Erdoğan Tasfiye Listesi Hazırlıyor

Erdoğan Tasfiye Listesi Hazırlıyor

1 Kasım seçimleri nedeniyle AKP´de tasfiye gündemde. Tayyip Erdoğan gözetiminde milletvekili listelerinin yeniden hazırlanmaya başladığı bildirildi.

Türkiye 1 Kasım´da yeniden seçime giderken, 7 Haziran´da seçilen milletvekillerinin durumu tartışıyor. CHP ve MHP esas olarak mevcut adaylarla seçimlere gitmeyi planlıyor. MHP az sayıda değişikliği tartışırken, CHP ön seçimle gelen milletvekillerini aynı sıradan aday göstermek için yönetmelikte değişiklik yaptı. AKP´de ise işler karışık. AKP Genel Merkezinde 1 Kasım için hazırlıklar başlarken Ak Saray´da da paralel bir çalışma başlatılmış durumda.

İl il değerlendirme

Ak Saray´da seçimler için geniş bir merkez kurulduğu ve çalışmalara başladığı bildirildi. 7 Haziran seçimleri öncesinde görev yapan ekibe bazı takviyeler yapıldığı öğrenildi. Edinilen bilgilere göre, 7 Haziran seçim sonuçları il il yeniden masaya yatırılırken, yaptırılan son anketlerle karşılaştırıldı. Hangi ilde kaç oyla seçim kaybedildiği, kazanmak için hangi kesimlere yüklenilmesi gerektiği üzerine çalışma yapılırken, son dönemde AKP´ye oy vermeyeceğini belirten seçmenlerle ilgili izlenecek politikalar üzerine duruluyor. Özellikle Orta Anadolu´da AKP´den MHP´ye giden oyların geri alınması için yapılması gerekenler belirleniyor.

Adaylar silbaştan

Ak Saray´da yapılan bir başka çalışma da adaylarla ilgili. Bu konunun iki şekilde ele alındığı ifade ediliyor. Birincisi 7 Haziran seçimlerinde en çok oy kaybedilen iller. Oy kaybında adayların rolü üzerinde bir inceleme gündemde. İkincisi de adayların Erdoğan´a bağlılığı.

Erdoğan, Gül´e veya Cemaate yakın ya da bağımsız hareket edebilecek, Gül´e, cemaate yakın ya da bağımsız hareket edebilecek birinin Meclis´e girmesini istemediği kulislerde konuşuluyor. İlerde fırsat bulduklarında Davutoğlu ile kendisinden bağımsız bir çıkış yapabileceklere karşı ‘Seni ben milletvekili yapıyorum´ mesajı vermeye özen gösterdiği söylenen Erdoğan´ın, 7 Haziran´da seçilen milletvekilleri tek tek elden geçirdiği, bu konuda istihbarat örgütünden de yardım aldığı söyleniyor.Üstü çizilenlerin yerine gelecekler hazır olduğu, 3 dönem yasağı kalkanların sırada beklediği, yeni tasfiyeler partide yeni krizlere yol açabileceği de söylentiler arasında.

7 Haziran öncesinde olduğu gibi YSK´ya gidecek listenin son şeklini bizzat Erdoğan´ı vereceğini vurgulayan kaynaklar, “Erdoğan son derece titiz. Önümüzdeki dönemde parti içinden bir darbe yemek istemiyor. AKP içinden doğması muhtemel başka bir partiye gidebilecek milletvekili olmasına tahammülü yok. Bu nedenle kimseye güvenmiyor. Her şeyi bizzat kendi kontrol ediyor” diye konuştular.

İhbarlar başladı

Bu arada parti içinde adayların birbirleri hakkında ihbarlar yapmaya başladıkları ortaya çıktı. Bazı adaylar rakipleri ile ilgili olarak Ak-saray´a çeşitli kanallarla, “Gülcü, cemaatçi, Erdoğan için olumsuz söz söyledi, bu kadar yolsuzluk olmaz ki dedi, ...” gibi ihbarlar gönderdikleri bildirildi.

Erdoğan´a seçim programı

Ak Saray´da bir de propaganda ekibi oluşturulmuş durumda. Bu ekip Erdoğan´ın seçim programını hazırlıyor. Bakanlıklar, valiler ve belediye başkanları ile görüşmeler yaparak Erdoğan´ın kürsüye çıkmasını sağlayacak programları hazırlayacak olan ekip, açılış ve temel atma törenleri olmazsa bir plan dâhilinde, 7 Haziran öncesinde olduğu gibi “Halkla buluşma toplantıları” organize edecek. Yurt gezilerinde Erdoğan´ın programının Davutoğlu´nun programı ile çatışmaması için AKP Genel Merkezi ile temas halinde olan ekip zaman darlığı nedeniyle birbirlerinin gitmediği illere gitme konusunda özen gösterecek.



Ankara

19.04.2024

  • İMSAK 04:27
  • GÜNEŞ 05:58
  • ÖĞLE 12:53
  • İKİNDİ 16:37
  • AKŞAM 19:38
  • YATSI 21:03
  • Cuma 21.3 ° / 8.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 21.1 ° / 8.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 18.1 ° / 3.8 ° Güneşli