Gezi Yiğitleri Çankaya?da Yaşayacak

Gezi Yiğitleri Çankaya?da Yaşayacak

Gezi olayları sırasında yaşamını yitiren gençlerden Ethem Sarısülük, Mehmet Ayvalıtaş, Abdullah Cömert, Ali İsmail Korkmaz ve Ahmet Atakan ile yine olaylar sırasında görevi başında yaşamını kaybeden polis memuru Mustafa Sarı?nın isimleri Çankaya Belediyes

 Olaylarda yaşamını yitiren gençlerin ve polis memurunun adlarının verildiği parkları temsilen Mustafa Kemal Mahallesi’nde bulunan Ethem Sarısülük Parkı’nda açılış töreni yapılırken törene gençlerin ailelerinin yanı sıra Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, CHP Çankaya İlçe Başkanı Mehmet Perçin, DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Mustafa Kemal Mahallesi Muhtarı Sonay Çoban, Çankaya Belediyesi Başkanvekili Haydar Han ve çok sayıda semt sakini katıldı.

Genellikle park açılışlarını bir sevinç unsuruna dönüştürmek alışkanlığını taşıdıklarını ifade eden Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, ‘Ne yazık ki bugünkü açılışlarda kutlama duygusunu çok yürekten hissedemiyorum. Çünkü parklarımızın taşıdıkları fiziki değerlerin ötesinde gezi olaylarında ve gezi olaylarının devamı olaylarda yaşamını yitirmiş canlarımız, evlatlarımız için bu parkların adanması söz konusu ve onların adlarını verdiğimiz bu parklar aynı zamanda onların kayıplarıyla birlikte yaşamış olduğumuz acıları bir kez daha tazeledi, onları yüreğimizde kanayan yara halinde bir kere daha hissetmemize neden oldu. Bu ülkenin insanları evlatlarını bu iş için yitirmiştir. Ve bizler bu yürekli insanların değerlerini bu coğrafyanın bir kenarına bir belge olarak dikemediğimiz için boynumuz bükük olarak yaşıyoruz. Bize Medeni Yıldırım isminin bir parka verilmesi yönünde çok yoğun talepler oldu. Ben buradan sizlere Mustafa Kemal Mahallesi’nde bulunan ve henüz ad konmamış bir parkımıza Medeni Yıldırım isminin verileceğini belirtmek isterim. Sevgili ailelerimizi yüreklerindeki taze acıyı bir kez daha hatırlatan bu buluşmaya her şeye rağmen evlatları adına bir çığlık yükseltmek ve Çankaya Belediyesi sınırları içerisinde onları unutturmayacak bir güzel alan yaratmış olmayı paylaşmak için buraya gelmiş olmalarından ötürü minnet duygusuyla selamlıyorum’ diye konuştu.

DİSK Genel Başkanı Kani Beko ise 1 Mayıs’ta Taksim’e giremeyen örgütlere gençlerin Haziran direnişiyle çok şey öğrettiğini anımsattı. Mustafa Kemal Mahallesinde bulunan 2995 metrekarelik Ethem Sarısülük Parkı yine Mustafa Kemal Mahallesi’nde bulunan 1561 metrekarelik Abdullah Cömert Parkı, Cevizlidere Mahallesi’nde yer alan 2251 metrekarelik Ali İsmail Korkmaz Parkı, Yukarı Öveçler Mahallesi’nde bulunan 4663 metrekarelik Ahmet Atakan Parkı, Kırkkonaklar Mahallesi’nde bulunan 950 metrekarelik Mehmet Ayvalıtaş Parkı ile Birlik Mahallesi’nde bulunan 2688 metrekarelik Mustafa Sarı Parkı’na ladin ağaçları dikildi. Anıtkabir’e karanfil bırakan ailelerden Ahmet Atakan’ın ailesinin isteği üzerine ODTÜ yakınlarında bulunan Berfo Ana Parkı’na da ladin ağacı dikildi.

Gençlerin ailelerine plaket verildiği törende gençlerin hayatlarını anlatan kısa bir film de gösterilirken Ethem Sarısülük’ün annesi Sayfı Sarısülük’ün ‘Ethemim ben seni yaşatamadım, katiller seni benden aldı sözleri ile Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz’ın ‘Alim bir güle dahi kıyamazdı, koparamazdı ama Alime kıydılar’ sözleri yürekleri dağladı. Duygulu anlara sahne olan açılışlarda aileler Başkan Tanık`a sarılıp teşekkürlerini iletirken, acı ve hüzünlerini evlatları için dikilen ağaçlara dokunup, evlatlarının adının yaşadığı park tabelalarına sarılıp gözyaşı dökerek yaşadılar.



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

01.05.2024

  • İMSAK 04:05
  • GÜNEŞ 05:42
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:40
  • AKŞAM 19:50
  • YATSI 21:20
  • Çarşamba 21.9 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 16.4 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 18.2 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı