ERBAKAN'DAN 'KANAL İSTANBUL' YORUMU: KEL BAŞA ŞİMŞİR TARAK!

ERBAKAN

Yeniden Refah lideri Fatih Erbakan, ekonomik sıkıntıların iyice ayyuka çıktığı, devlet ve millet olarak toplam borcumuzun 1 trilyon dolara yaklaştığı bir dönemde, Kanal İstanbul projesini fantezi olarak gördüklerini söyledi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, partisinin Sakarya İl Başkanlığı'nda düzenlenen basın toplantısında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Milletimize müjdeler olsun! Artık Yeniden Refah Partisi var!

Erbakan, "Bu millet siyaseti ticaret olarak gören, eylemleri ile söylemleri birbiri ile çelişen, konuşmaları Hz. Ömer, icraatları Turist Ömer olan, Millî Görüş gibi ‘Önce Millet’ demek yerine önce imtiyazlılar, önce dış güçler, önce şahsım, önce yandaşlar zihniyeti sahip olan iktidarlardan ve siyasetçilerden çok çekmiştir. Ancak bugün Sakarya'da da ifade ediyoruz ki artık Türk siyasetinde Yeniden Refah Partisi var, artık Millî Görüş'ün gerçek ve tek temsilcisi sahneye çıkmıştır. Artık umut var çare var çözüm var. Milletimize bu müjdeyi veriyoruz." dedi.

Kanal İstanbul'u fantezi olarak görüyoruz!

Artık vatandaş için dayanılmaz hale gelen ekonomik sıkıntılar, Devlet ve millet olarak borcumuzun 1 trilyon dolara yaklaşması sebebiyle Kanal İstanbul projesini fantezi olarak değerlendiren Erbakan, "Böyle bir ortamda diyorlar ki; biz ne pahasına olursa olsun Kanal İstanbul projesini yapacağız. Adeta bir fantezi olarak değerlendirebileceğimiz bir projeyi yapacak durumda mıyız? Nüfusumuzun yüzde 40'ı sosyal yardım alıyor, yüzde 40'tan fazlası açlık sınırının altında gelire sahipken Kanal İstanbul için ancak şunu diyebiliriz; ‘Kel başa şimşir tarak!’ Bu proje ancak Dolar milyarderlerinin milyarlarına milyar katar. Bu projeye harcanacak parayla 5 milyon gencimizi meslek sahibi yapabiliriz. Türkiye genelinde 100 tane üretime ihracata yönelik dev tesisler kurabiliriz. Milyonlarca insana istihdam sağlar, milyonlarca ailenin evindeki yangını söndürürüz. Bizim ülke olarak düşünmemiz gereken açlık, fakirlik, borca esaretin önüne geçebilmek için istihdama, üretime yönelik yatırım yapmak buna yönelik proje geliştirmek iken Kanal İstanbul gibi uçuk kaçık projelerle vakit harcamaktayız." ifadelerini kullandı.

İstanbul'un deprem gibi daha acil sorunları var

Erbakan, İstanbul'un deprem gibi daha acil sorunları olduğunun altını çizerek, “İstanbul gibi bir mega kentin çözülmesi gereken kentsel dönüşüm problemleri ve depreme yönelik tedbirlerin alınması gibi son derece acil sıkıntıları varken Kanal İstanbul yapacağım diye ortaya çıkmak, 1. derece deprem bölgesi olan bir bölgeye bir 5 milyon insanı daha getirip yerleştirmek akıl alır gibi değil.  Ayrıca bu projenin millete gelir mi getireceği yoksa maliyet mi getireceği de açıklığa kavuşturulamamıştır. Bugüne kadar 'yap işlet devret’ adı altında yapılan projelerin hepsi milleti uzun vadeli borca esir etmiştir. Geçiş garantili köprüler, hasta garantili hastaneler gibi Kanal İstanbul'dan da geçiş garantili gemilerle ile yük yine bu milletin sırtına mı yüklenecek diye endişe ediyoruz." şeklinde konuştu.

MKE konusunda endişeliyiz!

