesi gerekirken Bakanlıkça çıkarılan bir yönerge ile belirlenmesi performans temel kriterlerine aykırılık teşkil etmektedir. Ben yaptım oldu mantığı ile yapılan bir düzenleme durumundadır, hukuka ve yasanın özüne aykırı olarak uygulamaya konulmakta olduğunu vurguladı.

 

Erözgün, ek ödeme uygulamasında temel ölçüt personelin performansı yerine Bakanlıkça yapılan düzenleme ile personelden kaynaklanmayan verilerin baz alınarak yapılan ödemeler ek ödeme miktarlarının düşmesine ve çalışanların mağdur edilmesine yol açan hukuka aykırı bir düzenleme olduğunu iddia etti.

 

Erözgün açıklamalarına şöyle devam etti:


“Sağlıkta Dönüşüm Projesi her yönü ile çökmeye başlamıştır. Aile Hekimliği sistemi reçete yazma sistemi ve sevk sistemine dönüşmüştür. Döner sermaye ödemeleri adaletsizdir. Sağlık hizmetinin ekip hizmeti olduğunu dikkate almadan düzenlenmiş bir ödeme sistemidir. Ekip üyeleri arasında eşitlik ve hakkaniyet dikkate alınmamıştır. Sağlık hizmet kalitesini etkileyen ve sağlık çalışanları arasında huzursuzluğa yol açan Döner sermaye ödemeleri eşit adil ve emekliliğe yansıtılacak şekilde yeniden ve ivedi olarak düzenlenmelidir.”

 

Erözgün, bu tür düzenlemeler Anayasa`da yer alan çalışma barışı ilkesine aykırılık meydana getirdiğinden acilen yeni bir düzenleme yapılması gerekmektedir dedi.

 

Görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarının belirli dönemlerde zorunlu olarak yapılması gerekmekte olduğunu belirten Erözgün, bazı kurumlarda verilen yıpranma payının sağlık çalışanlarına da verilmesi gerektiğini belirtti.

 



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

29.04.2024

  • İMSAK 04:09
  • GÜNEŞ 05:44
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:40
  • AKŞAM 19:48
  • YATSI 21:17
  • Pazartesi 23.7 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 24.2 ° / 11.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 21.9 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı