FATİH ERBAKAN: BU SÖMÜRÜ DÜZENİ BÖYLE GİTMEZ!

FATİH ERBAKAN: BU SÖMÜRÜ DÜZENİ BÖYLE GİTMEZ!

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, partisinin Çanakkale 1. Olağan Kongresi'nde iktidara sert sözlerle yüklendi.

Yeniden Refah Partisi lideri Erbakan, bazı imtiyazlı holdinglere verilen ballı ihaleler üzerinden iktidara yüklenerek " Eğer bu anlayışla giderlerse 'aya sert iniş yapacağız' diyenler, yapılacak ilk seçimde barajın altına çok sert bir iniş yapacaklardır." dedi.  

Geçmeyen 4 Milyon 260 Bin Yolcunun Parasını Millet Cebinden Ödüyor

Kongre öncesi EYT'liler ile bir araya gelen Erbakan, bu sömürü düzenin çok gitmeyeceğini belirterek şöyle konuştu:

"Bizim Millî Görüş olarak en hassas olduğumuz nokta paylaşımda adalet, kul haklarına riayet, kamu malına, tüyü bitmemiş yetimin hakkına sahip çıkılması noktasıdır. Bu noktada İktidarın özellikle son yıllarda bu hassasiyetlere dikkat etmediğini görüyor ve kardeş olarak bu yanlışlardan dönülmesi uyarısında bulunuyoruz. Bunu nerden mi çıkarıyoruz? Bakınız Ankara'da Kamu-Özel İş Birliği (KÖİ) projesi ile yapılan Yüksek Hızlı Tren garı için İktidarın meşhur 5 müteahhidinden 3 tanesine 2020 yılı için 5 milyon yolcu garantisi verilmişti. Ancak yolcu sayısı 740 binde kaldı. Gelmeyen 4 milyon 260 bin yolcunun parasını bu müteahhitlere, 83 milyon olarak biz kendi cebimizden tıkır tıkır verdik. Daha da vahimi 8 milyon yolcu garantisi verilen 2021 yılının ilk 6 ayında geçen yolcu sayısı sadece 270 binde kalmış. Yani kalan altı ayda da aynı miktarda yolcu geçtiğini varsayarsak bu imtiyazlılara kur farkıyla beraber 7,5 milyon yolcunun parasını millet olarak yine cebimizden ödeyeceğiz. Paylaşımda adalet şimdi bunun neresinde?"  

İmtiyazlılara Verilen Ballı İhaleler Doğrudan Doğruya Kul Hakkına Tecavüzdür

Yine KÖİ projesi ile yapılan ve 2020 yılı için 1 milyon 279 bin yolcu garantisi verilen Kütahya Zafer Havalimanı'ndan sadece 7 bin 235 yolcunun geçtiğini hatırlatan Erbakan, geçmeyen yolcunun parasının yine milletin cebinden çıktığını vurgulayarak, "Peki 1 MİLYON 317 BİN yolcu garantisi verilen 2021’in ilk dört ayında Zafer Havalimanı’ndan kaç yolcu uçtu? Sadece 61 yolcu! Geçen sene uçmayan 1 milyon 272 bin yolcu parasını millet olarak ödedik, bu gidişle bu sene de uçmayan 1 milyon 316 bin yolcunun parasını ödeyeceğiz. Bu tren garını ve havalimanını parasını Ağrı'dan Hakkâri’den Van'dan belki de hayatı boyunca geçmeyecek 83 milyon olarak hep beraber ödeyeceğiz. Hani nerde paylaşımda adalet ilkesi? Nerde kul hakkı? Bir saat adaletle hükmetmek 1 sene nafile ibadetten daha hayırlıdır diyen bir Peygamber'in ümmeti olarak dünyanın hiçbir yerinde görülmeyen babasının oğluna yapmayacağı kıyakta ballı Kamu Özel İşbirliği ile yapılan ihaleler doğrudan doğruya kul hakkına tecavüzdür, hem insanlığa hem vicdanımıza hem de inancımıza aykırı bir uygulamadır. " ifadelerini kullandı. 

Kurt Yapmaz Kuzulara Şah Olsa Bu Taksimi

2021 yılı için bu imtiyazlı holdinglere devlet bütçesinden ayrılan garanti ödemesinin 31 Milyar TL olduğunu da hatırlatan Erbakan, "Bütün bunlar yetmiyormuş gibi 83 milyon vatandaş bu holdinglere bu sene kendi cebimizden “31 Milyar TL” para ödeyeceğiz.  Bu imtiyazlı holdingler birer matbaa kurup gece gündüz para bassalar herhalde ancak bu kadar para basabilirlerdi! Daha da acısı yine bu imtiyazlı holdinglere son 6 senede sırf döviz kurundaki artış farkından yüzünden ödediğimiz para tam 18 milyar dolar, yani 150 milyar Türk lirasıdır. 150 milyar TL ile Türkiye'deki 1,5 milyon EYT'liyi emekli edip 5 senelik maaşlarını ödemek mümkün. 128 bin atanamayan öğretmenin atanıp 12 senelik maaşlarını ödemek mümkün. Türkiye'deki milyonlarca çiftçinin Ziraat Bankası ve kooperatife olan borçlarını ödemek mümkün. Bu holdinglere bu kadar ballı ihaleler verildikten sonra bir de 128 kez vergi muafiyeti getirilmesi vicdanları kanatan adalete sığmayan bir diğer acı gerçek." dedi. 

Bu Sömürü Düzeni Böyle Gitmez

'Yeniden Refah Partisi ve Millî Görüş olarak bu sömürü düzenini ortadan kaldırmak için mücadele ettiklerini' söyleyen Erbakan, “Her zaman söylüyoruz bu böyle gitmez. Adaletsizlik, zulüm, sömürü, kul haklarının çiğnenmesi düzeni daha fazla devam edemez. Biz iktidara geldiğimizde, Kaynak lazım olduğu zaman 'borç al, millete zam ile, vergi ile yük yükle, devletin varlıklarını satıp yok et' anlayışı ile değil, Milli Kaynak Paketleri ile kaynak üreteceğiz, önce imtiyazlılar değil önce millet anlayışı ile hareket edeceğiz. Havuz sistemi ve denk bütçe ile milyarlarca liralık faiz ödemesinden bu devleti kurtaracağız." şeklinde konuştu.



Ankara

25.04.2024

  • İMSAK 04:16
  • GÜNEŞ 05:49
  • ÖĞLE 12:52
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:44
  • YATSI 21:11
  • Perşembe 26.4 ° / 14.5 ° Güneşli
  • Cuma 23.5 ° / 10.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı