Etimesgut Belediyespor 14 Yıl Aradan Sonra Yeniden 3. Ligde

Etimesgut Belediyespor 14 Yıl Aradan Sonra Yeniden 3. Ligde

Etimesgut Belediyespor, normal süresi 0-0 biten maçta Sincan Belediyespor?u penaltı atışlarıyla yenerek 3. lige yükseldi. Maçı izleyen Başkan Demirel, oyuncularla şampiyonluğu kutladı. Şampiyonluk kupasını alan takım, taraftarıyla sevinç yumağı oluşturdu.

 Bölgesel Amatör Lig(BAL) 6. grubu lider tamamlayan Etimesgut Belediyespor, 3. lige terfi Play-Off final maçında Sincan Belediyespor’u penaltılarla yenerek 3. lige çıktı. Ostim Stadı’nda oynanan maçı Zafer Koçbay, Bora AladağAta Bayraktarhakem dörtlüsü yönetti.

 

 Etimesgutlu ve Sincanlı taraftarlar maça yoğun ilgi gösterirken, Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel ve Sincan Belediye Başkanı Mustafa karşılaşmayı birlikte izlediler.

Maç, galip gelecek takımın 3. lige çıkacağı tek maç usulüyle oynandığı için her iki takım da maça temkinli başladı. Orta saha mücadelesi şeklinde geçen maçın ilk yarısı 0-0 sona erdi. İkinci yarıdaki ender gelişen ataklar da defans blokları arasında eridi.

 Penaltı Atışları

Maçın normal süresi golsüz tamamlandı. 15’er dakikalık iki uzatma devresinde de gol sesi çıkmadı. Ankara’nın, üçüncü lige çıkacak takımı penaltı atışlarıyla belirlendi. Etimesgut ve Sincan takımları 5’er penaltı atışından 3’ünü gole çevirirken, 2’şer penaltıyı kaleciler kurtardı. Seri penaltı atışlarında Etimesgut Belediyspor kalecisi Mustafa Köseci iki penaltı kurtardı.

7. penaltı atışı sonunda Etimesgut Belediyespor, Sincan Belediyespor’u yenerek üçüncü lige yükselen takım oldu.

 Demirel Takımı Kutladı  Coşkuya Ortak Oldu

Maç sonunda oyuncular, teknik ekip ve yönetim büyük sevinç yaşadı. Başkan Demirel de sahaya inerek oyuncuların sevinçlerine ortak oldu. Demirel, oyuncuları ve teknik ekibi teker teker tebrik ederek, şampiyonluklarından dolayı kutladı. Başkan Demirel’i omuzlarına alarak sevinç gösterisinde bulunan futbolcular, verdiği destek için teşekkür ettiler. Etimesgut Belediyespor, şampiyonluk kupasını alarak sahada seyircisiyle başarısını doyasıya kutladı. Etimesgut Belediyespor yine Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel’in ilk belediye başkanlığı dönemi olan 1999-2000 yılında 3. Lig`e yükselmişti.

 

 



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

01.05.2024

  • İMSAK 04:05
  • GÜNEŞ 05:42
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:40
  • AKŞAM 19:50
  • YATSI 21:20
  • Çarşamba 21.9 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 16.4 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 18.2 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı