FERFENE GÜNÜ AYAŞ`A TAŞINDI

FERFENE GÜNÜ AYAŞ`A TAŞINDI

Ankaralıların unutulmaya yüz tutmuş "Ferfene Günleri" Ankara Kulübü Seymenleri tarafından tekrar canlandırılarak, Ankara`ya kazandırıldı.

 Geçtiğimiz günlerde Ayaş Belediye Başkanı CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı A. Adayı Ali BAŞKARAAĞAÇ`a konuk olan Ankara Kulübü seymenleri "Ferfene Günü"nü Ayaş`ta yaşattılar.

Seymenleri Ayaş`ta misafir eden Başkaraaağaç, Ayaş`ın meşhur ve bir o kadarda zahmetle yapılan Höşmerim Tatlısını bu güne özel kendi elleriyle yaptı.

 

CHP ANKARA MİLLETVEKİLİ İZZET ÇETİN  AYAŞ`TA YAPILAN  FERFENE GÜNÜNE KATILDI.

 

Başkaraağaç`ın  yapmış olduğu höşmerimi,  CHP Ankara Milletvekili İzzet Çetin ile   CHP Ayaş İlçe Başkanı Hamdi Karakayalı seymenlere servis yaptılar.  Ankara Kulübü seymenleri Başkan Başkaraağaç`a " Ankaralılığı bu kadar önem vermesinden, Ankara geleneklerine,kimliğine,geçmişine ,kültürüne  sahip çıkmasından ve  Ankara Kulübüne geçmişten bu güne kadar  vermiş olduğu desteklerinden, katkılarından dolayı teşekkürlerini sundular. "

Seymenler türkülerini söyleyerek sıcak sohbetleriyle ,oyunlarıyla birlikte Ferfene Günü`nü Ayaş`a taşıdılar. Başkaraağaç seymenlere  şöyle dedi: "Bu gün burada seymenlerimizle birlikte Ankaralılığın  ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gördük. Unutulmaya yüz tutmuş bu geleneğimizi bize tekrar hatırlatıp yaşattıkları  için  Ankara Kulübüne teşekkürlerimi sunuyorum. Ankara`nın evladıyız. Ankara`nın kültürünü çok iyi biliyoruz. Seymen Ankara yiğidi olarak bilinir. Seymenlik geleneği Orta Asya Oğuz Türklerine kadar uzanmaktadır. Milli felaket günlerinde ,bir beyliğin ya da devletin yıkılışında yeni devleti kurmak, yeni lideri seçmek için Seymen alayları tertip edilmiştir. Seymen Ankara`nın kültürel değerlerini bu ülkenin üzerine kurulu olduğu temelleri iyi bilen ,yaşayan, yaşatan bu değerlerin devamlılığını sağlamak üzere hiç bir fedakarlıktan kaçınmayan kişilerdir. 27 Aralık 1919 `da Anadolu işgal altındayken Mustafa Kemal Paşa`nın Ankara`ya gelerek Dikmen sırtlarında görkemli karşılanışı ile  Ankaramızın  gruru  Seymen Alayı kurulmuştur. 27 Aralık  Seymenlerin vatanı için canını kırpmadan veren yiğitler olduğunu bize göstermektedir. "dedi.

 

 Başkaraağaç sözlerine söyle devam etti: "Ancak son yirmi yıldır tarihimiz, kültürümüz, geleneklerimiz yok edilmeyle yüz yüze.  Ankara`nın tarihi, geçmişi, kimliği, gruru olan  seymenlerimizin kıyafeti   kediye  giydirildi. Ankaranın amblemi ile oynandı.   Ankaralılar ile dalga geçildi. Ankaralı bu yapılanları unutmayacak ve hesabını soracak.   Geçmişimize,geleneklerimize sahip çıkıyoruz,her zaman da sahip çıkacağız.   " dedi.    



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

25.04.2024

  • İMSAK 04:16
  • GÜNEŞ 05:49
  • ÖĞLE 12:52
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:44
  • YATSI 21:11
  • Perşembe 26.4 ° / 14.5 ° Güneşli
  • Cuma 23.5 ° / 10.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı