Etimesgut Fuar Alanı´nı Kadınlarımıza Tahsis Edeceğiz

Etimesgut Fuar Alanı´nı Kadınlarımıza Tahsis Edeceğiz

Millet İttifakı´nın Etimesgut Belediye Başkan Adayı Celal Çelik seçim çalışmalarına Eryaman Toplu Yapı Yönetimi´nde devam etti. Etimesgut Fuar Alanı´nın yılda sadece 1 ay açık olduğunun altını çizen Çelik, “Fuar alanımız adeta atıl durumda, biz orayı kadı

O alana standlar getirip üretim alanları yaratacağız. ‘Kadın Üretiyor Aile Kazanıyor´ projemiz sayesinde kadınlarımız el emeği ve göz nuru ile ürettikleri ürünlerden kazanç sağlayabilecek ” dedi.

Millet İttifakı´nın Etimesgut Belediye Başkan Adayı Celal Çelik Eryaman Toplu Yapı Yönetimi´nde belediye meclis üyesi adayları,muhtarlar, muhtar adayları ve apartman yöneticilerinin içinde bulunduğu geniş bir kitleye seslendi. Çelik´e CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşçıer ve Yenimahalle Belediye Meclis Üyesi Selim Kaptanoğlu eşlik etti. Belediye başkanının ufkunun, vizyonunun ve hayallerinin olması gerektiğini vurgulayan Çelik, 15 yıllık gelişme sürecine bakıldığında Etimesgut´un hak ettiği yerde olmadığını belirterek,“İnsanlar Etimesgut´ta modern yaşamdan uzak , sosyalleşme şansları yok. Koskoca Etimesgut´ta bir tane tiyatronun olmadığını görüyorum. Kültür sanat merkezlerimiz yok, sanat sokağımız yok ve dolayısıyla sanat zaten yok” ifadelerini kullandı.

Etimesgut Türkiye´nin sanat merkezi olacak”

En az 100 bin üniversite öğrencisini Etimesgut´a çekeceğinin sözünü veren Çelik,”Bunun için yurtlar, kütüphaneler, tiyatrolar, açık hava sinemaları, sanat kültür merkezleri yapacağım ve servis imkanları yaratacağım. Ama hepsinden önemlisi özgürlüğü getireceğim. Yasakları kaldıracağım. Ben şu an üniversite yıllarıma dönsem Etimesgut´ta yaşamak istemem. Çünkü üniversite öğrencisi sosyallik ister, cıvıltı ister, müzik ister burada bu yok. İddialı konuşuyorum Etimesgut´u Türkiye´nin sanat merkezi, Ankara´nın cazibe merkezi yapacağım. Kaynağı nereden bulacaksın diyorlar. Bunun yanıtı çok basit çalmayacağım, yolsuzluk yapmayacağım rantı üç beş kişiye peşkeş çektirmeyeceğim” diye konuştu.

Hiçbir akrabam Etimesgut´ta ticaret yapmayacak”

 Çelik sözlerine şöyle devam etti: “Mevcut Belediye Başkanımız Enver Demirel katıldığı bir radyo yayınında o kadar yurdu nasıl yapacak hesap mı bilmiyor bu adam ben inşaatçıyım demiş. Oysa Enver Demirel´in muhasebeci olduğunu biliyoruz. Bu işte bir yanlışlık var. Ama sonra fark ettim ki oğlu müteahhit. Belediye Enver Demirel´in oğlunun inşaat yaptığı alanların çevresine hemen parklar ve ağaçlandırma yapıyor. Bunu oradaki dairelerin değerini arttırmak için yapıyor. Bir başka çelişki de şu: Siz balkonunuzu 1 metre genişletseniz dahi belediye gelip orayı yıkar. Ama şu anki belediye başkanının oğlunun inşaatına 2 bin metre kare fazla alan yaptığı mahkeme kararıyla desteklendi. Bundan kaynaklı olarak belediye başkan yardımcısı ceza aldı, talimat verenin ve oğlunun cezası yok. Şerefim ve onurum üzerine yemin ederim ki hiçbir akrabamın Etimesgut´ta ticari faaliyette bulunmasına izin vermeyeceğim. Çünkü ben biliyorum ki benim sülalemden herhangi biri burada inşaat yapmaya kalkarsa kayırılacak. Bunun olmasına asla izin vermeyeceğim.”

Kadınlarımız kazanç sağlayacak”

Etimesgutlu kadınların kursa gitmeye yönelik taleplerini gördüklerini ve bu kursları aciliyetle hayata geçireceklerini ifade eden Çelik, “Üstelik sadece kurs yapmayacağız ürettiklerinizi değerlendirmeniz de bizim için çok önemli. Fuar alanımız 11 ay kapalı, sadece 1 ay açık  ve 12 tane zabıta görevli bu alanda. Burası adeta atıl durumda böyle bir değeri atıl durumda bırakamayız. Biz orayı kadınlarımıza tahsis edeceğiz. O alana standlar getirip üretim alanları yaratacağız. ‘Kadın Üretiyor Aile Kazanıyor´ projemiz ile kadınlarımız el emeği ve göz nuru ile ürettikleri ürünlerden kazanç sağlayabilecek” dedi. Çelik, sitelerin yeşillendirilmesine görev alan Toplu Yapı Yönetimi üyelerine de sulama faaliyetlerinde artık, içme suyu bedeli ve atık su bedeli ödemeyeceklerinin sözünü verdi.



Ankara

28.03.2024

  • İMSAK 05:07
  • GÜNEŞ 06:32
  • ÖĞLE 12:59
  • İKİNDİ 16:29
  • AKŞAM 19:15
  • YATSI 20:35
  • Perşembe 21.3 ° / 5 ° Güneşli
  • Cuma 17.9 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 8.3 ° Güneşli