GÖKÇEK, 2016 PROJELERİNİ ANLATTI

GÖKÇEK, 2016 PROJELERİNİ ANLATTI

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 2016 yılında yapıma devam edeceklerle yeni gerçekleştirilecek projeler hakkında bilgi verdi.

Gökçek, Başkanlık Makamı´nda düzenlediği basın toplantısında, başta ANKAPARK olmak üzere Büyükşehir Belediyesi´nin yürüttüğü önemli projelerdeki gelişmeleri başlıklar halinde anlattı.


“DÜNYANIN EN BÜYÜK TEMAPARKI


2016 yılında daha önce vaat ettikleri projeleri gerçekleştirmek için ellerinden gelen gayreti sarf edeceklerini vurgulayan Gökçek, yapımı devam eden Ankara Tema Park´ın dünyanın en büyük temaparkı olduğuna dikkat çekti. Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, projeyle ilgili şunları söyledi:
“Dünyanın en büyük temaparkı, ANKAPARK; 1 milyon 200 bin metrekare bir alan üzerine kuruluyor. Üzerinde 86 bin metre kapalı alan var. İnşallah 365 gün çalışacak ve Ankara turizmine büyük katkı sağlayacak. İlerleme kaydettik, şu anda yüzde 70´lerdeyiz. Şu ana kadar da 800 milyon lira civarında para sarf ettik. Süratle ilerliyor. Dünyanın en büyük dinozor parkı kuruluyor, dünyanın en büyük dinozoru da burada olacak. Ayrıca en büyük fıskiye grupları burada. Büyüklü küçüklü 15 Roller Coaster yer alacak. İnşallah 3 milyon ziyaretçiyle başlayacağız. Hedefimiz 10 milyon ziyaretçi çekmek. Ankara turizmine çok büyük katkı sağlayacak.”


“KUZEY YILDIZI´NDAKİ CAMİ VE KÜLLİYE HIZLA İLERLİYOR”


Gökçek, Kuzey Yıldızı´ndaki Cami ve Külliye ile etrafındaki konferans salonu inşaatının çok ciddi anlamda ilerlediğini ifade ederek, bu projelerin de önümüzdeki yıl içerisinde tamamlanacağını anlattı.
Bir önemli projenin Ankara Fuar ve Kongre Merkezi projesi olduğunu bildiren Gökçek, “Havaalanı´nın yanında, Akyurt sınırları içerisinde kalıyor. ATO, ASO, TOBB, Esnaf Odaları Birliği ile birlikte yapıyoruz. Bitme konusunda ortaklardan paraların gelmesi lazım. Ama dönüp dolaşıp bizim başımıza kalacak gibi görünüyor. Bu yıl içerisinde başlatmış olacağız” şeklinde konuştu.


“TOPTANCI HAL TAŞINIYOR”


“Toptancı Hal mecburen Gölbaşı´na taşınıyor. Mevcut Hal, Ankara Adliyesi olacak” diyen Gökçek şunları kaydetti:
“Ankara Adliyesi´nin yeri de Ulaşım Merkezi olacak. Dolayısıyla hali taşımamız gerekiyor. Yeni bir proje yaptık. Gölbaşındaki otogarın yanında ikinci el satış yeri diye ayırdığımız bir bölüm vardı. O bölümü Toptancı Hali´ne çevirdik, planı geçirdik. Plan tasdik oldu. Allah nasip ederse 2 ile 3 ay içerisinde ihalesi bitecek. Tahmin ediyorum, 1 yıl içerisinde de Toptancı Hal buraya taşınmış olacak. Çünkü Adliyenin yerinin taşınması gerekiyor.”


“YENİ OTOBÜS TERMİNALİNİ, ŞEHİR DIŞINA TAŞIMAK İSTİYORUZ”


“Yeni otobüs terminalini, şehir dışına taşımak istiyoruz. Bunun için de yerimiz hazır. Yeni Otobüs Terminali´ni Nata Vega Alışveriş Merkezi´nin kenarında, otobanın kenarında 100 bin metrekarelik bir alan üzerinde özel sektöre ihale ediyoruz. Özel sektör tarafından yapılacak. Yalnız şunun da bilinmesinde fayda var. Türkiye´nin dört bir tarafından gelen insanlarımız ‘biz buraya nasıl gideceğiz, geleceğiz´ diye düşünmüş olabilirler. Ankara´nın 5 girişine ufak cep terminalleri yapılacak. Bununla beraber aynı anda ihale edeceğiz. Dolayısıyla Ankara´daki otobüs terminalini dışarıya taşıyacağız, Niyetimiz terminal taşındıktan sonra Ulus´taki esnafı mevcut yere taşımak. Yani mevcut olan terminal yerine taşımak ve Ulus Meydanı´nın 3 yıl içinde gerçekleşmesini sağlamak.”

 
 


Ankara

29.03.2024

  • İMSAK 05:05
  • GÜNEŞ 06:30
  • ÖĞLE 12:58
  • İKİNDİ 16:30
  • AKŞAM 19:16
  • YATSI 20:36
  • Cuma 17.9 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 8.3 ° Güneşli
  • Pazar 23 ° / 10.3 ° Güneşli