GÖKÇEK, ÖĞRENCİ TEMSİLCİLERİYLE BİRARAYA GELDi

GÖKÇEK, ÖĞRENCİ TEMSİLCİLERİYLE BİRARAYA GELDi

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara?daki üniversitelerin seçimle göreve gelmiş öğrenci konseyi başkanları ile bir araya gelerek, öğrencilerin görüşlerini, taleplerini dinledi.

  Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara’daki üniversitelerin seçimle göreve gelmiş öğrenci konseyi başkanları ile bir araya gelerek, öğrencilerin görüşlerini, taleplerini dinledi.

    Büyükşehir Belediyesi’ne ait ALA Restoran’da gerçekleşen toplantıya Ankara, Hacettepe, ODTÜ, Bilkent, Atılım, TED, TOBB, Turgut Özal ve Yıldırım Beyazıt üniversitelerinin Öğrenci Konseyi Başkanları katıldı. Toplantıda, Büyükşehir Belediyesi’nin Ankara’daki üniversitelere sağladığı katkı ve bundan sonra verebileceği destek ile işbirliği içerisinde gerçekleştirilebilecek projeler, sohbet havasında konuşuldu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, yaklaşık 3 saat süren görüşmenin ardından yaptığı açıklamada öğrencilerin Büyükşehir Belediyesi’nin davetlisi olarak geldiklerini belirterek,“Birlikte yemek yedik ama çok güzel de sohbet ettik. Bu tür diyaloglara Türkiye’nin ihtiyacı var. Birçok üniversitenin problemlerini veya sosyal olayları birlikte değerlendirme imkanı bulduk” dedi.

 

-“REKTÖRLER TOPLANTISINA DA DAVET EDİLECEKLER”

Üniversite rektörleri ile daha önce birkaç kez toplantılar yaptıklarını hatırlatan Başkan Gökçek, konuşmasına şöyle devam etti:

“Rektörlerle beşincisini yapacağımız toplantıya, öğrenci temsilcilerini de çağırmayı düşünüyoruz. Dolayısıyla üniversite-belediye işbirliğinin en güzel örneğini Ankara olarak vermeye çalışacağız. Ben kendilerinden çok yararlandım, buraya geldikleri için çok teşekkür ediyorum. İnşallah bu güzel diyalogumuz bundan sonra da devam eder. ”

 

-ÖĞRENCİLERDEN BAŞKAN GÖKÇEK’E TEŞEKKÜR

    Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Kamil Kılıç, Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ali İhsan Ölmez ile Başkan Gökçek’in danışmanlarının da katıldığı toplantıda,  Ankara’daki Üniversitelerin öğrenci konsey başkanları da bugüne kadar üniversitelere ve üniversite öğrencilerine verdiği destek nedeniyle Başkan Melih Gökçek’e teşekkür ettiler.

 

-ODTÜ TEMSİLCİSİ: “BU TARZ TOPLANTILAR ÇOK VERİMLİ”

ODTÜ Temsilcisi Esat Özen yaptığı konuşmada, “Tüm öğrenci arkadaşlarımız adına, öğrenci konsey başkanları olarak, biz de bize verdiğiniz değerden dolayı teşekkür ediyoruz. Ayrılıkların veya olayların değil, birlikteliğin, kardeşliğin ve ortak düşünülüp ortak karar alınabilen mekanizmaların vatana, millete daha sağlıklı, daha faydalı olduğuna inanıyoruz. Bu bağlamda bu tarz istişare toplantılarının çok verimli olduğuna biz de inanıyoruz, inşallah devamında daha güzel birlikteliklerde bulunuruz, faaliyetler gerçekleştiririz” diye konuştu.

 

-“ÖĞRENCİNİN ELİNE KALEM YAKIŞIR”

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi adına konuşan Muhammet Enes Güneş ise öğrencilerin makul, medeni ve demokratik bir şekilde tepkilerini, taleplerini ilettikleri zaman hem yerel yönetimlerden, hem ulusal anlamda yönetimden gerekli karşılığı bulabileceklerini, bu toplantının da bunu ispat ettiğine dikkat çekerek, “Yani biz öğrencilerin eline taşın, sopanın değil, kalemin yakışacağını düşünüyoruz” dedi. Güneş konuşmasına şöyle devam etti:

“Öğrencilerin makul bir dille haklı taleplerini ilettiği zaman da zaten büyüklerimizin bize gerekli desteği verdiğini (bizzat ben iki senedir Öğrenci Konseyi Başkanıyım) canlı olarak iki senedir yaşıyoruz. O yüzden biz de bu toplantı için teşekkür ediyoruz Başkanımıza. Sayın Başkan sağolsun zaten ekibi ile beraber üniversitelerin, öğrencilerin sorunlarına derman olmaya çalışıyor. Allah razı olsun kendisine teşekkür ediyoruz.”

 

-“BÜYÜKŞEHİR ÜNİVERSİTELERİ YEŞİLLENDİRİYOR…”

Ankara Üniversitesi Öğrenci Temsilcisi Çağatay Zincirlioğlu da uzun süredir basında öğrenciler ile polisin, devletin, belediyelerin karşı karşıya oldukları yönünde haberlerin yer aldığını, bu toplantının en güzel yanının da öğrencinin konuşarak bir şeyleri çözdüğünü göstermesi olduğuna dikkat çekerek, şunları söyledi:

“Daha önce de konuşarak, üniversitelerin harçlarının kaldırıldığını görmüştük. Bugün Büyükşehir Belediye Başkanımızdan çeşitli isteklerde bulunduk. Önceki bir toplantımızda kendisine paso konusunda sıkıntılarımızı aktarmıştık, Belediye Başkanımız da bu sorunu çözdü. Basında bir süredir ağaç kesilmesinden söz ediliyor, bugün ise Büyükşehir Belediyemiz üniversitelerin bir çoğunda yeşillendirme çalışmaları yapıyor. Hem bunlar için teşekkür ediyoruz, hem de biz öğrencilere her türlü değeri verdiği için Büyükşehir Belediyemize tekrar teşekkür ediyoruz.”

 

-“TAŞ ATMA TOHUM AT”

Toplantının ardından Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğrenci Temsilcisi Muhammet Enes Güneş katılımcılar adına Başkan Gökçek’e ‘taş değil tohum atmanın güzel olduğunu’temsil eden ve üzerinde “Bir de tohum at toprağa, taş attığın yetti, bu toprak sana ne zaman vefasızlık etti” yazısının bulunduğu tablo ile bir avuç çiçek  tohumu armağan etti.

“Bu armağan benim bugüne kadar almış olduğum en anlamlı armağan oldu”sözleriyle tabloyu ve tohumları kabul eden Başkan Gökçek, tohumları belediyenin bahçesine Türkiye’nin Üniversite gençliği adına ektireceğini bildirerek, toplantıya katılan tüm öğrenci temsilcilerine Mehmet Akif Ersoy’un “Safahat” adlı kitabının da yer aldığı bir set hediye etti.



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

05.05.2024

  • İMSAK 03:58
  • GÜNEŞ 05:37
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:41
  • AKŞAM 19:54
  • YATSI 21:25
  • Pazar 14.7 ° / 5.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 16.5 ° / 2.2 ° Güneşli
  • Salı 18 ° / 4.1 ° Güneşli