Emniyet Sen Sezer : ? 18 Günde Haklılığımız İspatladı?

Emniyet Sen Sezer : ? 18 Günde Haklılığımız İspatladı?

Emniyet-Sen Genel Başkanı Faruk Sezer, Taksim Gezi Parkı protestolarında aşırı güç kullanmakla eleştirilen polisin 18 günde bir kez izin yapan ve bozuk kumanya ile çalıştırılan polisin sağlıklı müdahalesi söz konusu olamaz? dedi.

 Aylar önce Polisin çalışma koşulları ile ilgili olarak defalarca açıklama yaptıklarını ve polisin sendika kurma hakkının engellenmek istediği kaydeden Sezer; “ 18 günde bizim söylediğimiz ve haklılıklarımız

Bu olaylarla ortaya çıkmıştır. Başbakanımız ve İç İşleri Bakanımız benim polisim derken bizim haklarımızı göz ardı etmemesi gerekiyor” şeklinde konuştu. 

Emniyet Sen Genel Başkanı Faruk Sezer  Angara Gazetesine konuştu. Daha önce sendika çalışmalarını sürdürdükleri için açığa alınan ve polisin haklarını hiçbir siyasi iradeden yana olmadan savunduklarını kaydeden Sezer ;  bir çok haklılık öldükten sonra anlaşılır bizim haklılığımız ve  polisin sadece çalıştırılması ve koşullar 18 günde ortaya çıktı” dedi.

“18 günde 1 gün izin yapıldı”

Süren eylemlerde polisin 18 günde 1 gün izin yaparak dinlendirildiğini kaydeden Sezer ; “

Bu teşkilatın güçlendirilmeye ve desteklenmeye ihtiyacı olduğunu defalarca söyledik. Arkadaşlarımızın yoğun ve yorgun olduğunu, sağlıklı düşünme yetilerini kaybettiklerini bu mesai saatleri içinde  sağlıklı olmayacağını anlattık. O zaman söylediklerimize karşı çıkanlar yaşanan olaylar da çıkan sonuçlar ile haklılığımızı bir kez daha görmekteyiz” şeklinde konuştu.

“Polis Sadece çalıştırılıyor”

Sezer açıklamasında 300 bin çalışanı bulunan teşkilatın nasıl lojistik destek sağlamayı düşünemediğini ifade ederek Şunları söyledi ;

İstanbul Emniyet Müdürü “18 günden beri polis 1 gün eve gitti” dedi. Biz bunu söylediğimizde neden bunu dikkate almadınız ve çözüm sunmadınız. 18 günde polis 1 gün evine gitti. Bir görev çadırı yapılamadı bir kumanya dahi sağlıkla verilemedi. Bununla ilgili Antalya’ya gittik. Ekşimiş peynir ve küf kokulu zeytin vardı. Bu biz ortaya çıkardık. Bu personel çalıştırılırken en azından asgari lojistik sağlana bilirdi. Arkadaşlarımız görevde beklerken tuvalet arıyorlardı. Pazarcılar odasının bile kenarda seyyar  tuvaletler olur. Koskoca 300 bin çalışanı olan Emniyet Genel Müdürlüğü böyle bir şeyi nasıl düşünemez? Yorulan personel dinlendirilmeli, kaldırım köşesinde polis uyumasın. Üzerindeki üniformaya yakışır bir yaklaşım ve destek sağlanmalı. Polis sadece çalıştırılıyor. Polisin lojistik imkanları sağlanmıyor. Ama sahiplenme konusunda herkes sahipleniyor”

60 saattir çalıştırılan Polis’ten sağlıklı görev beklenemez” ,

Olaya sadece ekrandan görüldüğü gibi bakmamak lazım. Polis 40-60 saattir çalışıyor. Polisi dinlendirmeden çalıştırırsanız sağlıklı düşünme yetisini kaybeder. Polis orantısız güç kullanıyor diyorlar. Polis taş sopa molotof atanlara, sapanla bilye atanlara ne yapsa orantılı güç olacaktı? Polisin enstrümanları bellidir. Biber gazı, jop gaz bombası. Toplu grubu küçük gruplara ayırmaya yarar ve polis zaten müdahale etmeden önce defalarca uyarmıştır. Yani polis orantının da altında müdahale etmiştir. Bireysel hatalar vardır. Kabul edilmesi gerekir. 18 Günde 1 gün dinlendirilen polisinde  sağlıklı bir müdahale edilmesini beklemekte zordur. Bizler görevimizi yapacağız. Bu işimiz ama insan olduğumuz unutulmalı” dedi.  

Polislerin resmi elbiseyle kaldırım kenarlarında, parkta kalkanlarının üzerinde uyumak zorunda kalmasının mesleğinin saygınlığını zedelediğini kaydeden Sezer, eylemcilerin saldırısı karşısında bıkan polislerin hataya zorlandığını ve uzun süre çalıştırılarak yıpratıldığını söyledi.

 “GEZİ PARKI, EMNİYET İÇİN MİLAT”

Gezi Parkı protestolarının başladığı günden itibaren polislerin ruh halinin düzelmesi için uygulama yapılmadığını ve geçen hafta düzenlenen Açık Öğretim Fakültesi sınavına, görev yapmaları nedeniyle katılamadığını dile getiren Sezer, TBMM `de, emniyet teşkilatında polislerin intiharı, mobbing uygulamaları, çalışma şartlarının zorluklarını inceleyen araştırma komisyonu kurulmasını talep etti. Gezi Parkı protestolarının Emniyet teşkilatı için milat olarak kabul edilmesi gerektiğini aktaran Sezer, sorunların araştırılması için İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından çalışma başlatılmasını istedi.

Haber: Beril Çuhadaroğlu 

Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

06.05.2024

  • İMSAK 03:57
  • GÜNEŞ 05:36
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:41
  • AKŞAM 19:55
  • YATSI 21:27
  • Pazartesi 16.5 ° / 2.2 ° Güneşli
  • Salı 18 ° / 4.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 21.6 ° / 6.9 ° Güneşli