GENÇ HÜKÜMLÜLERİ TOPLUMA KAZANDIRMAYA DEVAM EDİYOR

GENÇ HÜKÜMLÜLERİ TOPLUMA KAZANDIRMAYA DEVAM EDİYOR

Sincan Belediyesi, hükümlü çocukları topluma kazandırmak için onların yanında olmaya devam ediyor. Hükümlüleri drama yolu ile eğiterek büyük ilerleme kaydeden Belediye, ödül olarak da Ankara Kültür Gezi düzenledi.

 Sincan Belediyesi sosyal-kültürel çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Aileleri, çiftleri ve çocukları düzenlediği eğitim seminerleri ile bilgilendiren Sincan Belediyesi, Sincan F Tipi Cezaevi Kampüsü içinde yer alan Ankara Çocuk Eğitim Evi’ndeki çocuk hükümlülere drama yoluyla eğitim vermeye devam ediyor. Büyük ilgi gören drama eğitimi hükümlüler üzerinde de büyük etki gösteriyor. Cezaevi yetkilileri tarafından da büyük gelişim ve ilerlemenin gözlendiği hükümlü çocuklara Sincan Belediyesi ödül olarak Anakara Kültür Gezisi düzenledi. Hükümlü çocukların büyük moral bulduğu gezide; Hamam önü ve Hacı Bayram Cami  ve Türbesi ziyareti edildi. Keçiören’de teleferiğe binen hükümlüler Neyhane de ney dinledi. Akvaryumu da gezerek oldukça eğlenceli bir gün geçiren hükümlü gençler, Sincan Belediyesi’ne teşekkür etti.

CEZAEVİ YETKİLİLERİNDEN TEŞEKKÜR

Sincan Belediyesi hükümlü çocukları sadece drama ile bilinçlendirmiyor aynı zamanda öfke kontrol seminerleri de düzenliyor. Çocukları topluma kazandırmayı amaçlayan Belediye, hükümlülere yardımlaşma ve dayanışma ruhunu, güven duygusunu ve dostluğu aşılamaya çalışıyor. Her geçen gün büyük yol alarak birbirlerine olan güven ve saygılarının artığını gözlemleyen uzmanlar, eğitimlere devam edeceklerini belirtti. 4 ay gibi kısa bir süre büyük bir ilerlemenin kaydedildiğini belirten Cezaevi yetkilileri, Sincan Belediyesi’ne teşekkür etti. Hükümlü gençlerde büyük sorunların aşıldığını belirten uzmanlar, en sorunlu gencin bile artık daha iyimser olduğunu belirtti. Katılımın arttırılarak daha fazla gence ulaşmayı amaçlayan Belediye, drama ile gençleri topluma faydalı bireyler olarak yetiştirmeye çalışıyor.



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

17.05.2024

  • İMSAK 03:40
  • GÜNEŞ 05:25
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:44
  • AKŞAM 20:05
  • YATSI 21:42
  • Cuma 24.3 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.7 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Pazar 23.9 ° / 9.5 ° Güneşli