ETİMESGUT?A YENİ YAŞAM ALANI

ETİMESGUT?A YENİ YAŞAM ALANI

Etimesgut Belediyesi, TOKİ?den satın aldığı atıl durumdaki Eryaman tenis kortunu ilçenin en cazip yaşam alanlarından birisine dönüştürüyor. Belediye Meclisi, yapımı devam eden tesise, büyük Türk düşünürü Ziya Gökalp?in adını verdi.

 Etimesgut Belediyesi tarafından Eryaman’da inşa edilen sosyal donatı ve yeşil alan düzenlemelerinin yer aldığı tesise ‘Ziya Gökalp Sosyal Tesisleri’ adı verildi. Belediye Başkanı Enver Demirel başkanlığında toplanan Etimesgut Belediye Meclisi, Aralık ayı oturumunda İmar Islah ve İsimlendirme Komisyon Raporu’nu görüştü. Belediye Meclisi, tesise, eserleri ve görüşleriyle Türkçülüğü ve Türk Milliyetçiliğini önemli ölçüde etkileyen Türk toplumbilimci, yazar, şair ve siyasetçi Ziya Gökalp’in adını verdi. Karar oy birliğiyle alındı.

 

TOKİ’DEN SATIN ALINMIŞTI

Başkan Demirel, yapımı son aşamaya gelen tesis hakkında bilgi verdi. Eryaman Lisesi’nin yanındaki eski tenis kortu olarak bilinen ve atıl durumdaki alanı yeni yaşam alanlarına dönüştürdüklerini kaydeden Demirel, “Bu alanı göreve geldiğimizde TOKİ’den satın almıştık. Şimdi buraya çok güzel sosyal, kültürel ve sportif donatıların yer aldığı proje gerçekleştiriyoruz. Çalışmaları büyük ölçüde tamamladık” dedi.

 

YENİ YAŞAM ALANI

Proje kapsamında alan üzerinde bulunan iki katlı binayı revize edilerek belediye ek hizmet binası olarak kullanıma sunacaklarını vurgulayan Demirel, “İlçemize yeni bir yaşam alanı kazandırıyoruz. Toplumun tüm kesimlerine hatip edecek tesiste, kafeteryalar, etkinlik alanları, sanatsal ürünlerin sergileneceği arasta, kale kafeterya, özel fıskiyeli süs havuzları, su oyunları, basketbol sahası, fitness alanı, koşu yolu, çocuk oyun alanları, amfi tiyatro yer alıyor” dedi. Başkan Demirel, çok önem verdiği bu tesise, Belediye Meclisi’nin büyük Türk düşünürü Ziya Gökalp’in adının oybirliği ile verilmesinden dolayı meclis üyelerine teşekkür etti.



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

02.05.2024

  • İMSAK 04:04
  • GÜNEŞ 05:40
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:40
  • AKŞAM 19:51
  • YATSI 21:21
  • Perşembe 16.4 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 18.2 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 14.5 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı