FESTİVALDE İÇİN 6 BİN TON TURŞU KURULDU

FESTİVALDE İÇİN 6 BİN TON TURŞU KURULDU

Çubuk?ta bu yıl 9`uncusu düzenlenecek ?Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali?ne hazırlanırken, Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden festival hakkında basın mensuplarını bilgilendirdi.

           Festivale ilişkin basın toplantısı düzenleyen Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, ’’Türkiye`nin ve Ankara`nın tanıtımında katkıda bulunduğumuz bu festivale şimdiye kadar 70’e yakın ülkeden ziyaretçi geldi’’ dedi.

                Aynı zamanda Festival Komitesine de başkanlık yapan Başkan Özden, yaptığı açıklamada, bu yılki festivalin Suriye ve Mısır’daki olaylar nedeniyle kültürel ağırlıklı bir festival olacağını kaydetti.

                Festivali yapıp yapmama konusunda çok tereddüt yaşadıkların ifade eden Başkan Özden, ’’Suriye’de ve Mısır’da olanlar, bizi ziyadesiyle üzen olaylar, orada insanlık dramı yaşanıyor. Onlara kayıtsız kalamazdık. İstişare ettiğimiz üretici arkadaşlarımız kendilerinin çok hazırlık yaptıklarını ve bu işin çoluk çocuklarının geçim kaynağı olduğunu, festivalde kazandıkları parayla tarlada çalışan işçilerinin maaşlarını vereceklerini söylediler.  Festivalden büyük beklentileri olduğunu ve bu festivalin yapılmasını istediler. Bizde bunu gerekli yerlerle istişare ettik ve sonunda da festivalin yapılmasına, ancak eğlence boyutunun da olabildiğince minimize edilmesine karar verdik. Festivalimizde tabi ki bu hassasiyetler vurgulanacak. Mısır’da olanlar demokrasiye karşı yapılan hareketler, eylemler lanetlenecek. Orada ki demokrasi yönünden yapılan mücadelelere de destek olunarak, Suriye’de ki katliam kınanacaktır. Belki ilklerin yaşandığı festival olacak. Bizim ürünlerimiz yanında hassasiyetlerimiz de duyarlıklarımızın da öne çıkacağı bir festival olacak inşallah’’ dedi.

                Bu yıl 9`uncusu düzenlenecek festival ile ilçeye ekonomik katkı sağlanmasının amaçlandığını vurgulayan Başkan Özden, sözlerini şöyle sürdürdü:

’’ Festival için 6-7 bin ton turşu hem Ankara için hem de gelen misafirler için ayırdık. Festivalimiz 4 gün boyunca devam edecek. Festivalimizin ticaretin yanında tanıtıma ve ilçe turizmine de katkı vermektedir. Her yıl olduğu gibi vatandaşlarımızın üretmiş oldukları, emekleri olan ürünleri de pazarlama şansı ve imkanı yakalamış olacaklar. Festivalimizde 3 ayrı sahne olacak. Atatürk Parkı’nda kurulan sahnenin yanında sivil toplum kuruluşlarımız tarafından Halk Eğitim Merkezi’nin önünde ve Büyükşehir Belediyemiz tarafından ise numaralı sokakların bulunduğu alanda mahallede şenlik var ekibi tarafından bir sahne kurulacak. Festivalimizde konserlerin yanında, yarışmalar, gösteriler, kültürel ve yöresel ürünler sergileri yer alacak. Burada Ayrıca bu yıl 10 ülkeyi festivalimize davet ettik.’’

                Festival yalnızca belediyenin yaptığı bir festival olmadığını Çubuk halkının yaptığı bir festival olduğunun altını çizen Başkan Özden, ’’Festivalimiz dünyada takip edilen bir etkinlik olduğunu söylersek işi abartmış olmayız. İlçenin ekonomisine, tanıtımına katkı verdi herkesin malumu gerçekten çok güzel bir tanıtım aracı. İnşallah festivalimiz ilçemiz ve Ankara’mız için bereketli olur’’ diye konuştu.

                Basın mensuplarının önünde turşu kurmayı öğrenen 4-5 yaşlarındaki kreş öğrencileriyle birlikte turşu da kuran Başkan Özden, 40`a yakın turşu çeşitlerinin bulunduğunu bunlar arasına yenidünya, karpuz, kozalak, limon turşularının da katıldığını söyleyerek, ’’Kimse turşu kurmak için zahmete girmesin, bu çocukların anne ve babaları sizin adınıza turşu kuruyor’’ dedi.

                Düzenlenen basın toplantısının ardından Başkan Özden, basın mensuplarına turşu ve yöresel ürünlerden hediye etti.



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

05.05.2024

  • İMSAK 03:58
  • GÜNEŞ 05:37
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:41
  • AKŞAM 19:54
  • YATSI 21:25
  • Pazar 14.7 ° / 5.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 16.5 ° / 2.2 ° Güneşli
  • Salı 18 ° / 4.1 ° Güneşli