Er meydanı minik güreşçilerle şenlendi

Er meydanı minik güreşçilerle şenlendi

23?üncü Karapürçek Yağlı Güreşleri, her yıl olduğu gibi bu yıl da renkli görüntülere sahne oldu. Adet olduğu üzere başpehlivan ağabeylerinin müsabakalarından önce er meydanına çıkan minik güreşçiler, hem meydanı ısıttı hem de gelecekte ne kadar başarılı g

 Karapürçek Yağlı Güreş meydanında başpehlivanlar kadar, genç güreşçilerin mücadeleleri de ilgiyle izlendi. Küçük yaştan itibaren spor yapmaya başlayan genç pehlivanlar, atletik yapıları ve kondüsyonlarıyla büyük beğeni topladı.

 Kendileri küçük, cesaretleri büyük

 Minik 2 boyda yarışan Muhammed Yıldırım(13) ve İbrahim Şamil Özak(13), er meydanında atletik yapıları ve profesyonel güreşleriyle büyük beğeni toplayan güreşçiler arasındaydı. 5 yaşından beri spor yaptığını ve tek hedefinin iyi bir güreşçi ve başpehlivan olmak olduğunu söyleyen Muhammed Yıldırım “Çok küçük yaşlardan itibaren spor yapıyorum, iyi besleniyorum. Hedefim önce Türkiye, sonra Avrupa, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu bir güreşçi olmak…” dedi.

 5 yıldır güreşle ilgilendiğini söyleyen İbrahim Şamil Özak ise yaşıtı olan tüm gençlere muhakkak bir spor dalıyla ilgilenmelerini tavsiye etti. Hedefinin önce rakibini minderde yenmek, sonra ise 2020 Olimpiyatları’nda şampiyon olmak olduğunu söyleyen Özak “Yağlı güreş bizim ata sporumuz… Güreşten de spordan da kimseye zarar gelmez.” dedi.

 

3 yaşındaki minik güreşçi Hasan Yolcu ise minik kıspeti ve sevimliliğiyle pehlivan ağabeylerinin büyük ilgisini çekti. Minik Hasan’a güreş taktikleri öğreten tecrübeli pehlivanlar, Hasan’ın ileride iyi bir pehlivan olacağına inandıklarını söyledi.

 Bezli pehlivan er meydanının maskotu oldu

 Karapürçek Yağlı Güreşleri’nin en minik güreşçisi ise 6 aylık Hamza Berat oldu. Bezinin üstüne giydiği pehlivan kıspetiyle herkesin ilgi odağı olan minik pehlivan, er meydanına neşe kattı. Sporcu anne ve babanın oğlu olarak, ailesiyle birlikte geldiği er meydanının adeta maskotu olan minik Hamza, şimdiden aynı ismi taşıdığı Hamza Yerlikaya gibi büyük bir güreşçi olacağının sinyalini verdi.

 “Oğlumuza Hamza Yerlikaya’nın adını koyduk. Onu çok iyi besliyoruz. Şimdiden iyi bir sporcu olması için hazırlıyoruz. Bugün de meydanlara ısınması için buraya getirdik.  İnşallah ileride çok iyi bir güreşçi ve pehlivan olur.”  diyen anne Hilal Şöhret, oğluna gösterilen ilgiden çok memnun olduğunu söyledi. Er meydanında pehlivan ağabeylerinin kucağından inmeyen ve bol bol fotoğraf çektiren minik pehlivan Hamza, Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki’nin de kucağından inmedi.  

 

 

 

 

 

 



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

09.05.2024

  • İMSAK 03:52
  • GÜNEŞ 05:32
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:42
  • AKŞAM 19:58
  • YATSI 21:31
  • Perşembe 22.8 ° / 10.3 ° Güneşli
  • Cuma 22.9 ° / 10.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 19.4 ° / 10.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı