Eskişehir´de Meral Akşener fırtınası

Eskişehir´de Meral Akşener fırtınası

MHP Genel Başkan adayı Meral Akşener´in referandum kampanyası tüm engelleme girişimlerine rağmen devam ediyor. Eskişehir Atatürk Kültür Merkezi´nde büyük bir coşkuyla başlayan etkinlik, binlerce vatandaş salon dışında kaldı

Akşener 2015´te o zaman Utku Bey milletvekili değildi, o zaman biz Ekmeleddin ihsnaoğlu´nun seçilmesi için kampanyada bir arada oturmuştuk, Ersan Hocam da vardı. CUMHURBAŞLIĞI İÇİN ÖYLE BİR ÇALIŞMA YAPILMIŞTI Kİ EN FAZLA OY Eskişehir´den çıktı. Ersan Hocam´ın adı geçiyordu benim de geçiyordu. Biz bunu ego meselesi yapmadık. Madem ki partilerimizin kararıdır dedik herkesten çok çalıştık. Bugün yine bir aradayız, beraberiz. O gün nasıl nefsani davranmadıysak, Türkiye´nin iyiliği için elimizden geleni yaptıysak, bugün aranızda aynı heyecanla aynı sadakatle Türkiye´ye ve bu ülkeye inançla ve inanıyorum ki aynı Cumhurbaşkanlığı gibi en fazla oy buradan çıkacak.

Biz bugün buraya milli iradenin önemi konferansı için geldik. Çok ilginç şeyler yaşıyorum. Bugün 7. İlim. Yarın´da Kütahya´ya gideceğim. Eskişehir´de Belediye Başkanlarımızın ve Kent Konseyi´nin özellikle Saadet ve Demokrat Partililerden merkez sağdan büyük destek gördüm. Yıllarca milli irade diye diye sçeim kazanan iktidarın, bugün anlatacaklarımıza karşı çıkıyor. Ya bilbordlarda afişler yırtılıyor, Kütahya´da 10. Salon değişti bakalım sabaha kaçı değişecek. Gerekirse kapıların zillerini çalarız, gerekirse dükkan dükkan gezeriz. Biz hayır demesek, biz boykot etsek, devletin bütün gücü kullanılıyor, dinimiz kullanılıyor, bizim gibiler kafir ilan ediliyor, başbakan hain, terörist, FETÖ´cü, Cumhurbaşkanı darbeci bomba yağdıranlar diyor. Millet iradesinin önemine inanıp, milletin kararına amenna ve sadekna deyip, bu seçimin meşrutiyetini biz sağlıyoruz. Herkesin evet dediği, uluslararasında, evrensel hukukta, o referandumun sonucu meşru olarak kabul edilmez. Bizi pamuklara sarmaları lazım.

Biz varız milli iradeye… 2 milyon liralık mitinglere rağmen varız. Bizim vergilerimizle alınmış, uçaklara gezmenize rağmen varız. Bu meydan okumalara bile tahammülleri yok. Abiler bugüne kadar tek kale oynadı. Herkese rağmen biz varız. Herşeyden öte biz varız kadınlar var. Şimdi kınama taktılar. Niye yaktın diyorlar. Sanane, yaktım sanane? Bu kınanın meğer ne manaya geldiğini hiçbiri bilmezmiş. Kadınlar bilir, vatan kurtarmanın ne olduğunu biliir. Kına önce kurbana yakılır, Allah´a kurban, sonra kızlara yakılır ailesine kurban olsun diye, bir de askere yaklır vatanına kurban olsun diye. Meğer abiler bilmezmiş. Oğlum doğduğum zaman, babam bana 2 yıl süt vereceksin. Askere gidecek sağlam olsun.

 Bu referandum o kadar hayırlı işlere vesile oluyor ki Allah´ın izniyle 80 milyon kişi hayır diyecek. Yıl 2002 iktidar değişti. O günlerde partili cumhurbaşkanlığına değişkiklği yapılmış olsaydı, Amerika´nın Irak´a yapmış olduğu müdahaleye tek kişi orduya hadi gir diyecekti, biz de o kirli savaşa ortak olacaktık ama naptı meclis 1 Mart tezkeresini reddetti. İşte bu neden meclisin işlevsiz kalmasını istemiyoruz. Hayır diyoruz.

 Yıl 2010. Beraber mecliste görev yaptığım arkadaşlar burda. Şimdi FETÖ´nün başı olan o zamanlar çok muhterem hocaefendi olan zat mezarlardan bile kaldırın evet verin demişti. O zaman bugünkü Anayasa değişikliği de eklenmiş olsaydı. O zaman bir de kankaydılar. Rıza Zarrab Maliye Bakanıydı. İtiraz edebilir misiniz? Adalet Bakanı Zekeriya Öz. Milli Savunma Bakanı kim Adil Öksüz. Böyle bir Türkiye ile karşı kaşrıya kalmayacağımızı kim söyleyebilir mi? Hayal gibi gelmesin. Mesela Milli Eğitim Bakanlığına da Ekrem Dumanlı gelmiş. Uçaklarda geziliyordu. Zekeriya Öz´e zırhlı Mercedes verilmişti. Parlamenter Sistemin kaldırılıp, yok edilmemesi için, Türkiyemiz için hayır diyoruz.

Şimdi yine arkadaşlarım hatırlayacaktır, İsrail´e Suriye sınırındaki arazi 49 yıllığına kiralanmış olsaydı. Mücade edildi. İsrail şirketi almış olsaydı, PKK ile nasıl mücadele edilecekti? Verilmedi. 3 saatte Emevi Camii´ye gidilecekti.  Bir insanın etrafını övgü üzerine çevrilirse, bir kişinin ağzına verirseniz, böyle olur. 6 aydır El Bab´a giremedik. Rakka meçhul.  Türkiye bugün hiçbir ülke ile dostluğu yok.



Ankara

27.04.2024

  • İMSAK 04:12
  • GÜNEŞ 05:47
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:46
  • YATSI 21:14
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 26 ° / 12.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı