Etimesgut Tek Yürek

Etimesgut Tek Yürek

Adalet ve Kalkınma partisi, Cumhuriyet Halk Partisi , Büyük Birlik Partisi , Vatan partisi ve Sadet partisi Etimesgut ilçe Başkanlıkları 15 Temmuz kalkışma hareketini ortak bir bildiri ile kınadılar.

  Milliyetci Hareket Partisi Etimesgut ilçe teşkilatının katılmadığı   yapılan basın açıklamasında  15 Temmuz´da  Laik demokratik parlamenter sistemimize yönelik  FETÖ ( FETHULLAH TERÖR ÖRGÜTÜ ) Terör örgütü tarafından yapılan haince ve şuursuzca saldırıyı nefret ve şiddetle kınıyoruz.

Milletimiz,  dünyaya örnek olacak şekilde darbenin karşısında durmuş ve kanlı darbe girişimini engellemiştir.

 Türkiye Cumhuriyeti´ni ve parlamenter sistemimizi canı pahasına koruyan bu aziz milletimiz her türlü övgü ve takdiri ziyadesiyle hak etmektedir. Bu uğurda canlarını veren şehitlerimize minnettarız ve o kahramanlarımızı da asla unutmayacağız, unutturmayacağız.

 ATATÜRK´ÜN söylediği gibi egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Millet adına TBMM´de Görevini en iyi şekilde yapmış ve milletine layık olduğunu göstermiştir.

Darbe girişimine karşı siyasi partilerimizin birlikte sergiledikleri kararlı tutum birlikte hareket etme iradesi karşısında hainlerin kirli planlarını gerçekleştirmelerini engel olmuştur. Bu birlikteliğin bugünden başlayarak daha da ileriye taşıyacağız.

Hainlerin darbe girişiminin stratejik hedefi Türk Milletinin birliğini bozmak üniter yapıyı parçalamak orduya olan güveni sarsmaktır.

Siyasi partilerimizin darbe girişimine karşı sergilediği kararlılığın Türkiye´de demokrasinin daha da yerleşmesi ve gelişmesi adına da son derece değerlidir. Herkes bilmelidir ki, bugün olduğu gibi gelecekte de cumhuriyetin kurucu değerlerine dünde daha da fazla ihtiyacımızın olduğu ve Gazi Meclise, demokratik parlamenter sisteme, siyasi partilere uzanacak her el, karşısında milli irademizi bulacaktır. Siyasi partiler, milletin demokrasiye sarsılmaz inancını yansıtmayı sürdürecektir. Siyasi partilerimizin ortak bir tavır ve ortak bir dille karşı durmaları değerlidir ve tarihe geçecektir. Bu ortak tavır ve ortak dil, milletimizi ve millî iradeyi daha da güçlendirecektir. Siyasi partiler tek yürek hâlinde görevinin başındadır. Millete ve egemenliğine yönelik bu saldırıya girişenlere bedelini hukuk içinde en ağır şekilde ödetilecektir

Milletimiz müsterih olsun.

 Demokratik Parlamenter sistemin kurucu unsuru siyasi partiler milleti temsil etmeye devam etmiş ve edecektir. Bir kez daha demokrasimize, milletimize millet iradesinin temsilcisi olan parlamenter sisteme yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Demokratik tepki sınırlarını aşan, ülkemize yakışmayan şiddet eylemlerinden uzak durulmasını halkımızdan istirham ediyoruz.

Darbeye direnirken vefat eden şehitlerimize saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz. Yaralılarımıza acil şifalar diliyor, milletimize geçmiş olsun diyoruz.



Anahtar Kelimeler: Etimesgut Yürek

Ankara

20.04.2024

  • İMSAK 04:25
  • GÜNEŞ 05:56
  • ÖĞLE 12:53
  • İKİNDİ 16:37
  • AKŞAM 19:39
  • YATSI 21:04
  • Cumartesi 21.1 ° / 8.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 18.1 ° / 3.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 20.2 ° / 7.6 ° Güneşli