MKE'nin özelleştirilmesi adımı konusunda da endişeleri olduğunu ifade eden Erbakan sözlerini şöyle sürdürdü:

"İktidara geldiklerinde teslim aldıkları 240 devlet kuruluşundan 170'ini satıp 68 milyar dolar gelir elde ettiler. Bu gelir 2 senelik faiz borcuna ancak yetiyor. Yokluk fonu kurup THY, Eti maden, Çaykur, Ziraat Bankası gibi kurumları fona katıp kredi borç karşılığında ipotek ettiler. 2019 ve 2020 yılında 420 milyar TL borçlanıldı. Bütün bunlar yetmedi şimdi sıra Makine Kimya Endüstrisine mi geldi? Biz de diğer muhalefet partileri gibi bu adımlar karşısında endişeliyiz. Çünkü bu kadar stratejik ve ekonomik öneme sahip bir kurumun tank palet fabrikası gibi yok pahasına satılmasından endişe ediyoruz. Ayrıca MKE bu adımla Sayıştay denetiminden çıkarılıyor. Biz Yeniden Refah Partisi olarak milletimizin sırtına yük yüklemeden 81 ilimize 181 proje ile kaynak üreteceğiz. Bu kaynakla da dar gelirli milyonları alım gücünü ve refah seviyesini arttıracağız. İş ve istihdam üreteceğiz. Bu milletin yüzünü Yeniden Refah olarak biz güldüreceğiz.

Revize edilirse Başkanlık Sistemi ile de çok güzel işler yapılabilir

Bir gazetecinin "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve parlamenter sisteme ilişkin görüşlerini" sorması üzerine Erbakan, sistem konusunun kırmızı çizgileri olmadığını, paylaşımda, yönetimde adalet, önce millet, üretim, ihracat, istihdam ekonomisi yönünde bir zihniyet, anlayış iş başında olursa başkanlık sistemiyle de çok güzel işler yapılabileceğini söyledi.

Öncelikli hedefimiz seçime tek başına girmek

Erbakan, seçimlerde ittifak içerisinde yer alıp almayacakları yönündeki soruyu ise "Tabii bizim en çok istediğimiz, en çok avantajlı olan tek başımıza seçimlere girmek. Bu nedenle çok ciddi bir çalışmayı partimiz kurulduğu günden bu yana sürdürüyoruz. Asıl öncelikli hedefimiz, tek başımıza kendi gücümüzle girmek çünkü hangi ittifak olursa olsun, bu ittifakların avantajları kadar dezavantajları da oluyor." şeklinde yanıtladı.

En önemli amacımız Erbakan Hocamızın mirasına layık olabilmek

Toplantının ardından Pamukova ilçesine geçen Erbakan, esnaf ziyaretinin ardından Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen kongreye katıldı. Burada partililer tarafından meşalelerle ve "Mücahit Erbakan" sloganlarıyla karşılanan Erbakan, kongrenin hayırlı olması temennisinde bulundu. En önemli hedeflerinin Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın manevi mirasına layık olabilmek olduğunu açıklayan Erbakan, "Bu muazzam manevi mirası alıp ikinci 40 yılda daha da ileriye götürmek, birinci 40 yılda Erbakan hocamızın öncülüğünde yapılan efsanevi hizmetleri daha da fevkinde yeniden milletimizle ve İslam alemiyle buluşturmak bizim en önemli görevimizdir. İnşallah Cenab-ı Allah bunu bize nasip etsin." dedi.

Sorumluluğumuz çok büyük

Erbakan, sorumluluklarının çok büyük olduğunu dile getirerek, "İnşallah canla başla, gece gündüz çalışarak bu büyük sorumluluğun altından kalkacağız, yüz akıyla bu görevi yerine getireceğiz ve Erbakan Hocamızın gösterdiği hedeflere inşallah hep birlikte ulaşacağız." diye konuştu.

Erbakan, milletin derdine derman olmak için siyaset yapan kadroların ikinci 40 yılda yeniden yola revan olduklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından tek listeyle gidilen seçimde Murat Yıldırım, Yeniden Refah Partisi Pamukova İlçe Başkanlığına seçildi.



Ankara

16.04.2024

  • İMSAK 04:32
  • GÜNEŞ 06:02
  • ÖĞLE 12:53
  • İKİNDİ 16:36
  • AKŞAM 19:35
  • YATSI 20:59
  • Salı 24.6 ° / 8.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 25 ° / 11.5 ° false
  • Perşembe 23.8 ° / 10.4 ° Güneşli