GÖKÇEK, BELEDİYE LOJMANLARINI SATIYOR

GÖKÇEK, BELEDİYE LOJMANLARINI SATIYOR

Mali kriz nedeniyle daha önce personeline "sosyal denge zammı" veremeyen Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek`in, şimdi de belediyeye ait lojmanları satmak istemesi MHP Grubu`nun tepkisine neden oldu.

 MHP`li Meclis Üyesi Efkan Özkan, "Belediyeye ait lojmanlar satılınca, zaten geçinebilecek kadar maaş alamayan personel bir de kira köşelerinde sürünmeye başlayacak" dedi.

 

 

ANGARA - Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, belediyeye ait lojmanları satılığa çıkardı.

Gökçek, Büyükşehir Belediye Meclisi`ne gönderdiği yazıda "Çankaya ilçesi 1298 ada 103, 120çada 15 ve 6957 ada 11 No’lu parseller üzerindeki taşınmazların lojman statüsünden çıkartılarak satılması"nı talep etti.

Mali kriz nedeniyle daha önce personeline "sosyal denge zammı" veremeyen Başkan Gökçek`in, şimdi de belediyeye ait lojmanları satmak istemesi MHP Grubu`nun tepkisine neden oldu.

Belediye Meclisi`nin Cuma günü yapılan toplantısında grubu adına söz alan MHP Sincan ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Efkan Özkan, "Belediyeye ait lojmanlar satılınca, zaten geçinebilecek kadar maaş alamayan personel bir de kira köşelerinde sürünmeye başlayacak" dedi.

Aynı zamanda Büyükşehir Belediye Meclisi Hukuk ve Tarifeler Komisyonu Üyesi olan Özkan, şunları söyledi:

"Diğer kamu kurum ve kuruluşlara ait lojmanlar çalışan personele ekonomik katkı sağlarken, biz ise belediye olarak statüsünü değiştirerek lojmanların satışını gündeme getiriyoruz. Bir önceki dönemde yine Belediye Meclisi`nde hiç bir şekilde komisyonda görüşülmeden satış yetkisi alınmıştı. Zaten geçinebilecek kadar maaş alamayan devlet memurlarına bir de kira

köşelerinde sürünmelerini ekliyoruz. Ayrıca lojmanlarını satmakla, memurların bazı yan menfaat ve haklarını tırpanlamış oluyoruz. Lojman kar etmez, hatta zarar eder. Memurlara verilen zammın maliyeti, uzun dönemde yine aynı grubun üzerine yıkılmaktadır. Bir çok büyükşehir, il ve ilçe belediyesi personeli ile sosyal denge sözleşmesi yaparak katkı sağlarken, biz ise büyükşehir belediyesi olarak personele sağlamış olduğumuz lojmanları dahi satma girişiminde bulunuyoruz. Memurlarımıza verilen bu hakkın ellerinden alınmamasını,

özellikle kış aylarında lojmanların satışının yapılarak personelin zor bırakılmaması için, söz konusu başkanlık yazısının geri çekilmesini, geri çekilmemesi halinde komisyonda görüşülerek istişare edilmesini istiyoruz."

 

HANGİ KURUMUN NE KADAR LOJMANI VAR?

 

Efkan Özkan, Belediye Meclisi`ndeki konuşmasında kamu kurum ve kuruluşlarına ait lojmanlar hakkında da bilgi verdi.

Türkiye`de kamunun elinde toplam 236 bin 811 lojman bulunduğunu kaydeden Özkan, şunları belirtti:

"Bu sayı içinde genel bütçeli kurumlarında bulunan lojman sayısı 209 bin 684, özel bütçeli kurumların lojman sayısı ise 17 bin 488. Emniyet Genel Müdürlüğü`nün 46 bin 200, Milli Eğitim Bakanlığı`nın 43 bin 785, Milli Savunma Bakanlığı`nın 41 bin 995, Sağlık Bakanlığı`nın 20 bin 453, Jandarma Genel Komutanlığı`nın 19 bin 693, Adalet Bakanlığı`nın 8 bin 600, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı`nın 4 bin 477, Maliye Bakanlığı`nın 4 bin

823, Gelir İdaresi Başkanlığı`nın 2 bin 876, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı`nın 1835, Meteoroloji Genel Müdürlüğü`nün 921, İçişleri Bakanlığı`nın 866, Sayıştay`ın 721, Dışişleri Bakanlığı`nın 588, Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı`nın da 566 adet lojmanı bulunuyor."

 

Evin GÖKTAŞ

 

 



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

29.04.2024

  • İMSAK 04:09
  • GÜNEŞ 05:44
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:40
  • AKŞAM 19:48
  • YATSI 21:17
  • Pazartesi 23.7 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 24.2 ° / 11.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 21.9 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı