GÖKÇEK: CHP`Lİ BELEDİYELER BELEDİYECİLİKTEN ANLAMAZ

GÖKÇEK: CHP`Lİ BELEDİYELER BELEDİYECİLİKTEN ANLAMAZ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, "Biz, Marşandiz Köprüsünü 53 günde yaptık. CHP`li Çankaya Belediyesi, tahmini taş çatlasa 4 bin metrekarelik Kuğulu Parkı, 3-4 aydan beri bitiremedi. Gerçekten CHP`li belediyeler, belediyecilikten anl

 ANGARA - Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, CHP`li belediyelerin

Büyükşehir Belediyesi`ni çalıştırmamak için ellerinden gelen her şeyi yaptığını belirterek, "Biz, Marşandiz Köprüsünü 53 günde hem yıktık. CHP`li Çankaya Belediyesi, tahmini taş çatlasa 4 bin metrekarelik Kuğulu Parkı, 3 - 4 aydan beri bitiremedi. Gerçekten CHP`li belediyeler, belediyecilikten anlamazlar" dedi.

Başkan Gökçek, Belediye Meclis üyeleri ile birlikte Beştepe`deki Ala Restoran`da düzenlediği basın toplantısında Ankara ile ilgili verilen LivCom Ödülleri hakkında bilgi verdi ve soruları yanıtladı.

Soru - yanıtın ardından Başkan Gökçek, LivCom`dan alınan 4 ayrı ödülün önünde

Belediye, İl Genel Meclis üyeleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak Dubai`nin Al Ain şehrinde düzenlenen "LivCom Uluslararası Yaşanabilirler Toplumlar Ödül Yarışmasına" katıldıklarını anımsatan Gökçek, yarışmaya değişik kategorilerde 60 kentin katıldığını bildirdi.

Başkan Gökçek, "Bizim kendi kategorimizde alınabilecek ödül sayısı toplam 10 tane idi. Ankara Büyükşehir Belediyesi, 1997 yılında Birleşmiş Milletlerin Çevre Programı (UNEP) tarafından onaylanan ve çevre yönetiminde dünyadaki en iyi uygulamaların ödüllendirildiği tek ödül yarışması olan Birleşik Arap Emirlikleri`nin Al Ain kentinde 22 – 26 Kasım 2012 tarihleri arasında düzenlenen 2012 yılı LivCom Yaşanabilir Toplumlar Ödülleri`nde hem `En

Yaşanabilir Kentler` kriterlerinde hem de `Projeler` bazında en çok ödül kazanan kent oldu" diye konuştu.

Yarışmaların 16 yıldır sürdüğünü belirten Başkan Gökçek, şunları söyledi:

"16 yıldır 4 ödülü alan tek kentin Ankara oldu. Ankara, yoksullukla mücadele, suç ve suça karışma konusunda almış olduğu koruyucu ve önleyici tedbirler, engellilere sunmuş olduğu rehabilitasyon merkezleri, şehir dışından gelen hasta ve hasta yakınları için hizmet veren şefkat evleri, mesleki eğitim programları, ulaşım ve kentsel dönüşüm çalışmalarındaki başarıları nedeniyle `Sağlıklı Yaşam` kriterinde `Dünyanın En Yaşanabilir Kenti` seçildi.

Büyükşehir Belediyesi ayrıca, `Toplumsal Katılım ve Yetkilendirme` Kriterinde de Kent Konseyi, Engelliler Meclisi, Çocuk Meclisi ve 153 Çağrı Merkezi ile düzenlemiş olduğu referandum ve anketler, özellikle de sosyal medya aracılığı ile vatandaşlar için erişilebilir bir kent yönetimi oluşturması ayrıca hem üniversiteler hem de sanayiciler ile işbirliği içerisinde bulunarak istihdam olanakları yaratması nedeniyle de `Dünyanın En yaşanabilir Kenti` unvanını perçinledi. İki Kriterde Dünyanın En Yaşanabilir Kenti seçilen ve üç ayı proje

kategorisinin ikisinde finallere kalan Büyükşehir, `Sosyo - Ekonomik` projeler dalında `Toplum Merkezleri` ile Altın Ödül, `İnşa Edilmiş Projeler` dalında da `Ulus Tarihi Kent Merkezi Projesi` ile Gümüş Ödül kazandı."

 

CHP`Lİ BELEDİYELER BELEDİYECİLİKTEN ANLAMAZLAR

 

Başkan Melih Gökçek, basın toplantısında gazetecilerin soruları da yanıtladı.

