GÖKÇEK, ?DEMETEVLER? DÖNÜŞÜMÜNÜ ANLATTI

GÖKÇEK, ?DEMETEVLER? DÖNÜŞÜMÜNÜ ANLATTI

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Melih Gökçek, seçimlerden sonra Demetevler?de yapılması düşünülen büyük kentsel dönüşüm projesini anlattı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Demetevler’de düzenlenen bölgesel mitinginde, bölge sakinlerine “Size bir müjdem var” diyerek anlattığı kentsel dönüşümün ayrıntılarını açıklayan Başkan Gökçek, “Bu müjde Demetevler için inanılmaz tarihi bir şans. Başbakanımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

Ülke TV’de Hasan Öztürk’ün sunduğu “Şeffaf Sandık” programının konuğu olan Başkan Gökçek, Başbakan Erdoğan’ın Demetevler sakinlerine verdiği müjdeli kentsel dönüşüm çalışmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

                “Başbakanımız bize çok büyük bir sürpriz yaptı” diyerek sözlerine başlayan Başkan Gökçek, “Bu bölge yüksek binalardan oluşuyor. Plansız ve depreme dayanıklı değil. Bunları hep çakma müteahhitler yapmış ve karakalem iş yapmışlar” dedi.

Demetevler sakinlerinin açıklamalarını dikkatle dinlemesini rica eden Başkan Gökçek, “Oralar çok katlı gecekondu gibidir ve tamamen yapıları ilkeldir. Rabbim vermesin, Gerede depremi gibi bir deprem olsa Allah korusun, ilk korktuğumuz yer orasıdır. Böyle 10-12 katlı binalar, tam bir felaket yeri” diye konuştu.

 

-“DEMETEVLER SAKİNLERİ BİRBİRLERİNE ANLATSIN”

Başbakan Erdoğan’ın sözünü verdiği dönüşüme ilişkin açıklamalarını sürdüren Başkan Gökçek, “Nasıl yapacağız biz bunu? Demetevler sakinleri lütfen bir birini telefonla arasınlar ve anlatsınlar. Bu olay Yenimahalle için tarihi bir olaydır” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Demetevler mitinginde, “Size bir müjdem var” diye başlayan ve “Eğer Demetevler sakinleri bize yardımcı olursanız, ben diyorum ki, aldığım bilgiler ışığında bir defa Kentsel Dönüşüm Projesi yapmak suretiyle, Allah göstermesin bir depremde meydana gelecek felaketi ortadan kaldıralım… Merkezi yönetim, büyükşehir, ilçe belediyesi, el ele verecek ve buradaki değişim ve dönüşümü Allah’ın izniyle en güzel şekliyle modern şekliyle biz yapacağız. Ne bir eksik ne bir fazla bir daireye, bir daire vereceğiz” sözleriyle devam eden açıklamasının yer aldığı video bandının yayınlanmasının ardından konuşmasını sürdüren Başkan Gökçek, şunları söyledi:

“Herkese, hatta bana dahi sürpriz oldu. Benim hep aklımda Demetevleri yenilemek vardı. Belediyenin gücü yetmez buna, o yüzden TOKİ’nin ve devletin de destek olması lazım ki bunu yapabilelim. Tabi Başbakanımızın bu işi sahiplenmesi inanılmaz bir nimet. Demetevler için tarihi bir olay.

Burası çok büyük bir bölge. Demetevler deniyor ama içinde Demetgül, Demetlale gibi kaç tane mahalle var. Konut sayısı 40 bin. Dile kolay. 4 ile çarp 160 bin nüfus. Çok büyük bir bölge.”

 

-“BÖLGE SAKİNLERİNDEN TEK KURUŞ ALINMAYACAK”

Projenin yapımına ilişkin de bilgiler veren Başkan Melih Gökçek, Başbakan Erdoğan’ın, çalışmalar sırasında bölge sakinlerine kira yardımı yapılacağı, bir kuruş dahi para alınmayacağı ve 100 metrekare dairesi olana 100 metrekare daire verileceğine ilişkin sözlerini de hatırlatarak, bölgedeki evlerin hepsinin modern ve çok katlı gecekondu olduğunu, temellerinin çürük ve sağlıksız yapıldığını söyledi.

Tüm bu binaların yıkılmasının ardından yapılacakları anlatmayı sürdüren Başkan Gökçek, “Örneğin 12 katlı bir binaysa, biz buna 16 kat veririz. Yani daha yüksek veririz… Şimdi biz bunu yaparken, bizim niyetimiz, yaklaşık 1 milyon metrekarelik buraya yakın bir yerde başka bir arazimiz var. Biz bu araziyi müteahhitlere kat karşılığıymış gibi ihale edeceğiz. Yani orayı vereceğiz ve karşılığında Demetevler’e yeni bina yaptıracağız. Ama Demetevler’deki vatandaştan para almayacağız” dedi.

Devletin Demetevler’de oturanlar için fedakarlık yapacağını ve  sübvanse edeceğini anlatan Başkan Gökçek, “Biz de öteki taraftaki arsayı iyi ve yüksek değerlendirmek suretiyle buranın hiç olmazsa çok ucuza çıkmasını temin edeceğiz. Biraz da yüzde 25 masrafını buradan karşılamak için 12 kat yerine verdiğimiz 16 kat izniyle ve bu aradaki 4 katı müteahhide vererek, denge oluşturacağız” diye konuştu.

 

-“BÖLGEDEKİ OTOPARK SORUNU ORTADAN KALKACAK”

Yapılacak çalışmanın en büyük özelliğini de “bölgedeki otopark sorununun ortadan kaldırılması” olarak açıklayan Başkan Gökçek, “Bütün binaların altı devasa otopark olacak. Bir de reklamlardaki gibi binaların ortalarında havuzlar, parklar, bahçeler olacak. Oraları da öyle yapacağız. Bunu da binaların katlarını daha da yükselterek,  iki binayı birleştirerek, oluşacak alanda yapacağız. Daha geniş, modern bir ortam meydana getireceğiz. Bu Demetevler için inanılmaz ama inanılmaz tarihi bir şans. Bayın Başbakanımıza teşekkür ediyoruz. Demetevler sakinlerine de hayırlı uğurlu olsun diyoruz” dedi. 

 

-“BÜYÜKŞEHİR-TOKİ VE İLÇE BELEDİYESİ İŞBİRLİĞİNDE”

Çalışmanın ancak ve ancak Büyükşehir, TOKİ ve ilçe belediyesi ortaklığında gerçekleşebileceğinin altını çizen Başkan Gökçek, sözlerini şöyle tamamladı:

“Demetevler sakinlerine şunu söyleyeyim. Yarın bizi ilçe belediyesi ile ayırırlarsa, yani AK Partili değil de CHP’li bir belediye olursa, direkt kafadan burada mahkemeye gider, bu işleri durdurur. Niye ‘avantaj olmasın bize’ diye. Her türlü engeli yaparlar. Bunun üçlü olması lazım. Ben planın 5000’liğini yapacağım, 1000’liğini ilçe belediyesi yapacak. Sorun çıkacak, kavga çıkacak, sırf yapılmasın diye. Yapılırsa bu AK Parti’ye yazar diye. Onun için Demetevlerde CHP’ye oy verecek herkes bu hali düşünsün.”

 

                 

 



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

29.04.2024

  • İMSAK 04:09
  • GÜNEŞ 05:44
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:40
  • AKŞAM 19:48
  • YATSI 21:17
  • Pazartesi 23.7 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 24.2 ° / 11.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 21.9 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı