Farklı Gramaj, Farklı Fiyat Giderilmeli

Farklı Gramaj, Farklı Fiyat Giderilmeli

Ekmek fiyatlarının tek yerden belirlenmesi konusunda Türkiye Ekmek Üreticileri Federasyonu Başkanı Murat Kavuncu basın açıklamasında bulundu.

Son günlerde kamuoyununda tartışılan ekmek fiyatlarının tek yerden belirlenmesi konusunda Türkiye Ekmek Üreticileri Federasyonu Başkanı Murat Kavuncu, ekmek sektörü temsilcilerinin vatandaşlarla olan zor durumlarının giderilmesi için atılan bu adımın, hem fırıncıların hem de vatandaşların yararına olacağını savundu. Kavuncu, "Sayın Maliye Bakanımız Naci Ağbal´ın bu konuya el atması, üyelerimizin temsili noktasında ve federasyon şube başkanlarımızın iller bazında sorunlarının giderilmesi için yapılan bu çalışma bizleri fazlasıyla memnun etmiştir. Federasyonumuza bağlı 7 bölge, 54 il başkanı ve 104 şube başkanlığımızın seslenişinin sesi olan ekmek gramajları ve fiyat tarifelerinin belirlenmesi hususunda tezat düşülen, yerel yöneticilerin farklı gramaj, farklı fiyat belirlemesi tamamıyla yanlış bir uygulamaydı. İnanıyorum ki sayın Bakanımız ülke genelinde yaşamış olduğumuz başlıca sorunlarımızdan; farklı gramaj, farklı fiyat giderilmesi noktasında yapılacak bu çalışmada ekmeğe taban fiyat uygulaması yapılmasını da sağlamış olur. Sayın Bakanımızın açıklamalarını okuduğumda tarafımı ve yönetimimi heyecanlandırmış, ülke genelinde üyelerimiz tarafından tarafıma farklı farklı fikirler sunulmuştur. İnşallah gelişen ve büyüyen Türkiye´de bu çalışma sektörümüze hayırlı olur" ifadelerini kullandı.

Üyeleri tarafından iletilmesi istenen bir konuyu da dile getiren Kavuncu, "Altını çizerek bunu sizin le paylaşmak isterim ki üyelerim ülkemizin temel gıda maddesi olan ekmeği her ne koşulda olur ise olsun ekmeğini üretir. İçeride ve dışarıda ülkemize ihanet eden, cephe alan, düşmanlık güden her kim olursa da karşısında duracaklarını bilmeleri gerekmektedir. 15 Temmuz gecesi ticari faaliyet gösteren işletmelerin bazı sektörlerde faaliyet durdurması gibi durumların ülkemiz genelinde yaşanmadığını, federasyonumuz üyesi olan hiçbir fırıncı kardeşimin, hiçbir üyemizin bırakın faaliyet durdurmayı, gece meydanlarda nöbet tutan aslanlarımıza ekmek, simit, poğaça gibi ürünleri bedava vererek katkıda bulunmuşlardır" diyerek sözlerini tamamladı.



Ankara

28.03.2024

  • İMSAK 05:07
  • GÜNEŞ 06:32
  • ÖĞLE 12:59
  • İKİNDİ 16:29
  • AKŞAM 19:15
  • YATSI 20:35
  • Perşembe 21.3 ° / 5 ° Güneşli
  • Cuma 17.9 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 8.3 ° Güneşli