Geçmişten bugüne başkent tarihi ?büyük ankara festivali?nde?

Geçmişten bugüne başkent tarihi ?büyük ankara festivali?nde?

Büyükşehir belediyesi basın yayın ve halka ilişkiler daire başkanlığı?nın dev çadırında başkent?in geçmişinden bugününe tarihi bir yolculuk yapan ankaralılar, teknoloji harikası yenilikleri de tanıma fırsatı bularak geçmişi ve bugünü birlikte yaşıyorlar

Başkent Ankara’nın en büyük yaz eğlencesi “Büyük Ankara Festivali”nin birbirinden değişik yüzlerce değişik aktivitesi, Ankaralılara unutulmaz günler yaşatmaya devam ediyor.

Ankara Kültür Merkezi’nin (Eski Hipodrom) dev alanının dört bir yanında kurulu Büyükşehir Belediyesi birimlerinin çadırları, yüzlerce değişik alışveriş standı, değişik tatları barındıran restoran bölümleri, değişik gösteri ve konser alanları ile Başkentlilere unutulmayacakları bir yaz yaşatıyor.

Başkentlilerin her gün ayrı bir aktiviteye katılmak için doldurduğu festival alanının en çok ilgi uyandıran çadırlarından birini de Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı’nın tanıtım çadırı oluşturuyor.

Başkentliler tarihi Ankara fotoğrafların sergilendiği çadırda sergilenen fotoğraflarla geçmişe nostaljik bir yolculuk yapıyorlar, 1930’ların lambalı radyoları, manyetolu telefonları, sarma film makineleri ve yakın zamana kadar kullanılan telekslerinin bulunduğu bölümde de görsel iletişim teknolojisinin gelişimini tanıyabilme, tarih kokan gazete sayfalarında ise geçmişin Ankara’sından haberler bulabilme imkanına kavuşuyorlar.

 

ÜCRETSİZ “ANKARA HATIRASI” FOTOĞRAFI

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı çadırında, büyükler tarihe yolculukta vakit geçirirken, minikler ise oluşturulan çocuk oyun alanında eğleniyorlar. Aileler daha sonra fonunda  “Ankara Hatırası” yazısı bulunan nostaljik stüdyoda ücretsiz fotoğraf çektirip anı albümlerine ekleyebiliyorlar.

Çadırda Panoramik Ankara gezisi ve Holografik görüntülü teknolojinin son harikası dev ekranları izleme imkanı da bulan Başkentliler, Festivalin teknoloji, eğlence, eğitici ve onlarca değişik ikramının yer aldığı Büyükşehir Belediyesi çadırlarından sadece birinde doyumsuz  bir keyif yaşayabiliyorlar.

 

ÇİÇEK HEDİYELİ ANKARA ANKETİ

Basın Yayın ve Halkla ilişkiler Daire Başkanlığı çadırının hemen yanında yer alan ve Büyükşehir Belediyesi’nin, Başkent Ankara’nın değişik bölgelerindeki çalışmalarına, projelerine ilişkin vatandaşların görüşlerini aldığı ‘Anket TIR’ındaki anketlere katılan Başkentliler daha sonra çiçek sürpriziyle uğurlanıyorlar.

 
 


Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

29.04.2024

  • İMSAK 04:09
  • GÜNEŞ 05:44
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:40
  • AKŞAM 19:48
  • YATSI 21:17
  • Pazartesi 23.7 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 24.2 ° / 11.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 21.9 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı