ETİMESGUT 3 COŞKUYU BİR ARADA YAŞAYACAK

ETİMESGUT 3 COŞKUYU BİR ARADA YAŞAYACAK

Etimesgut Belediyesi, 19 Mayıs?ta büyük bir etkinlik düzenleyerek üç coşkuyu bir arada yaşatmaya hazırlanıyor. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı ile Etimesgut?un ilçe oluşunun 23. yıldönümü birlikte kutlanacak, ?Korkut Ata Kongre ve Kültür Merkezi? MHP Lid

 Etimesgut Belediyesi, 20 Mayıs 1990’da kurulan ilçenin 23. kuruluş yıldönümü ile Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkışı dolayısı ile ilan edilen 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nı bir arada kutlayacak. Aynı gün Korkut Ata Kongre ve Kültür Merkezi hizmete açılacak. Merkezin açılışını MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yapacak. Açılış ve kutlama programı ile çeşitli kültürel ve sanat etkinlikleri ve ünlü sanatçıların sahne alacağı konserler düzenlenecek.

 

KURULUŞ COŞKUSU

1929 yılında Atatürk tarafından örnek nahiye olarak kurulan Etimesgut, 1964 yılında Yenimahalle Belediyesi’ne 30 Ağustos Mahallesi adıyla bağlandı. Etimesgut, 20 Mayıs 1990 yılında ilçe statüsüne kavuştu. Etimesgut Belediyesi, 19 Mayıs’ta ilçe oluşunun 23. yıldönümünü kutlayacak.

 

HALKLA BİRLİKTE GENÇLİK BAYRAMI

Etimesgut Belediyesi, Atatürk’ün Samsun’a çıkışı olan ve milli mücadele ateşinin yakıldığı 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı da çeşitli etkinliklerle kutlayacak. Etkinlikler kapsamında Türk Beyleri Kent Meydanı ile Korkut Ata Kongre ve Kültür Merkezi Amfi Salonda konserler düzenlenecek. Onbinlerce kişinin katılması beklenen meydandaki kutlamalarda bayram coşkusu halkla birlikte yaşanacak. Meydanda Ayyıldızlı Türk Bayrakları dalgalanacak. Günün anlam ve önemine ilişkin programlar gerçekleştirilecek.

 

KORKUT ATA AÇILIYOR

Etimesgut Belediyesi, iki bayram coşkusunu Ankara’nın en büyük kongre ve kültür merkezlerinden birisi olacak Korkut Ata Kongre ve Kültür Merkezi’ni hizmete açarak taçlandırıyor. Merkezin açılışını MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli ve Belediye Başkanı Enver Demirel birlikte yapacaklar. Bahçeli, açılışın ardından kongre ve kültür merkezini gezecek. Demirel de Bahçeli ve diğer konuklarına belediyenin yaptığı hizmet ve yatırımlara ilişkin brifing verecek.

 

KORKUT ATA’DA NELER VAR?

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, 19 Mayıs’ta açılışı yapılacak Korkut Ata Kongre ve Kültür Merkezi’nin hizmete açtıkları 5. büyük yatırım olacağını belirterek şunları söyledi: “8500 metrekare alan üzerine inşa ettiğimiz merkez, çelik konstrüksiyon sistemi ile yapıldı. İç mekanda görüntüyü engelleyen kolonların kullanılmadığı merkezimiz modern mimarisiyle dikkat çekiyor. Bu merkezde aynı anda 4 bin 600 kişi hizmet alabilecek. 350 metrekare sahne büyüklüğü ve 2800 kişi kapasiteli amfi salon, Korkut Ata Kongre ve Kültür Merkezi’ni Ankara’nın sayılı gösteri merkezlerinden birisi haline getirecek. 800 kişilik konferans salonu ile bin kişilik yemekli toplantı salonu ve fuaye-sergi alanları aynı anda hizmet verebilecek. Merkezimiz, Ahimesut Bulvarı üzerindeki otoban köprüsü ayağında yer aldığı için ulaşım yönünden de önemli avantaja sahip durumdadır. Her yönüyle çok modern bir tesis inşa ettik. Amfi salon, konferans salonu, yemekli toplantılar için salonlar, fuaye ve sergi alanlarının yer aldığı merkezimiz, sadece ilçemiz için değil Ankara’mızın büyük bir ihtiyacını karşılayacak”.

 

Başkan Demirel, üç coşkunun aynı anda yaşanacağı kutlama ve açılış programına tüm başkentlileri davet etti.



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

28.04.2024

  • İMSAK 04:10
  • GÜNEŞ 05:45
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:47
  • YATSI 21:15
  • Pazar 26 ° / 12.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 23.7 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 24.2 ° / 11.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu