GENÇLERİMİZİN GÖNLÜ GİRİŞİMCİLİKTEN YANA

GENÇLERİMİZİN GÖNLÜ GİRİŞİMCİLİKTEN YANA

Dünya genelinde geliştirilen yeni fikirler girişimciliğe yeniden yön verirken, Türkiye´deki yeri de araştırıldı.

Araştırma servisi Adgager ile İstanbul Teknik Üniversitesi ARI Teknokent´in işbirliğiyle, Türkiye´de gençlerin girişimciliğe bakış açısını ölçmek amacıyla 117 farklı üniversiteden ön lisans, lisans ve yüksek lisansta okuyan 1.011 öğrencinin katıldığı bir araştırma yapıldı. Araştırma sonucunda öğrencilerin yüzde 65´nin mezun olduktan sonra girişimci olmayı hedeflediği görüldü. Medya Takip Merkezi (MTM), araştırma verilerini derledi. İşte detaylar…

Adgager ile İTÜ ARI Teknokent´in işbirliğiyle yapılan araştırmaya göre, girişimcilik hedefi olan öğrencilerin yüzde 33´ü yaratıcı bir fikri olması, yüzde 57´lik bir kesim ise kendi işinin sahibi olmayı düşünmesi nedeniyle girişimciliği tercih ettiğini beyan etti.

Türkiye´de girişimciliği destekleyen programlardan en çok bilineni KOSGEB olurken, en çok bilinen kuluçka merkezi ise yüzde 77´lik oranla İTÜ Çekirdek oldu. Girişimciler hedeflerini gerçekleştirmek için tercihlerini yüzde 26´lık bir oranla teknoloji sektöründen yana kullandı. Ayrıca girişimciliğin öğrenebilir olduğunu söyleyen öğrenciler, girişimcilik eğitiminin lise düzeyinde iken verilmesi gerektiğini belirtiyor.

Medya Takip Merkezi´nin 2017 yılından bu yana medyada yaptığı incelemeye göre ise girişimcilik konusu, yazılı basında 42 bin 646, görsel basında bin 873, internet medyasında 111 bin 609 haber ile yer aldı.