Bir gazetecinin alınan ödüller konusunda CHP`li belediyelerin açıklamalarını anımsatması üzerine, Başkan Gökçek, şunları kaydetti:

"Cumhuriyet Halk Partili belediyeler, belediyecilikten anlamazlar. Böyle bir ödül falan, onlar için hak getire. Sadece çalışma kriterleri açısından Ankara için somut bir örnek vereyim. Biz, Marşandiz Köprüsünü 53 günde hem yıktık hem de yenileyerek yaptık. CHP`li Çankaya Belediyesi, tahmini taş çatlasa 4 bin metrekarelik Kuğulu Parkı, 3 - 4 aydan beri bitiremedi. Bu onların çalışma kalitesi ve azmini gösteriyor. Her zaman söylerim, eğer Çankaya Belediyesi ile bazı odaların Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin faaliyetleri ile ilgili davaları olmasaydı, Ankara bugün bulunduğu yerin en az 2 katı ilerde olurdu. Her konuda dava açıldı ve yürütmeyi durdurma kararı verildi. Biz bu muhalefete rağmen bu başarıları elde ettik. Neyse ki artık bu tür sıkıntıları eskisi kadar yaşamıyoruz. Yargı doğal faaliyetinde olduğu için eskisi gibi yürütmeyi durdurma kararlarıyla karşılaşmıyoruz."

 

ANKARA SUÇ ORANINDA EN ALT SIRADA


Başkan Gökçek, Başkent Ankara`nın 16 büyükşehir arasında suç oranlarında da en alt sırada yer aldığını, TBMM`de yapılan bir araştırmada Ankara`nın, 81 il arasında büyüklerdeki suçlarda 72, çocuklardaki suçlarda ise 67. sırada yer aldığını ifade etti.

Bunun Ankara`nın yaşanabilir bir kent olduğunu ortaya koyduğunu vurgulayan Gökçek, "Yaşanabilir bir kent olmak için her şey ama her şey Ankara`mızda var. Boşuna Türkiye`nin en yaşanabilir kenti üst üste Ankara seçilmiyor" dedi.

Gökçek, Ankara`nın ticarette bir numara, sanayide de iki numara hedefine ulaştığını ifade ederek, Ankara’nın 6 adet teknokentle bir numara olduğunu ve üniversitelerle birlikte CEBİT Fuarı`na katılacaklarını bildirdi.

 

ARAÇ SAYISI 1 MİLYON 420 BİNE ÇIKTI

 

Başkent ulaşımına ilişkin bir soruyu Gökçek, 4,5 milyonluk kent nüfusu olan kentler arasında trafiği en rahat şehrin Ankara olduğunu anımsatarak,"Biz ilk alt üst geçit çalışmalarını yaptığımızda, CHP`liler, Mimarlar Odası, Şehir Plancıları Odası, `Ankara’yı alt üst geçitlerle transit yollar haline getiriyorsunuz` diye bağırıyorlardı. Şimdi de trafikte sıkışınca, `niye

sıkıştık’ diye bağırıyorlar. Aklın mantığın alması mümkün değil" diye yanıtladı.

Büyükşehir Belediye Başkanlığı`na 1994 yılında ilk kez seçildiğinde Ankara trafiğinde 350 araç olduğunu, bu sayının bugün 1 milyon 420 bine çıktığını kaydeden Başkan Gökçek, "Araç sayısı 4 kat arttı. Buna rağmen biz, bundan 19 yıl önceki durumdan kat be kat öndeyiz. Ankara’nın trafiğinin bir sene önceki durumda devam edebilmesi için yılda yapılması gereken yol yaklaşık 4 şeritli 125 kilometre. Biz de bunu 100 ile 125 kilometre olarak 18 yıldan beri her yıl gerçekleştirmişiz. Ancak kent merkezi Kızılay ve Ulus olduğundan ve buralara

ulaşacak ikinci bir alternatif bulunmadığından dolayı da isteseniz de istemeseniz de şehrin dört bir tarafından gelince merkezde sıkışma oluyor" dedi.

Trafik konusundaki en önemli çalışmanın metrolar olduğunu kaydeden Başkan Gökçek, "Dünyanın dört bir tarafında metrolar, hükümetler tarafından yapılır, belediyelere terk edilir ve belediyeler bunu işletir. Belediyelerin kendi ekonomik imkanlarıyla bunu yapma şansı yoktur. Nitekim hükümetimiz de bu konuda durumu değerlendirdi ve Sayın Başbakanımızın talimatıyla Ankara`nın devam eden 44 kilometrelik metrosunu da Ulaştırma Bakanlığı devraldı. İnşallah 2013 yılı sonu itibariyle iki tanesi, 2014 yılının ortalarında da bir tanesi

olmak üzere 3 metro faaliyete geçmiş olacak" diye konuştu.

 

ANKARA KÜLTÜR VE SANATTA DA BİR NUMARA

 

Gökçek, bir gazetecinin "Ankara`nın Başkent olarak sanat ve kültürel açıdan zayıf kaldığını" anımsatması üzerine, "Ankara’daki sanatsal ve kültürel etkinlik kadar başka hiçbir yerde 

Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

03.05.2024

  • İMSAK 04:02
  • GÜNEŞ 05:39
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:41
  • AKŞAM 19:52
  • YATSI 21:22
  • Cuma 18.2 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 14.5 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 14.7 ° / 5.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı