GAZİ ÜNİVERSİTESİ KAZAN?DA 2 YÜKSEK OKUL VE 1 FAKÜLTE AÇACAK

GAZİ ÜNİVERSİTESİ KAZAN?DA 2 YÜKSEK OKUL VE 1 FAKÜLTE AÇACAK

Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Büyükberber Kazan?da 1 fakülte ve 2 yüksek okul açacaklarını, binalar yapılırsa gelecek öğretim döneminde eğitime başlamayı düşündüklerini söyledi.

 Kazan’da bir üniversitenin bölümlerinin açılması için uzun süredir yürütülen çalışmalar başarıyla sonuçlandı. Kazan’a Yüksek Öğretim Yapma ve Geliştirme Derneği’nin davetlisi olarak ilçeye gelen Gazi Üniversitesi Rektörü Süleyman Büyükberber Kazan’da incelemelerde bulundu.

 

Belediyeye gelişinde Kaymakam Veysel Beyru ve Belediye Başkanı Lokman Ertürk tarafından çiçeklerle karşılanan Rektöre Başkan Ertürk makamında ilçeyle ilgili bir brifing verdi.

 

Rektör Süleyman Büyükberber belediyeyi ziyaretinin ardından fakülte ve yüksek okulların yapılacağı araziyi gezerek bilgi aldı. Arsayı çok beğendiğini belirten Rektör Büyükberber, arsanın coğrafi olarak ıslahı kolay ve istenen özelliklere sahip bir alan olduğunu söyledi.

 

Kazan’dan çok defa geçtiğini ancak ilçe merkezine ilk kez girdiğini ve modern bir şehirle karşılaştığını belirten Büyükberber, ilçede üniversitenin bölümlerinin açılması konusunda ciddi bir heyecan ve sinerji var. Zaten bu yüzden Kazan’ı tercih ettik. Belediye Başkanımız ve Kaymakamımızdaki bu heyecan ve isteği görünce bizim cevap vermemiz de artık mecburi oldu. Bu taraf bakir kalmış bir alan. Burasının ihmal edilmiş olduğunu düşündük arkadaşlarla. Konum ve teknolojik olarak Ankara’nın gelişmeye en müsait yeri olduğu için buranın bir şekilde üniversiteleştirilmesini görev olarak kabul ettik. Burayı ve Polatlı’yı biz üzerimize alıyoruz. Diğer ilçeleri de diğer üniversiteler kalkındıracaklar. Biz de oralardaki varlıklarımızı onlara bırakacağız” dedi.

 

Bir soru üzerine diğer üniversitelerin daha evvel Kazan’a gelmemesini ise “Büyük bir kayıp, bizi beklemişler demek ki. Ankara’nın en cazip görünen yeri burası. TAI var, Lojistik Üssü var, savunma sanayi kümelenmesi de buraya yapılacak. Açacağımız bölümlerde bölgenin bu potansiyeli göz önüne alınacaktır. Kazan’ın tüm bu varlıklarını değerlendirdiğimizde buraya bir ‘Teknopark’ın yapılmasının zorunlu olduğu çok net görünüyor.” dedi.

 

Belediye Başkanı Lokman Ertürk de bu ziyareti tarihi bir gün olarak niteleyerek, Kazan’ın hızla sanayileştiğini ve göç aldığını, ilçenin sahip olduğu potansiyelle bir üniversiteye ihtiyaç duyduğunu belirterek, “Benim için Kazan’a yapılabilecek en büyük yatırım, budur. Eğitime verdiğimiz önem ve desteği bir adım daha ileri götürerek, yüksek öğretime taşıma gayreti içindeyiz. Gazi Üniversitesi’nin buradaki eğitim yatırımlarıyla bu arzumuz gerçekleşecek. Sahip olduğumuz birlik ve beraberlikle gerek belediye ve kaymakamlık ve gerekse de sivil toplum kuruluşları ile Gazi Üniversitesi’ne gereken bütün desteği vermeye hazırız. Başta Rektörümüz sayın Süleyman Büyükberber olmak üzere Gazi Üniversitesi’nin tüm mercilerine bir kez daha teşekkür ediyor, Fakülte ve Yüksekokulun Kazan’a hayırlı olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

 

Başta Belediye Başkanı Lokman Ertürk ve Kaymakam Veysel Beyru olmak üzere bir heyetle geçtiğimiz hafta Gazi Üniversitesini ziyaret eden ilçe yöneticileri Rektör Süleyman Büyükberber’le görüşmüşlerdi. Oldukça verimli geçen görüşme sonunda Gazi Üniversitesi Kazan’a 2 yüksek okul ve 1 fakülte açma kararı almış, nihayi kararı ise arsayı gördükten sonra vereceklerini söylemişlerdi.

 



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

05.05.2024

  • İMSAK 03:58
  • GÜNEŞ 05:37
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:41
  • AKŞAM 19:54
  • YATSI 21:25
  • Pazar 14.7 ° / 5.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 16.5 ° / 2.2 ° Güneşli
  • Salı 18 ° / 4.1 ° Güneşli