Gençlik Kolları Kurultay İstiyor!

Gençlik Kolları Kurultay İstiyor!

Bilindiği üzere CHP Gençlik Kolları yerel seçimlerin hemen ardından ayrışmış ve irili ufaklı kongre talep edenler ve etmeyenler olarak...

Bilindiği üzere CHP Gençlik Kolları yerel seçimlerin hemen ardından ayrışmış ve irili ufaklı kongre talep edenler ve etmeyenler olarak cepheleşmeye başlamıştı. Hatta kongreleri istemeyenler ise bir süre sonra ‘İrfan İnanç yıldız belediye başkanı olamadı, milletvekili olmalıdır’ şeklinde bir cepheye evrilmişti.
Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve ardından gelen olağanüstü kurultay süreçlerini sahiplenen ve ‘geç olsun, güç olmasın’ mantığıyla seçim bekleyen gençlik kolları, bu seferde kobani olaylarının gölgesinde kaldığı iddiasıyla gölgelenmeye çalışılıyor gibi gözüküyor.

Fakat CHP Gençlik Kolları yapısı yıllardır; “sokağa çıkamıyorlar” eleştirilerine maruz kalan ve hala bu önyargı ile mücadele eden bir yapı görüntüsünde olsa da sürekli salona gömülmekten de kaçınmıyor.

Her alevlenmenin ardına bir salon etkinliği tertipleyerek bir genel başkan yardımcısının koltugu altına sığınmak ve bir haber sitesinin nimetlerinden yararlanmak (bu genel başkanyardımcısı ve haber sitesinin adını vermeyi uygun görmüyoruz) sıkıntılı süreçleri içi boş algı yönetimiyle savuşturmaya çalışmak, gençlik kolları genel merkezinin görevi ve alışkanlığı olmuştur.

Ne hikmetse bu seferde ‘Cumartesi anneleri’ etkinliği düzenleniyor. Sizce bu etkinliğin tertiplenme nedeni toplumsal mağduriyetlere duyulan saygı mı?
Bunun cevabını aramak için 500. Kez toplanacak olan Cumartesi anneleri’ne duyulan saygının, 500 hafta sonra hatırlanması ise bu durum manidar. Hatadan dönmeye saygı duyulur fakat durum tabiki de böyle değil.

Bilindiği gibi hafta sonu İstanbul’dan CHP Genel merkezine gelecek olan önemli sayıda genç, kongreler için gençlik kolları genel merkezine fiziki bir baskı ile somut bir dili egemen kılmayı önereceklerini deklare etmişlerdi. Tıkanan Gençlik kolları sürecinin önünün açılması taleplerini basına malzeme olmadan, partisini yıpratmadan, kavga ortamından kaçınarak gerçekleştireceklerini belirtiyorlar. Hemde talepleri yalnız bugünlük değil. Haberin başında belirtildiği gibi yerel seçimlerin hemen ardından dillenen talepler bunlar.

Şöyle bir CHP gençlik kolları tarihine bakıldığında, Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik kolları genel başkanı mert olmalı. Toplumda saygı görmeli ve cumartesi annelerine 1/500 oranında değil, samimiyetle her adımlarında destek vermelidir. “İşte bu CHP böyledir, kendi işine geleni yapar.” diyenlere en önemli malzemeleri bu faydacı zihniyet vermektedir. Hem ezilmişlikleri bir kere daha ayağının altında ezerek suistimal etmek, hemde bunu partisinin gençlerinden korkması neticesinde uygulamaya geçirmek korkaklıktır, samimiyetsizliktir, demokrasiyi ötelemektir.

Emeğin savunulduğu bir parti düşünün ki; gençlik kollarının sokakta yarattığı rüzgara gebedir böyle yapılar ve bu gençlik kolları genel merkezi bırakın yarattığı rüzgarla partisine ivme kazandırmayı partisinin güç bela yaktığı mum ateşini bile bireysel çıkarları doğrultusunda şımarık çocuklar gibi koşturarak söndürmekte ve partisine en büyük zararı vermektedir.

Günden güne genç jenerasyonlardan uzaklaşan CHP, gelecek yıllarda gerekli adımları atmaz ise bu günlerini arayacaktır. Ve CHP Gençlik kolları toplumdaki genç unsurları safına katmaktan aciz bir durumda, kendi gençlik kolları genel başkanını milletvekili yapma derdine düşmüş ise vay bu memleketin haline. Mustafa Kemal ATATÜRK’ün bahsini yaptığı gençlik bu olmasa gerek.

Gençlik kürsülerinde sol, devrim, isyan, özgürlük, demokrasi ve mertlik naraları atanları; er meydanına, yani gençlik kolları seçimlerine davet ediyor ve CHP Gençlik Kolları yöneticilerinin başta genel merkez olmak üzere gereğini yapması gerektiğini bir kez daha belirtmek istiyoruz.

Bu arada “ülke bu durumdayken gençlik kongre mi yaparmış efendim” diyenler, ’14 nisan olağanüstü’ kurultayının odtü olaylarının olduğu dönemde yapıldığı unutulmasın. Ve ne yazıktır ki bu alaycı tavırın sahipleri gençlikte seçim isteyenleri ötelemek için bu gerekçeyi sunuyor da, gençler bir makama adaylık koyduğunda ise neden ilk karşılarına çıkan güçlük yine, “bu süreçte seçim mi olur” diyenlerin ikili ilişkilerini listelere yazdırma çabaları oluyor, bunu da siz değerli okurlarımızın takdirine sunuyoruz.

CHP Gençlik Kolları cumartesi günü genel merkeze hatrı sayılır bir kalabalıkla gidiyor. Bakalım demokrasi taleplerine ne yanıt alacaklar…Gelişmeleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.



Ankara

26.04.2024

  • İMSAK 04:14
  • GÜNEŞ 05:48
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:45
  • YATSI 21:12
  • Cuma 23.5 ° / 10.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı