Gençlerbirliği Aradığını Bulamadı

Gençlerbirliği Aradığını Bulamadı

Bursaspor deplasmanından galibiyetle ayrılıp çıkış yakalamak isteyen Gençlerbirliği berabere kaldı.

 Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Bursaspor Teknik Direktörü Christoph Daum, ilk yarıda baskılı oynadıklarını ifade ederek, "Rakibi kendi sahasına yıkmaya çalıştık. Bunu yaptık. Baktığınız zaman topla oynama yüzdesi bizdeydi. Baskı sonucu ve oyun hakimiyetinden sonra bunları gol olarak sonuçlandıramadık. Aslında gol pozisyonu az vardı. Diğer taraftan penaltı pozisyonunda golü yiyebilirdik. İkinci devre baskıyı daha da arttırdık. Sestak ile kaçırdığımız çok çok net pozisyonumuz vardı. Diğer yakaladığımız pozisyonlar bu kadar net değildi. Müsabakaya bakıldığında baskılı oynuyorsunuz, sağdan solda ortalar geliyor, gol atmaya çalışıyorsunuz, rakibi de kendi sahasına yıksanız bile gol atamadıktan sonra bunlar bir şey ifade etmiyor. Mücadele açısından takımımı kutluyorum. Her şeyi iyi yaptılar. Fakat ceza sahası içerisinde golleri bulamadığımız için üzgünüm" açıklamasını yaptı.

"Sonuca Gidilmeyince Sıkıntı Doğuyor"

Bursaspor`un kendi sahasında maç kazanmakta zorlandığı şeklinde sorulan soruya Daum, "Bu müsabakayla ilgili zaman zaman oyunu açmaya çalıştık ve kanatlardan geldik. Son paslarımız eksikti. Bunu yapamadığınız zaman gol atamıyorsunuz ve sıkıntı yaşıyoruz. Futbolcularım elinden gelen mücadeleyi verdi. Net pozisyonları yakalama adına isabetli pas ve ortalar gelmesi lazım. Kombinasyonlara baktığınız zaman kötü oynamadık. Ama sonucu gidilmeyince sıkıntı doğuyor" şeklinde cevapladı. 

``Kaybetmemek de kötü değil``

Takımın başına 8. haftadan itibaren geçtiğini belirten Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, "8. haftadan sonra Gençlerbirliği`nin başına geldim. Ben takımın başına geldiğimde puanı 4`tü. Şimdi 14 puana ulaştık ve 6 maçta 10 puan topladık. Önümüzde 3 zorlu maç var. İçeride Galatasaray, dışarıda Antalya ve içeride Beşiktaş ile karşılaşacağız. Karşılaşmalar zor gözükse de kağıt üzerinde favoriler kazanmıyor. Milli takım arasından sonra oynadığımız 2 maçı kaybettik. Bursa deplasmanında oynamak çok kolay değil. Buraya kazanmak için geldik. Maçın genelinde istediğimizi yaptık. Penaltı gol olsaydı oyunun rengi farklı yerle gidebilirdi. Beni sevindiren penaltıdan sonra da iyi oynamamız. Gençlerbirliği`nin bundan sonraki hedefi 3 maçta toplayabildiği kadar puan toplamak. İkinci yarı eksiklerimizi tamamlayacağız. Geri dönüş açısından puan ve puanlar almak önemliydi. İstediğimizi aldık ve gidiyoruz. Bu maçtan 3 puanda alabilirdik. Ama bizim için kaybetmemekte kötü değildi" dedi.

Tecrübeli defans oyuncusu Serkan Kurtuluş ise, "Bugün iyi bir takıma karşı oynadık. Ligdeki konumumuz açısında puan gerekiyordu. 3 puanda alabilirdik ama 1 puan aldık. Takım arkadaşlarımızı ve rakibi tebrik ediyorum" diye konuştu.

Galibiyeti kaçıran taraf olduklarını belirten Özgür İleri ise, maça iyi başladıklarını ve penaltıdan yararlanamadıklarını söyledi.



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

26.04.2024

  • İMSAK 04:14
  • GÜNEŞ 05:48
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:45
  • YATSI 21:12
  • Cuma 23.5 ° / 10.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı