Engelli Aracı Şarj İstasyonu Kuruldu

Engelli Aracı Şarj İstasyonu Kuruldu

Polatlı Belediyesi, akülü sandalye kullanan ortopedik engelliler için şehrin çeşitli noktalarında şarj noktaları kurdu. Akülü tekerlekli sandalye kullanan engelli bireyler, Polatlı Belediyesi Engelli Aracı Şarj İstasyonu sayesinde yolda kalmaktan kurtuldu

 Engellilerin hayatını kolaylaştırmayı ilke edinen Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, Engelsiz Hayat Merkezi ve PERPA İş Merkezi girişine koyduğu  Engelli Aracı Şarj İstasyonlarıyla vatandaşların hayır dualarını alıyor.  İstasyonlar, akülü engelli araçlarının 3-4 saatlik şarj süresini 1 saate indirdi.

  İlk etapta Polatlı Belediyesi Cemil Meriç Engelsiz Hayat Merkezi ve PERPA İş Merkezi Girişine konulan Polatlı Belediyesi Engelli Aracı Şarj İstasyonu, önümüzdeki günlerde Necip Fazıl Parkı ile Çarşı Cami durağı arkasında vatandaşların kullanımına sunulacak.

İlk etapta Cemil Meriç Engelsiz Hayat Merkezi ve PERPA İş Merkezi Girişinde hizmete giren şarj noktalarından aynı anda 3 akülü sandalye yararlanabiliyor. Şarj seviyesini algılama ve dolduğu zaman akım kesme özelliğine sahip sistem, 3-4 saatlik şarj süresini 1 saate indirmesi nedeniyle de engelliler tarafından beğeni topladı. İstasyonlara kurulan,  Polatlı Belediye çalışmalarını içeren interaktif ekranlar, dolum süresini bekleyen engellilerin zamanlarını sıkılmadan geçirebilmelerine imkan sağlıyor.

 Engelli Şarj Noktalarının montaj çalışmalarını Takip eden Belediye Başkan Yardımcısı Muhsin Akdeniz,

 ‘‘ bir ay kadar önce engelli vatandaşlarımız yaptığımız toplantıda Belediye Başkanımızdan, şehrin belli noktalarından araçlarını şarj için merkezler oluşturması talebinde bulunmuşlardı. Çalışmalarımızı tamamladık. Engelli bireylerimiz hiçbir ücret ödemeden akülü araçlarını şarj edebilecekler, beklerken de sıkılmamaları için ekrandan Belediyemiz interaktif görüntülerini izleyebilecekler.’’ dedi.

 Akdeniz, belediyenin 2’inci engelli nakil aracını aldığını, aracın iç donanımının engellilere uygun hale getirilmesinin ardından en kısa zamanda hizmete gireceğini sözlerine ekledi.

Şarj istasyonlarının kendilerine büyük kolaylık sağladığını ifade eden ortopedik engelli Kaşif Efeoğlu, “Daha önce çarşıda esnaftan, işyerlerinden tekerlekli sandalyelerimizin akülerini şarj etmek için yardım istiyorduk. Şarj süresi 3-4 saati bulduğu için zorlanıyorduk. Şimdi 1 saatte şarj edip istediğimiz yere gidiyoruz. Belediye Başkanımız sorunumuza çözüm buldu. Allah Razı olsun.  Şehir merkezine aracımızla indiğimizde yolda kalma sorunumuz sona erdi.  Ulaşım ve seyahat özgürlüğümüzü arttırdığı için Polatlı Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

  Engelli bireyler, sorunlarının çözümüne yönelik   Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya’yla yaptıkları istişare toplantısında   akülü araçlarının çok sık  şarjı bittiği için yolda kaldıklarını, bu sorunlarına çözüm bulunmasını istemişlerdi. Yaklaşık 1 ay önce Belediye Evi’nde dile getirilen bu istek  Başkan Yıldızkaya tarafından kısa sürede gerçekleştirildi. Artık Polatlı’da ortopedik engellilerin akülü tekerlekli araç şarj sorunu sona erdi.

 



Ankara

26.04.2024

  • İMSAK 04:14
  • GÜNEŞ 05:48
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:45
  • YATSI 21:12
  • Cuma 23.5 ° / 10.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı