Gecekondular Daire Oldu

Gecekondular Daire Oldu

Ankara Büyükşehir Belediyesi?nin Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Kusunlar Bölgesi?nde inşa edilen bin 374 konuttan 223 konut daha çekilen kuranın ardından sahiplerine teslim edildi.

     Necmettin Erbakan Kültür ve Kongre Sarayı’nda düzenlenen konut kura teslim törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ali Gökşin TOKİ Başkan Yardımcısı Ahmet Şahin, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül,TOBAŞYönetim Kurulu Başkanı Ercan Kınacı ve gecekondu sahipleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kura çekiliş töreni öncesinde konuşan Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, üç yıl öncesinde hiçbir konut hakkı olmayan vatandaşlar için yapılan konutları verdiklerini ifade etti. TOKİ Başkan Yardımcısı Ahmet Şahin de piyasa şartlarında ev sahibi olması güç olan vatandaşlar için kalıcı ve ucuz konutlar ürettiklerini söyledi.

 Vatandaşların yoğun alkışları ve “Biz senden razıyız, Allah ta senden razı olsun” tezahüratlarıyla kürsüye gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “Allaha hamdolsun ki Cenab-ı Allah verdiğimiz sözleri teker teker yerine getirmeyi bize nasip ediyor. Bizler sizlere konutlarınızın sözünü verdik. Bugün verdiğimiz sözü yerine getirmek nasip oldu.” dedi.

SİTELER ESNAFINA MÜJDE

1. Etapta 37 bin 243 metrekare ticari alan üretiminin ihale edildiği bilgisini de veren Başkan Gökçek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Buranın da şu anda inşaatına başladık. Seçimden önce bitirebileceğimizi sanmıyorum, ancak seçimden iki üç ay sonra tamamlayabileceğiz. Yine burada 48 bin 670 metrekarelik ticaret alanının da ihalesi yapılacak. Burada bir müjde vermek istiyorum. 37 bin metrekarelik yer bizim sitelerdeki esnafımıza şovrum olarak verilecek. Burada böyle bir alanın olması Mamak’ımızın kalitesini ciddi anlamda arttıracak. 200’ye yakın açık mağaza olacak. Bu mağazalar bilhassa geniş şovrumları olmayan daha ziyade küçük ve imalatçı esnaf için olacak. Bunlar mallarını burada teşhir etme imkanı bulacaklar. Bu hem Ankara’ya renk katacak hem de siteler esnafına katkı sağlayacak. Bunu da 6 ya da 8 ay içinde tamamlamış olacağız. Bu da bölgemizin değerini otomatik olarak arttırmış olacak.”  

Başkan Gökçek’ten sonra Mesut Akgül, TOKİ Başkan Yardımcısı Şahin ve Tobaş Yönetim Kurulu Başkanı Kınacı kura çekimine katıldı.

Vatandaşlar da kura sonuçlarından duydukları memnuniyeti dile getirerek, “Sağolsunlar bizi gecekondudan kurtararak güzel evlere kavuşturdular.” şeklinde konuştu.

Haber : Orhan Aydan 



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

06.05.2024

  • İMSAK 03:57
  • GÜNEŞ 05:36
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:41
  • AKŞAM 19:55
  • YATSI 21:27
  • Pazartesi 16.5 ° / 2.2 ° Güneşli
  • Salı 18 ° / 4.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 21.6 ° / 6.9 ° Güneşli