Gençlik Kolları Genel Başkanı İnanç`tan Gençlere Çağrı

Gençlik Kolları Genel Başkanı İnanç`tan Gençlere Çağrı

Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız Ankara Tuzluçayır?da, Soma?daki maden faciasını protesto ederken Ses bombası yüzünden yaralanan 16 yaşındaki lise öğrencisi Ahmet Eren Başçı`ya geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

İnanç, ziyarette gençlere seslendi.

Başkan Yıldız, Cumhuriyeti tehlikede gören gençlerin AKP`nin baskıcı ve ölümlere neden olan hatalarını dile getirmesinden rahatsız olduğunu kaydederek ; "Artık öldürerek ve yaralayarak susturmaya çalışıyorlar. Bizler Mustafa Kemal Atatürk`ün yolundan ilerleyen gençler olarak mücadelemize sonuna kadar devam edeceğiz. Madem öldürmeye çalışıyorlar, bizler gidilmedik kapı, yanlışları anlatmadığımız kimse kalmayana kadar mücadelemize devam edeceğiz. Bizi iktidarın baskısı susturamayacak ölmeden öldürmeden bu ülkenin bölünmesine izin vermeden mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.  

Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beyin Cerrahı bölümünde beyin kanamasından yatan Ahmet Eren Başçı’nın annesi Belgüzar Başçı ziyarette Ahmet`in son durumu hakkında Başkan Yıldız`a bilgi verdi. Ahmet Eren’in kafatasının hasar gördüğünü ve beyinde ödem oluşmasına karşı müşaade altında olduğunu kaydeden Başçı, Hangi ana evladından vazgeçer. Yeter artık bu işkence. Artık anneler ağlamasın" diyerek ziyaret için CHP Gençliğine teşekkür etti.  Beyninde ödem oluşmasına karşı gözetim altında tutulan Ahmet Eren’in annesi, ses fişeğini atan polisle ilgili şikayetçi olduğunu söylerken, “Suskun kalmayacağının da altını çizdi.  

Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız, İl Gençlik Kolları Başkanı Barış Artantaş, Mamak ilçe gençlik kolları ile Ahmet Eren`in ziyaretinde bulunan CHP  gençliği Ahmet`in sonuna kadar yanında olduklarını kaydetti.

"Emanete İhanet Ettirmeyeceğiz""

Yıldız, yaralanan Başcı`nın sağlık durumu hakkında bilgi almasının ardından Cumhuriyeti korumaya yemin etmiş gençlere seslenerek öldürülmeden katledilmeden bu gençliğin yanlışlara dur diyebileceğini söyledi. Sokak eylemlerinde provokasyonlar oluştuğunu ve CHP gençliğinin terörist gibi yansıtılmaya çalışılmasına müsaade etmeyeceklerini ifaden Yıldız; İktidarın ve onun maşa olarak kullandıkları birimlerin unuttukları bir şey var, bizler Mustafa Kemal Atatürk`ün ilke ve inkılaplarını benimsemiş, kurtuluş savaşı mücadelesinden zaferle çıkmış ecdadın torunlarıyız. Sokaklarda dövebilirler öldürebilirler  ama asla bu ülkenin bölünmesine, birilerinin çıkarları için harcanmasına izin vermeyeceğiz. CHP Gençliğinin Cumhuriyet bekçiliği, bilgisi, inancı, projeleri buna asla ama asla müsaade etmeyecektir.Bizler emanete asla ihanet ettirmeyeceğiz " dedi. 



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

03.05.2024

  • İMSAK 04:02
  • GÜNEŞ 05:39
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:41
  • AKŞAM 19:52
  • YATSI 21:22
  • Cuma 18.2 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 14.5 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 14.7 ° / 5.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı