En güzel temizlik hiç kirletmemektir uyarısı

En güzel temizlik hiç kirletmemektir uyarısı

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, İstanbul gezisine katılan kadınlarla buluştu. Altındağlı kadınlar, İstanbul gezisi sonrası Başkan Tiryaki’ye teşekkür etti. Her fırsatta vatandaşın taleplerini dinleyen Başkan Tiryaki bu geleneği yine bozmadı. Tir

Yunus Emre Kültür Merkezi’nde gerçekleşen teşekkür programına Beşikkaya, Önder, Doğantepe, Alemdağ, Hüseyin Gazi, Çamlık, Mevlana, Karakum, Karapürçek-1 ve Karapürçek-2 Kadın Eğitim Kültür Merkezlerinden yaklaşık 400 kadın katıldı. Merkez üyelerine, Altındağ Belediyesi’nin temizlik faaliyetleri hakkında bilgi verilirken, çevre temizliğinin ve yaşanılan mahallenin temiz tutulmasının öneminden de bahsedildi.

“En güzel temizlik hiç kirletmemektir.”

Başkan Tiryaki yaptığı konuşmada, temizliğe ayrı bir parantez açtı. “En güzel temizlik hiç kirletmemektir.” parolasıyla yola çıkan Tiryaki, Altındağ Belediyesi olarak temizlik konusunda hiçbir fedakârlıktan kaçınmayacaklarını belirtti. Başkan Tiryaki, sağlıklı bir çevre oluşturmak için her geçen gün daha fazla çalıştıklarının altını çizerek, Altındağ’da her bir noktanın özenle temizlendiğini vurguladı. Toplumun, temizlik konusunda bilinçlenmesi gerektiğini ifade eden Tiryaki, Altındağ Belediyesi tarafından düzenlenen temizlik seminerleriyle bu konuda büyük mesafe kat ettiklerini söyledi.

Altındağ Belediyesi temizlikte Türkiye birincisi

Başkan Tiryaki, Altındağ Belediyesi’nin temizlikte bir ilke imza attığına dikkati çekerek “Türkiye’deki belediyeler arasında ilçedeki çöpü kendi personelleriyle ve kendi araçlarıyla toplayan tek kurumuz. Diğer kurumlar bunun için özel firmalara çok ciddi paralar veriyor. Altındağ Belediyesi’nde böyle bir durum söz konusu değil.” dedi.

Altındağ’ı hep birlikte ve ele ele, pırıl pırıl bir hale getireceklerini kaydeden Tiryaki, sözlerine şöyle devam etti: “Vatandaş evinin önünü temiz tutmuyorsa, esnaf dükkânının önünü temiz tutmuyorsa, öğrenci okulunu temiz tutmuyorsa istediğiniz kadar sokağı, caddeyi temizleyin. Hiçbir sonuç alamazsınız. Bireyin kendine saygısı varsa, çevreyi temiz tutmalıdır.”

Kültür gezilerine devam

Başkan Tiryaki, kültür gezilerinin önemine de değindi. Bu gezilerle Altındağlı kadınların dünyaya daha geniş bir pencereden baktığını söyleyen Tiryaki, tarihi yerler gezerek insan ufkunun aydınlanacağını aktardı. Başkan Tiryaki, geçen yıl 23 bin kişiyi kültür gezileriyle buluşturduklarını hatırlattı. Geziler için belirlenen yerlerin tarihi ve kültürel mekânlar olduğuna işaret eden Tiryaki, bu gezilere katılan vatandaşların otel, yeme, içme, rehber, gezi, ulaşım gibi tüm ihtiyaçlarınınbir yıl öncesinden planlandığını ve çok makul fiyatlarla karşılandığını da sözlerine ekledi. Altındağlı kadınlar ise kültür gezilerinden duydukları memnuniyeti dile getirdi.



Ankara

02.05.2024

  • İMSAK 04:04
  • GÜNEŞ 05:40
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:40
  • AKŞAM 19:51
  • YATSI 21:21
  • Perşembe 16.4 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 18.2 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 14.5 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı