Fuar Açılışında Tarım Projelerini Açıkladı

Fuar Açılışında Tarım Projelerini Açıkladı

İnfo Fuarcılık’ın düzenlediği “18. Uluslararası Tarım Fuarı” Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürü Gürsel Küsek ve Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek tarafından açıldı. Tarım sektöründe faaliyet gösteren tüm imalatçı sektöre

Büyükşehir Belediyesi il sınırları içerisinde tarım ve hayvancılığı daha da güçlendirmeyi hedeflediklerini anlatan Gökçek, “Bildiğiniz gibi Büyükşehir Belediyesi artık tarım ve hayvancılık politikaları ile ilgilenebilecek . Yeni yasa ilçelerimizde harekete geçmek için olanak sağladı. Hedefimiz inşallah önümüzdeki 5 yılın Ankara’nın tarım ve hayvancılıkta altın yılı olmasıdır. Bu nedenle ilçemizle, köylümüzle birlikte çalışmalıyız” dedi.

 

Ankara Dünya Pazarı İçin üretim Yapacak

 

 “Ankara’yı tarımda dünya markası haline getirmeye kararlı olduklarını” ifade eden Gökçek, yeni kurulan Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı’nın gizli kalmış tüm tarım ürünlerinin dünya pazarında yer alması için çalışacağını, rekabeti arttırarak ürün çeşitliliğinin arttırılmasını teşvik ettiğini belirtti. Daire Başkanlığının ilk projesi olarak ta Evren İlçesinde balıkçılık üzerine gerçekleştirilmekte olan projeyi örnek gösteren Gökçek, küçükbaş hayvancılığın geliştirilmesi için 5 pilot ilçemizde 50’şer aileye 10 dişi +1 erkek koyun ve keçi dağıtımının olacağını belirtti. Gökçek, ayrıca sürü ıslahı, yetiştiricilik eğitimi ile süt ve etin pazarlamasına yönelik destek vereceklerini beyan etti.

 

Ayaş Domatesi Salça Olacak

Ayaş’ta bulunan salça fabrikasının yeniden üretime açılacağını belirten Gökçek,

Bir diğer çalışmanın da Ayaş Domatesi üzerine olduğunu belirten Başkan Gökçek, Ayaş ve civarında üretilen domateslerin Türkiye ve Dünya pazarına girmesini amaçladıklarını söyledi.

Yer Altı Kaynakları da Kullanılacak

Ankara’daki jeotermal kaynakların da devreye sokulması ile ilgili projelerinin hayata geçirileceğine dikkat çeken Başkan gökçek, yer altı sularının tarımda ve sağlıkta kullanılacağını belirtti.

 ASKİ Tarımsal Sulamaya Destek Verecek 

Geçen hafta Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nden geçen tarımsal sulama altyapısına ait tüm iş ve işlemlerin ASKİ tarafından yürütüleceğine dair olduğuna değinen Başkan Gökçek, “Ankara’mızda yalnızca yüzde 9 oranında sulanabilir tarım arazisi olduğunu düşünürsek, tarımsal sulama alanında atacağımız her adım Ankara tarımını ve hayvancılığını hak ettiği yere bir adım daha yaklaştıracak” dedi.

Bal Üretimi İçin Uygun İlçeler Tespit Edilecek

Ankara’nın Bal Ormanlarına sahip olacağını bildiren Gökçek, “Organik sertifikasına sahip üst düzey balların üretileceği bal ormanları oluşturmak için de ilçe tespitlerimiz devam ediyor. Önümüzdeki yıllarda Ankara’nın organik balları sofralarınızda yer bulacak” diye konuştu.  

Nallıhan’da İğne Oyası Ve İpekçilik Geliştirilecek

Bir başka projenin de iğne oyası ve ipek böcekçiliğinin geliştirilmesi olduğunu söyleyen Başkan Gökçek, Nisan- Mayıs aylarında Nallıhan’da başlayacak ipek üretim sezonunda yeniliklere başlayacaklarını belirtti 



Ankara

26.04.2024

  • İMSAK 04:14
  • GÜNEŞ 05:48
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:45
  • YATSI 21:12
  • Cuma 23.5 ° / 10.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı