Engelli Vatantandaşların Yüzü Güldü

Engelli Vatantandaşların Yüzü Güldü

Engelli vatandaşların toplumsal hayata katılımını kolaylaştıran hizmetleriyle dikkat çeken Keçiören Belediyesi, “engelli dostu” sıfatına yakışan bir girişimde daha bulundu. Keçiören Belediyesi ve Keçiören TOGEM´in işbirliğiyle alınan 10 akülü araç düzenle

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği ve El Ele Avrupa Engelli Yardım Konfederasyonu´nun da destek verdiği yardım faaliyeti için Yunus Emre Kültür Merkezi´nde düzenlenen törene Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, eşi Hatice Ak ile birlikte katıldı. Törende ayrıca Keçiören Kaymakamı Nusret Dirim´in eşi Burcu Dirim, AK Parti Ankara İl Kadın Kolları Başkanı Mualla Varol, Engelliler Federasyonu Genel Başkanı İbrahim İşçi, Engelliler Federasyonu Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Özlem Akkaya, Sakarya Engelliler Birlik Federasyonu Genel Başkan Vekili Nadide Dülger, El Ele Avrupa Engellilere Yardım Konfederasyonu Başkanı Cengiz Hocazade, Avrupa Türk Demokratlar Birliği Halkla İlişkiler Başkanı Serap Öcalan, AK Pari Keçiören İlçe Kadın Kolları Başkanı Canan Baran İzgi, Keçiören TOGEM Başkanı Ayten Aydın ve çok sayıda vatandaş da hazır bulundu.

Engelliler toplumdan soyutlanmamalı

Törende konuşan Başkan Mustafa Ak, toplumdaki her sağlam bireyin aynı zamanda bir engelli adayı olduğuna dikkat çekerek “Engelli kardeşlerimizin toplumdan soyutlanmaması, fiziksel ve benzeri hiçbir ayrımcılığa uğramaması bizim garantimiz altındadır. Hayatınızı kolaylaştırmak, sizleri sosyal hayata kazandırmak ve toplum hizmetlerinden eşit bir şekilde yararlanmanızı sağlamak sorumluluğumuzun bir gereğidir” dedi. Belediyenin bu kapsamda hayata geçirdiği Engelsiz Park, Engelsiz Kent Meydanı, Engelli Danışma Merkezi gibi uygulamaları hatırlatan Başkan Ak, “Engelli Gündüz Misafirhanemiz ile de engelli ailelerinin yanında oluyoruz. Engelli kardeşlerimiz orada vakit geçirip sosyalleşirken aileleri de günlük işlerini daha rahat bir şekilde yapabiliyorlar. İletişimde engelleri ortadan kaldırmak için açtığımız İşitme ve Konuşma Engelli Hattı sayesinde engelli vatandaşlarımız bize kolaylıkla taleplerini iletebiliyorlar” diye konuştu. Bütün bina girişlerinde rampayı zorunlu hale getireceklerini kaydeden Başkan Ak, “Sosyal belediyeciliğin güzel bir örneğinin sergilendiği bugünde de akülü araçlarımızı teslim ederek gündelik işlerinizi daha rahat yapmanızı, dışarıda daha kolay hareket etmenizi amaçlıyoruz. Trafik kurallarına uyarak araçlarınızı dikkatli sürmenizi tavsiye ediyor, hepinize saygılar sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Desteğiniz için teşekkür ediyoruz

Ayten Aydın da, bu engelsiz araçları Avrupa´dan getiren Serap Öcalan´a ve Cengiz Hocazade´ye katkılarından dolayı teşekkür ederken, herkesi Avrupalı Türk Demokratlar Birliği(UETD) adına selamlayarak konuşmasına başlayan Serap Öcalan da, “Derneğimiz Cumhurbaşkanımız tarafından 10 yıl önce Almanya´nın Köln şehrinde kuruldu. Avrupa´da 30 bölgede 150´yi aşan  teşkilatımızla daha da büyümekteyiz. Bizlere verdiği destek için takdirle, gururla onurla anılan Keçiören Belediye Başkanım Mustafa Ak´a teşekkür ediyorum” dedi. Hem Avrupa´da hem Türkiye´de faaliyet gösterdiklerini söyleyen Cengiz Hocazade ise, “Türkiye´de yaşayan kardeşlerimizin hayatlarını kolaylaştırmak amacıyla bu akülü araçları getirdik. Mustafa Başkanım Keçiören´e çok güzel hizmetler yapmış. Başkanıma engellilere verdiği destek içinde ayrıca teşekkür ediyorum” mesajını verdi.

Konuşmaların ardından akülü araçlar engelli vatandaşlara teslim edilirken, törenin sonunda hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirildi.



Ankara

19.04.2024

  • İMSAK 04:27
  • GÜNEŞ 05:58
  • ÖĞLE 12:53
  • İKİNDİ 16:37
  • AKŞAM 19:38
  • YATSI 21:03
  • Cuma 21.3 ° / 8.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 21.1 ° / 8.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 18.1 ° / 3.8 ° Güneşli