Tarih: 18.08.2016 20:37

GAZİ VE ŞEHİT AİLELERİNDEN KAHRAMAN KAZAN´A ANLAMLI ZİYARET

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Derneği Genel Başkanı Lokman Aylar ve beraberindeki dernek üyeleri, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında verdiği kahramanca mücadele ile tarihe altın harflerle yazılan Kazan´ı ziyaret etti. Aylar ve beraberindeki heyet, Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk´le makamında bir araya geldi. Kazan´ın 15 Temmuz´da bir destan yazdığını ifade eden Aylar, “Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Derneği olarak Kazan halkı ve onların belediye başkanı olarak sizlerle gurur duyuyoruz” diye konuştu. Ziyarette Başkan Aylar´a, Kore Gazisi Zeynel Kavlak ile gaziler Muhterem Doğan ve Ayhan Batır da eşlik etti.

Ziyaret çok anlamlı

Başkan Ertürk de, ziyaretlerinden dolayı Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Derneği´nin şahsında tüm şehit aileleri ve gazilerimize teşekkür ettiklerini söyledi. Başkan Ertürk, şunları söyledi:
“Kazanlılar olarak bu ziyaret anlamı bir başka. Ziyaretiniz gerçekten bizleri çok duygulandırdı. Kazanlılar olarak Çanakkale ve Kuvayi Milliye ruhlarını yüz yıl sonra yeniden Kazan´da dirilttik. Tarihe altın harflerle kazınan bir destan yazdık. Allah´a şükürler olsun Türkiye Cumhuriyeti, bu hain girişimi Kazanlıların şahsında, milletin feraseti ve basireti sayesinde geride bıraktı. Şehitlerimize Allah´tan rahmet ve yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.”

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —