En ilginç yemin Hakverdi´den geldi

En ilginç yemin  Hakverdi´den geldi

7 Haziran genel seçimlerinden sonra oluşan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) 25. dönem yasama faaliyetine milletvekillerinin yemin etmesiyle başladı. Yemin töreni sırasında ilginç anlar yaşandı.

CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, yemin sırasında  namusum ve şerefim üzerine derken sol yumruğunu sıkıp havaya kaldırdı, sağ elini ise kalbinin üzerine koydu

Meclis´te dünkü yemin törenine CHP ‘nin Ankaralı genç vekili Ali Haydar Hakverdi´nin, “Namusum ve şerefim üzerine yemin ederim” sözlerini söylerken kaldırdığı sol yumruğu ve kalbine götürdüğü sağ eli damgasını vurdu. Radikal´den Bahadır Özgür´ün haberine göre 36 yaşındaki Avukat Hakverdi´yi seçmen tam da bu tavrından dolayı önce CHP´nin ön seçiminde en fazla oyu alanlar arasına soktu, ardından da Meclis´e gönderdi.

TUZLUÇAYIR´IN ÇOCUĞU

Ali Haydar Hakverdi Ankara ‘nın Mamak İlçesi´nin Tuzluçayır semtinden. Yani Okmeydanı, Gazi Mahallesi İstanbul için neyse, Tuzluçayır da Ankara için odur. 1970´lerden beri sosyalist hareketlerin, solun en radikal parti ve örgütlerinin bir hinterlandı gibidir. Aslen Çorumlu, zaten Tuzluçayır da bir küçük Çorum gibi. Yoksul Aleviler yoğunlukta. Bir dönem gündeme gelen cami-cemevi projesi ilk olarak burada uygulanmak istenmiş ancak bu garip dayatma en sert tepkiyi de ilk burada görmüştü.

Her Tuzluçayırlı bilir ki, orada yaşıyorsan eğer, en basit belediye hizmeti almak için de istemediğin bir uygulamayı engellemek için de sokağa çıkman gerekir. Bir cemevi yapacaksa da engelleri aşmak için barikat kurar, Melih Gökçek´in ulaşım ambargosunu kırmak için de…

GEZİ PARKI DİRENİŞİNDE HEP BARİKATLARDAYDI

İşte Hakverdi, bu mahallenin çocuğu. Ali Şir Nevai Okulu´nda şiddet uygulayan müdürü protestodan İbrahim Kaypakkaya anmasına, taşeron işçilerin yürüyüşünden öğrencilerin eylemine kadar Tuzluçayır´da kim sokağa çıktıysa yanında yer almaya çalıştı. Ama özellikle Gezi Parkı protestoları zamanında mahalleye barikat kuran gençlerin safındaydı. Ve o dönemdeki öfkesi belki de onu bugün Meclis´e taşıyan motivasyonun kaynağı oldu…

GÜNDÜZ DİRENİŞÇİ, GECE AVUKAT

Nitekim Milliyet gazetesine verdiği kısa demeçte açıkça nasıl bir vekil olacağını tarif ediyordu: “15 yıldır dünyaya bakışımız gereği gündüzleri direnişçi, geceleri avukatız.”

Hakverdi Gezi sonrasının da takipçisi oldu, Berkin Elvan, Abdullah Cömert, Ethem Sarısülük´ün tüm davalarında bulundu. Vekil olduğu gün de bu çocuklar ve anneleri için Meclis´te olduğunu Twitter´dan ilan etti.

İNCE MEMED, KÜBA, V FOR VANDETTA…

Vekil adayı olduğu gün Ekşi Sözlük´te, internet forumlarında, sosyal medyada CHP´ye uzak olduğunu söyleyen pek çok genç, “Barikatta gördüğümüz uzun abi aday olmuş” mesajlarını paylaştı.

Herhalde o gün bu mesajları yazanlar; başucu kitabı İnce Memed, ilk gitmek istediği ülke Küba, izlemeye doyamadığı film V For Vandetta olan bu genç vekilin yemin ederken o yumruğu da kaldırmasını isterdi.

O da öyle yaptı zaten. Yemini muhattabına etti, selamını seçmenine verdi…



Anahtar Kelimeler: ilginç yemin Hakverdi geldi

Ankara

19.04.2024

  • İMSAK 04:27
  • GÜNEŞ 05:58
  • ÖĞLE 12:53
  • İKİNDİ 16:37
  • AKŞAM 19:38
  • YATSI 21:03
  • Cuma 21.3 ° / 8.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 21.1 ° / 8.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 18.1 ° / 3.8 ° Güneşli