FESTİVAL PETEK DÖNÇÖZ?LE ŞENLENDİ

FESTİVAL PETEK DÖNÇÖZ?LE ŞENLENDİ

Etimesgut Belediyesi?nin 10. Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali?nin 2. günü Samsun, Kars-Ardahan-Iğdır ve Irak Türkleri geceleri düzenlendi.

 Türk Beyleri Kent Meydanı’nda düzenlenen festivalde dernekler yöresel kültür ve sanatlarıyla sahne aldılar. Gecenin finalini Petek Dinçöz yaptı.

 

Samsunlular Derneği, halayı ve davulunun yanı sıra yöresel türkülerini yansıttı. Gecede Hüseyin Şimşek türküleriyle beğeni topladı. Kars, Ardahan, Iğdırlılar aşık Mustafa Aydın’ın ezgileriyle sahne aldı. Sanatçı Selma Geçer de yine bu yöreye ait türküler seslendirdi. Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, vatandaşlarla birlikte halaylar çekti. Festival boyunca Irak Türkleri’nin sorunlarını dile getiren Türkmeneli Vakfı, kendi gecesinde ise yanık Kerkük türküleriyle başkente türküleriyle selam getirdi. Sanatçı Ömer Türkmenoğlu ve Sermed Tuzlu’nun okudukları türkülere on binler hep bir ağızdan eşlik ettiler. Türkmeneli Vakfı Kültür Merkezi Basın Müşaviri Dr. Şemsettin Küzeci, Başkan Demirel’e Irak Türkmenleri adına hizmet ödülü sundu.

 

PETEK DİNÇÖZ KONSERİ

2. günün finalini Petek Dinçöz yaptı. Dinçöz, son 10 yılın hit parçalarından oluşan geniş repertuarıyla hayranlarına müzik ziyafeti sundu. Ankara’nın Bağları’yla herkesi oynatan sanatçı, duygusal şarkılarıyla da festival alanında romantik rüzgarlar estirdi. Dinçöz, bazı şarkılarını sahneden inip seyircilerin yanına giderek söyledi. Dinçöz, engelli hayranlarına özel ilgi gösterdi, onlarla fotoğraf çektirdi. Coşkulu kalabalık hiç yerinde oturmadan konseri dinledi. Her yaştan başkentlinin ilgi gösterdiği konser yaklaşık 2 saat sürdü. Seyircilerin ısrarlarını kıramayan sanatçı, 2 şarkı daha okuyarak konserini tamamladı. Konser sonunda Başkan Demirel, Dinçöz’e plaket, eşi İlknur Demirel’e de çiçek verdi.

 

DEMİREL’DEN DAVET

Başkan Demirel, festivalin coşkuyla devam ettiğini belirterek, Türk dünyası ve Anadolu kültürünü daha yakından tanımak isteyen tüm başkentlileri festivale davet etti. Festivalin 15 Eylül’e kadar devam edeceğini hatırlatan Demirel, “Her akşam derneklerimiz ile Türk devlet ve topluluklarımızın etkinlikleri var. Etkinliklerin ardından her gün ünlü bir sanatçımızı halkımızla buluşturuyoruz. Etimesgut, hizmetin en iyisini almaya, sanatçının da en iyisini dinlemeye layıktır. En iyi hizmeti de sunuyoruz, bu ülkenin yetiştirdiği en büyük sanatçılarımızı da vatandaşlarımızla buluşturuyoruz, buluşturmaya da devam edeceğiz” dedi.

 

PAZARTESİ GÖÇER, SALI KIRAÇ VAR

Festivalde 4. Gün 9 Eylül Pazartesi günü Samsun, Yozgat, BİSAV geceleri yaşanacak. Finalde Ferhat Göçer sahne alacak. 5. Gün 10 Eylül tarihinde ise Gümüşhane Erzurum, Doğu Türkistan geceleri ile Kıraç konseri düzenlenecek. Balkanlar’dan Doğu Türkistan’a bütün Türk dünyasının ve Anadolu illerinin kültürlerini sergilediği ve ünlü sanatçıların yer aldığı Festival, 15 Eylül Pazar akşamı Hadise konseri ile sona erecek.



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

28.04.2024

  • İMSAK 04:10
  • GÜNEŞ 05:45
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:47
  • YATSI 21:15
  • Pazar 26 ° / 12.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 23.7 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 24.2 ° / 11.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu